❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ddáleý hrmosvod příhrada

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
okoun
antispam: Ano

ddáleý hrmosvod příhrada

Příspěvekod okoun » 12 years ago

Ahoj, máte někdo oddálený hromosvod na příhradě? Vyšlo mi cca pro naší 9 metrovou příhradu bezpečná vzdálenost 1 metr. Chci se zeptat jak dávat blízko od sebe distanční tyče, 1 metr je celkem už dost na to aby hromosvod byl nestabilní.
Díky
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

reset

Příspěvekod reset » 12 years ago

Hromosvody resi hromosvodari vcetne revize, bez toho papiru je ti to pak (v pripade zasahu) k nicemu.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 12 years ago

k těm distančkám existujou ještě diagonální vzpěry, aspoň 2 bych tam dal, dolů a nahoru aby se ty distančky neohýbaly, jinak tak po 2 metrech
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 12 years ago

Je nutné dělat oddálený? Na příhradě jsem ho ještě nikdy neviděl, jsou to akorát vyhozené peníze.
0 x

reset

vyhozeny prachy to jsou,
delat by se to melo, resi nam to hromosvodar vcetne revizi, levny to neni, ale lepsi nezli pak platit skody v baraku
0 x

okoun

proč pak? myslíš že blesk stejně sjede do příhrady? dle propočtů by neměl a o to se právě snažím
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

zajímavý, co člověk to názor. Jak tohle teda řešit?

Tady na 30m vodojemu má tmobile anteny pod úrovní jímacích tyčí i když to je asi jenom půl metru. A pak na 30m kabelu dolů má na každym cca 1 metru zemnící svorky na stínění kabelu. Je jich tam mrak po cestě dolu. Ale typuju že to jsou vlnovody a tam je jim to asi šumák.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

reset píše:vyhozeny prachy to jsou,
delat by se to melo, resi nam to hromosvodar vcetne revizi, levny to neni, ale lepsi nezli pak platit skody v baraku

Dá se to udělat i "po staru" včetně revize. Prodejci oddálených řešení jinou metodu zemnění samozřejmě neuznávají, protože to pro ně neni kšeft.
0 x

okoun

mě nejde o revizi ani o kšeft, mě jde o to maximálně zachránit zařízení, dále by mě ještě zajímalo jak s přeptěťovkama na 230V koupil jsem na din lištu a nevím jestli mám koupit pro každý vodič jednu, nebo jak to je?
0 x

reset

Od toho jsou prave ty oddalene hromy, pokud ti ale do toho oddaleneho prasti, zarizeni ti pravdepodobne tak jako tak odejdou, ale sveze se to po hromosvodu do zeme. Kdyz uz si ten blesk da tu praci a leti kilometry dolu, nejaky pul metr pro nej je jen tresnicka na dortu. Otazkou pak bude, co na to majitel, resp. Pojistovna.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

to by právě nemělo přeskočit ne? proto to je přece je oddálený. Jinak by to bylo k ničemu. Taky musí bejt správně tlustej svodovej kabel atd.. aby se prostě držel toho vodivého a neskákal pryč.

Pak by to chtělo nejspíš uzemnit zařízko ke stožáru nahoře a dole zakončení kabelu aby se neudělal moc velkej rozdíl mezi hodní a dolní částí příhrady atd.. si teda myslim.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

telleke

Příspěvekod telleke » 12 years ago

Oddálený jímač ničemu nepomůže. Pokud to flákne třeva 1m vedle, tak stejně přeskočí hromada "bratříčků" a ty dokážou zařízení zničit jak nic. Oddálené jimače jsou jenom v módě, ale prakticky jsou stejně k ničemu. Blesk to sice svede, ale zařízka to stejně nezachrání.
0 x

reset

jako stoprocentni ochrana je na strechu nic nemontovat :o , to nam la enic resesi :)
0 x

Robotvor

Příspěvekod Robotvor » 12 years ago

Obrázek
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Když vidim ten okap a oplechování té střechy, tak je mi líto těch peněz za ten hromosvod snad i za tebe.
0 x