❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

umisteni na kostele

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
pcwifi
antispam: Ano

umisteni na kostele

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

nekde sem videl tema, kde se probiralo umisteni na kostele, kdy nekdo nahrazoval "zaluzie" nejakymi vyrobenymi z plastu, kdy tyto nedegradovali nijak extreme singal...

ceka me asi podobna utrapa, kdy ale budu muset vymenit jen nekolik tycek, viz foto. otazka je z ceho vyrobit ci rovnou koupit nove z plastu aby tolik neponizovali signal 5Ghz...

PW
Přílohy
DSC_0138copy.jpg
DSC_0138copy.jpg (89.07 KiB) Zobrazeno 1068 x
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

okoun

Příspěvekod okoun » 12 years ago

no my máme nakostele a je to schované za origo dřevěnejma a signál je v cajku, tedy pro 5GHz.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr S. » 12 years ago

No, mě ty žalužie dávají dolů signál asi o 7 dB... :(
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 12 years ago

Hmm, co použít jako plastovou náhradu třeba obyčejné PVC lišty, co se používají pro vedení kabelů, resp. jenom jejich vrchní krytky?
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

A co památkáři? :-)
0 x

pcwifi

ti se snad do toho moc nebudou srat...principialne jde o to, ze v nouzi misto tycek ze dreva tam bude neco jineho v temer stejne barve, tedy nenarusujici vzhled stavby...nebo ty bys poznal nabarvenou listu ze zeme ve vysce 20M ?
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Já ne, ale oni maj někdy zrak jak orli :D
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 12 years ago

Petr S. píše:Já ne, ale oni maj někdy zrak jak orli :D

Někdy na tu věž i vylezou a dloubají do toho. Ale až přijde kretén, že na vše musí být papír s kulatým razítkem, že všechno, včetně kabelů atd musí splňovat nějakou normu nehořlavosti, protože rok předtím celou tu chatrč impregnovali nějakým sajrajtem, co měl zajistit, aby byla nehořlavá, tka i tvé zařízení nemá hořet...
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Jo? A proč jim nevadí že konkurence má na kostele bílé sektorky a všesměrky? My vše poctivě nastříkáno do barvy kostela. Ale k čemu to je když konkurence to má bílé na zelené věži kostela :D
0 x

pcwifi

at vykouzli ohen ze 28V / 4A :D driv exne zdroj co tu stavu dodava, nez neco lapne, to proste nemuze chytnout i pri primem zkratu...

kazdpadne diky za inspiraci listama...podle toho pujdu dal a uvidime...chcu jeste udelat zkusebni mereni jak moc pri stavajici situaci s drevenyma tyckama se zkrouti signal...
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

To by mě taky docela zajímalo, pokud bys to sem mohl po změření dát. ;)
0 x

shooter

Příspěvekod shooter » 12 years ago

Majklik píše:

Někdy na tu věž i vylezou a dloubají do toho. Ale až přijde kretén, že na vše musí být papír s kulatým razítkem, že všechno, včetně kabelů atd musí splňovat nějakou normu nehořlavosti, protože rok předtím celou tu chatrč impregnovali nějakým sajrajtem, co měl zajistit, aby byla nehořlavá, tka i tvé zařízení nemá hořet...

máš pravdu ted to zrovna řeším a je na to zákon pokud chcete dělat cokoli i blba hmoždinka musíte mít povolení od památkářů
pojištění je dobrý mít aby vám nějakej kostel neshořel
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

pcwifi píše:at vykouzli ohen ze 28V / 4A :D driv exne zdroj co tu stavu dodava, nez neco lapne, to proste nemuze chytnout i pri primem zkratu...

Na to nemusíš být kouzelník a stačí Ti i 12V a AD155A, mohl bych Ti o tom dlouze vyprávět.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

shooter píše:pojištění je dobrý mít aby vám nějakej kostel neshořel

myslim, ze pojisteni zachrani jen financni nasledek, ale od pozaru ci jeho pricine ti nepomuze :) ... sorry musel jsem si rypnout, jinak ano pozar vznikne od cehokoli, v tomto je fakt treba byt opatrny, idealne mit vse v ocelove bedne atd ..
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Když už jsme u toho pojištění, jste pojištění? Pokud ano, kde a za kolik? :)
0 x