❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

200Ah akumulátor?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Leeonek

200Ah akumulátor?

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Zdravím, máte někdo tip na 200Ah akumulátor, přecijen než utratím 10000, raději bych něco odzkoušeného ;)
0 x

mvh
antispam: Ano

Příspěvekod mvh » 12 years ago

http://www.battery.cz/trakcni-baterie-v ... fd230.html

5500 s DPH, jedou nam na tom 3 solarni ostrovni systemy
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 12 years ago

Achjo ... Kdy uz lidi pochopi, ze "trakcni baterie" je ve skutecnosti jen pitome volovo co vydrzi mozna dva roky ci pet let v beznem provozu. Navic ma hromadu negativnich vlastnosti. Kolik asi mohu vytahnout energie z 200Ah volova ? 40Ah ... Kdyz budu brat dlouhodobe vice, tak baterka zvladne jen desitky cyklu. Navic nabijeci proud nic moc a ta vaha. NEBRAT !

Jedine LIFEPO4 !

http://shop.mypower.cz/baterie-lifeypo4 ... h-wide-868

Z 200Ah mohu vzit bezne 160Ah a baterka vydrzi tisice cyklu, navic kdyz koupim jednotlive clanky, tak mohu bez problemu rozsirovat , vymenovat ci balancovat kazdy zvlast.

Ano jsou na trh "UPS" kam se pripoji volovo a vono to jede, ale je to cesta do pekel v dlouhodobem meritku ... Takze praci zdar ! 8) 8) 8)
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Až Ti to lifepo4 na nějakém ostrovním systému šlohnou, tak to snad pochopíš taky :wink: . Každopádně pokud předpokládám že to má tazatel jen na zálohování kdy je max. několik desítek výpadků za 5 let tak ta VARTA je v pohodě. Na ostrovní systém zase bych Lifepo4 asi dal, tam těch cyklů bude nepočítaně. Mám zmiňovanou 2x VARTA 180Ah s Cyberpower 1000 a jede to. Zkus dát podobné řešení s lifepo4 a uvidíme jak to bude s cenou mě to vyšlo na cca 14500 s DPH.
0 x

Leeonek

je pravda, že jsem nenapsal užití baterie, není to na žádný ostrovní systém. Je to čistě záloha na bodě, a počet výpadků je 2-3 do roka. Aktuálně tam 100Ah vydrží něco málo pod 7 hodin, což bych potřeboval o něco zlepšit. Navíc tam budu přidávat další zařízení, tak mi kapacita 200AH přijde jako adekvátní.
0 x

David2006

Ok, tak je to jak jsem předpokládal že to bude. Tedy s ohledem na cenu a to že jedna baterie může teoreticky kiksnout a Ty o tom nevědět jsem volil 2x180Ah a je po ptákách, žádné luftování cashflow za lifepol4 a Temelín k tomu... .
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Lifepo je budoucnost a kupovat volovo je jednoduse volovina...

Stejne tak ti mohou slouhnout volovo...
Proste nebrat PB...

Ano je to drazsi, ale na veky...
Staci tam dat pack 12V/60Ah, dostanes z toho vic energie nez z volova...

Ale kazdemu co jeho jest...
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 12 years ago

Jako trochu nechápu Leonku, když se tady v původním příspěvku ptáš co použít za baterku, aby stála za něco že nechceš vyhodit do okna 10k, tak ti lwq napsal, že za 6,5k koupíš luxusní 7kg baterku která má 200AH kapacitu tak jako to bych rozhodně nehatil a nestavil proti tomu 60Kg krávu která stojí o litr mín... lwq díky moc za super tip... budu v dohledné době taky řešit zálohu na hlavní sajt a jak vidím tak lifepo je pro mě naprosto jasná volba už jenom kvůli té váze, kdy to v klídku dám do racku co vysí na stěně a nebudu si řikat.... tyjo aby to těch 60kg přežilo... a kdyš si jenom představim to vytáhnout na panelák... no omg to by byl voser to dam fakt radši ten litránek na víc a budu si mnout ruce. :-)

Edit: aha dpc nevšim sem si, že to není 12 V ale jen 3,2.. :-D dopytle.. :D
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

David2006

rouchi píše:
Edit: aha dpc nevšim sem si, že to není 12 V ale jen 3,2.. :-D dopytle.. :D

:mrgreen: :lol: :mrgreen:
0 x

Marinak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Marinak » 12 years ago

My řešili čím zálohovat hlavní serverovu a nakonec jsme pořídili tohle:
http://www.enersys-emea.com/reserve/pdf ... 2_0110.pdf konkrétně 4x 12V170F. Prodává je http://www.fg-forte.cz/ a cena za kus je cca 7k bez DPH.

Zatím jsme spokojeni...
0 x
"I mistr tesař se někdy utne..."

David2006

Tu 12V170F jsem v ceníku nenašel, podle popisu jsem taky nepochopil v čem je lepší než trakční baterka od Varty, ale asi v něčem to kvůli skoro 2x ceně bude. Takže fajn dali jste cca 34tis s DPH do baterek a čím je nabíjíte?
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 12 years ago

Muzu sehnat nejaky power safe pouzite. TEdy respektive rok stare. Kluci co stavi vysilace ve Svedsku pro mobilni operatory je musi kazdy rok vymenovat za nove a stare recyklovat. Vozi je sem do Cech a prodavaji. Baterky jsou prakticky jak nove
0 x

Marinak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Marinak » 12 years ago

David2006 píše:Tu 12V170F jsem v ceníku nenašel, podle popisu jsem taky nepochopil v čem je lepší než trakční baterka od Varty, ale asi v něčem to kvůli skoro 2x ceně bude. Takže fajn dali jste cca 34tis s DPH do baterek a čím je nabíjíte?

Tak rozdil je v tom ze je to gelovka olovena. Nehrozi vyteceni jako u klasiky. Nabijime to BKE SJ-2k0-2K3_2U2_48V_4kV_BP a JS-300-545/DIN2_CH. Mame to pripraveno na navyseni, takze muzme modularne pripojovat dalsi baterky.. Cena byla cca stena jako ty 4 baterie...
0 x
"I mistr tesař se někdy utne..."

Leeonek

lwq: díky za tip, já teda jeden ten 200Ah pack zkusím :) to bude balík ;)

rouchi: takže to je 25000Kč vs 5500Kč :D
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Nereste volovo, proste ho nechte dobehnout a novy u kupujte jen lifepo4.

Ten odkaz je na jeden clanek... Potrebujes 4 na 12V system...
Pri techto velkych kapacitach se ale bezne delaji 24V ci 48V systemy...

A vaha je vyhoda... Vazi to jako dva a tri prumerny notasy a je to tenky, takze neni problem to uchytit na stenu a tak...

A navic je to absolutne bezpecny... Jeden znamej to dokonce chybou nabijecku obrovsky prebil a baterka se sice nafoukla a lehce bouchla, ale nic sileneho oproti starsim technologiim...

Vyvoj nezastavis... Muzes delat co chces, ale driv nebo pozdeji ti to bude prdlajs platne...
0 x