Nasadili jsme do sítě tento router jako hlavní GW http://www.ipmedia.cz/?cls=stoitem&stiid=2998 a máme problém se zatuháváním ethernetů.Pomůže jedině reboot pak zase fuvše funguje.Nahraný je tam tedka MK 6.0....dva ethernety jsou propojené s cisco switchem jeden do tupého obyčejného TP-LINKu a jeden vede do ORCAVE 32Ghz.Zatím se stvalo že zatuhl vždy jen jeden ethernet a byl to vždy jeden a ten samý co je propojený s cisco switchem tak jsem si říkal jestli tam nebude proble se slinkovním cisco => MK, ale dneska ráno byl zatuhlý i ethernet který je propojený s ORCAVE.
Neví někdo kde by mohl být zakopaný pes? Projistotu jsem všude vypl auto negotaci a nastavil rychlosti na pevno u sítovky co zatuhávala nejčasteji to do dnešnío rána jelo vpohodě tam byla auto negotace nastavena už cca 6 dní co router jel od posledního restartu.Dneska byl ale zatuhlý etherner kde byla ještě zaplá auto negotace.
Ještě dodám že router se nachází v klimatizovaném kontejneru a je připojený přes záložní zdroj.
Nesetkal se někdo z Vás s tímto jevem? Je nějaké řešení tohoto prolemu?
Díky.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Zatuhávájí etherety
- midnight_man
changelog MK 6.1 obsahuje nejaku opravu 1 gb linkov voci cisco HW možno tu je zakopany pes.
0 x
to je pouze u CCR.
Nepřehřívá se ti tam něco? nevidel sem nikdy aby tahle deska blbnula.
Nepřehřívá se ti tam něco? nevidel sem nikdy aby tahle deska blbnula.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
To asi ne je to v klimatizovaném kontejneru a chlazení funguje. Updatnul jsem n verzi 6.1 tak uvidíme jestli to bude mít nějaký efekt.
0 x
Po updatu na 6.1 se ethernety vubec s cisco switchem neslinkovali musel sem nastavit autonegotation enabled.
0 x
Takže právě jsem se vrátil od routeru.Opět zatuhlý interface a po rebootu zůstal uplně zahulý system= byl nutný tvrdý restart
nahraná byla verze 6.1.Ted jsme přehráli verzi 6.2 kde je opraveno fixed bug - sometimes some types of interfaces would stop working pokud to nepomůže tak už fakt nevim co stím krámem
(
Jo a nefungoval ani IPMI modul :-/

Jo a nefungoval ani IPMI modul :-/
0 x
tak to bych se podíval po novém zdroji.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
Ty jo dyť ta mašina neni ani půl roku stará, jako jestli i v takových strojích jsou shit zdroje tak ať se jsou výrobci bodnout.Je tam origo case supermicro včetně zdroje 80+ tak snad to nebude zdrojem.
0 x
v pátek v pět ráno mi v téhle mašině chcípl zdroj, už před tím se to občas restartovalo, teď po výměně UPS už to nenajelo vůbec, cyklicky se to restartilo, v provozu 3 měsíce, to jen ke kvalitě zdrojů
0 x
Sorry za mírné odbočení od tématu, ale o kolik horší než ten xeon by byl jako hlavní gw CCR1016 nebo CCR1036?
0 x
T-T
Pokud mně tahle mašina bude ještě chvilku srát tak pujde ven a místo ní se dá CCR1036....
0 x
Peyrak píše:Robotvor píše:Díky za uklidněníMáš uplně to stejné?
jen jinej procík
A po výměně zdroje už je všechno OK ? Jakou verzi MK tam teď máš nahranou? Jaký zdroj si tam dal?
0 x