❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Dejte tip na ADSL2+ modem s nejmensi spotrebou

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
joker
antispam: Ano

Dejte tip na ADSL2+ modem s nejmensi spotrebou

Příspěvekod joker » 12 years ago

Dejte tip na ADSL2+ modem s nejmensi spotrebou, idealne pro 12V

Staci 1xLAN 1xWiFi

Jde o co nejmensi spotrebu, napajeni na baterku.

Mimochodem ze zasuvky jede 50V, kolik myslite ze by to mohlo dat proudu?

Idea: pripojim to pres PB138 (regulator na 13,8V) k autobaterii, tim padem spadne napeti na 13,8V - stane se neco? Melo by to pomalu, ale jiste dobijet Aku, ne? Napeti na aku nikdy nepreleze 13,8V takze nezacne plynovat...
0 x

jenda.master

Příspěvekod jenda.master » 12 years ago

to jako stavis ostrovni system v baraku? nebo je to nejaky JOKEr?! :-D
0 x

Robotvor

Příspěvekod Robotvor » 12 years ago

Typuju ze to chce nekam na chalupu nebo zahradu.
0 x

joker

Jo jo hypoteticky se pripravuju na ostrovni system :-)

Na trhu jsou budto kombajny od avm a ty maji vysokou spotrebu >5watt (maji vsechno mozne od isdn pbx voip dect analog lines) anebo ty levny cinsky huaweie ty jsem nemeril a pak ty stare jednoportove zyxely kde nebude asi uspora nic moc...

Jasne ze timhle se malokdo zabyval jen me zajima zda nenazrefim nekoho, kdo nejake modemy meril.

Je mi jasne ze v cr green mode v dsl neni aktivni (protokol to podporuje), na druhou stranu o2 ma ty linky stale pripojene na napajeni (na rozdil od treba kdysi volneho, ktery dnes bude arbitrovat cechy o miliardy)

Ps: spousta wifinkaru cerpala z vdsl, pichli to vdsl na nejlepsim miste ve vesnici a roztahali to vzduchem :-) anebo pouzivali sdsl
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 12 years ago

joker píše:Ps: spousta wifinkaru cerpala z vdsl, pichli to vdsl na nejlepsim miste ve vesnici a roztahali to vzduchem :-) anebo pouzivali sdsl

jj, to je taky dobry joke, funguje to dobre do 5 lidi, pak ne. Ted jsem se vratil z hrvatska, tam nic jinyho nez hotspoty krmeny z ADSL neni, pretizeny jak svine, packetloss ukrutnej, takze jsem koupil USB stick za 200 kund a no problem.
0 x

joker

A kolik myslis ze v siti o 20 - 50 lidech jich surfuje soucasne?

Nesmis je naucit na youtube a podobny veci :-)

Ale to neni muj pripad, ja mam 1,5 mbit takze to je tak pro 3 lidi surfujici a bez videa.
0 x

Pintero

joker píše:A kolik myslis ze v siti o 20 - 50 lidech jich surfuje soucasne?

Tak to vim naprosto presne, staci kouknout na aktualni prutok na nejakym switchi. I ted, kdyz jsou prazdniny, je vecer pulka lidi online.
joker píše:Nesmis je naucit na youtube a podobny veci :-)

Ted jsi me rozesmal :lol: :lol: :lol: Vseobecne zabijak xDSL je >75% upload. Ten ti muze vytizit i jediny uzivatel.
0 x

joker

A od ceho je shaper? 2 mbit uploadu rozdelit mezi 20 online lidi neni pro me teoretika problem, stacila by mi na to krabicka od online.pl se 2 MB flash a 16 MB Ram:-)

Me staci kdyz se par lidem s adsl modemem podivam do statistiky kolik toho prenesli za mesic - uplnyrd a muzes to udat taky, pristup do adsl modemu telefoniky je vseobecne znamy.
------
Hele resim spise adsl spotrebu nez tohle. Nemate prosim nekdo moznost zmerit huawei ci zyxel nebo neco?
0 x

Pintero

V pohode, tak si hraj a praktikuj :lol:
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 12 years ago

Jen pro uplnost - jakmile na VDSL/ADSL linku pripojis nejakou vetsi zatez, tak te karta v ustredne odpoji ... svodove proudy ...
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

jenda.master

Příspěvekod jenda.master » 12 years ago

joker píše:Nesmis je naucit na youtube a podobny veci :-)

Ted jsi me rozesmal :lol: :lol: :lol: Vseobecne zabijak xDSL je >75% upload. Ten ti muze vytizit i jediny uzivatel.[/quote]

jo jo, bohuzel mi prijde, ze upload je problem vsude, protoze lidi honej hlavne to stahovani (hlavne kdyz maj ten film stazenej rychle, ale to ze fotku na FB nahravaj pul hodiny neresej) :-(, ale na xDSL je to brutalni
0 x

joker

Dsl je tak navrzene ze... A sam pises ze to nikoho nezajima. A o2 si nechce zarusit linky, jiny modem na vdsl mi ukazuje ze by dal 9000 kbit upload... Bohuzel, strop 2304

lwq píše:Jen pro uplnost - jakmile na VDSL/ADSL linku pripojis nejakou vetsi zatez, tak te karta v ustredne odpoji ... svodove proudy ...

Mas k tomu vice informaci? Docasne nebo trvale? Proud tam prece nepousti dslam ale telefonni sluzba a ta at se odpoji jak chce
0 x