Skusali ste niekto skombinovat zapojenie solarneho regulatora + k tomu pripojit nejaky 12-24v zdroj a vyuzivat to ako ups, ako nahrada povedzme AD155?
http://www.deramax.cz/solarni-regulator ... 375-c-959/
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
SOlarny regulator ako UPS
My pouzivame tuto kombinaci:
napajeci system od BKE NSD-1800 (ve variante 48V/1200W) s AKU 2x100Ah + SS-800-MPPT s 4ks panelu 240W do serie, celkem tedy 960W spickove.
Pri spotrebe:
do 8A - pri slunecnich dnech jede bez zasahu zdroje, pres den na solar a v noci na baterie
od 8A - pri slunecnich dnech pokryje spotrebu technologie a asi hodku az dve to jede z baterek

napajeci system od BKE NSD-1800 (ve variante 48V/1200W) s AKU 2x100Ah + SS-800-MPPT s 4ks panelu 240W do serie, celkem tedy 960W spickove.
Pri spotrebe:
do 8A - pri slunecnich dnech jede bez zasahu zdroje, pres den na solar a v noci na baterie
od 8A - pri slunecnich dnech pokryje spotrebu technologie a asi hodku az dve to jede z baterek

0 x
rado3105 píše:Skusali ste niekto skombinovat zapojenie solarneho regulatora + k tomu pripojit nejaky 12-24v zdroj a vyuzivat to ako ups, ako nahrada povedzme AD155?
http://www.deramax.cz/solarni-regulator ... 375-c-959/
Regulátoru je to jedno, jaký mu připojíš zdroj na vstup, jestli solární panel, nebo průmyslový zdroj. Akorát by měl zvládnout dávat potřebný proud pro nakrmení technologie a nabíjení současně.
0 x
T-T
Tento regulátor mám a je to největší čína, někdy nabíjí baterky a jindy ne. Když tak něco lepšího, ale to pak ad155 vyjde líp, jelikož má v sobě i zdroj z 230 na 12/24/48.
0 x
LUKESM píše:My pouzivame tuto kombinaci:
Pri spotrebe:
Jak je to zapojený a šelba by sem dát náká fotka?
0 x
Shodou okolností jsem dnes koukal na stejný regulátor pro použití ke stejnému účelu
BTW: V GM ho mají o dost levnější: http://www.gme.cz/solarni-panely-prislu ... -p522-033/ Zde doporučované zdroje z rodiny AD155 bohužel použít nemohu - zdrojové napětí mám jen 12-24 VDC. Neměli byste tip na alternativu k této "číně"?

0 x
Jedine MPPT regulator jinak to nema cenu pokud neni 220V nablizku.
0 x
mám to taky podobně ale s tím že místo solaru tam mám přivedeny napájení z zdroje a jede to
a druhý mám tak že panel regulator baterie a 2 zdroje oddělený diodou
a druhý mám tak že panel regulator baterie a 2 zdroje oddělený diodou
0 x
Zdroj tam mozes pripojit hocijaky, aj pocitacovy s vysokou ucinnostou...ked tam davas ten regulator tak je zbytocne tam dat zalohovaci zdroj kedze tu funkciu robi regulator.
V com je lepsie pouzit MPTT, ved hlavnou ulohou mptt je si naplanovat kedy je najviac slnka, co je tuto zbytocne kedze zo zdroja pojde stale dostatocny prud....alebo sa mylim?
V com je lepsie pouzit MPTT, ved hlavnou ulohou mptt je si naplanovat kedy je najviac slnka, co je tuto zbytocne kedze zo zdroja pojde stale dostatocny prud....alebo sa mylim?
0 x
rado3105 píše:Zdroj tam mozes pripojit hocijaky, aj pocitacovy s vysokou ucinnostou...ked tam davas ten regulator tak je zbytocne tam dat zalohovaci zdroj kedze tu funkciu robi regulator.
Zdroj musis ale posadit na mensi napeti, nez-li pak dava solar...
Zdroj nastaven na 48V udrzovaciho napeti a pokud jede solar, zacne se zvysovat napeti (podle stavu AKU) az na 54,5V(tim padem se ze zdroje prestane odebirat). To znamena, ze jakmile se zmensi vykon solaru, tak Ti pojede technologie jeste nejakou dobu na AKU (a jak jsem psal vyse, pokud je spotreba do 8A, tak pri nasi sestave v pripade ze jsou slunecne dny, tak to cele bezi pres den ze solaru, ktery dostoucha i baterky a pres noc to jede z nich.)
Takze podle me, jestli pouzijes jednoduchej regulator, nebo MPPT je uz pak jedno...
PS: jinak od zacatku kvetna mame "usetreno" na bode, kde jsou dve sestavy (2x 960W panely a spotreby 9 a 10A) nejakych 161,97kWh

a prumerne pres den dodavaji kazdy po cca 255W...
0 x
Ake solary lukes kupujes, vdaka?
Ten regulator ma niekto v reali nasadeny cisto len so zdrojom ako zaloha alebo to ostava tabu pre verejnost?
Ten regulator ma niekto v reali nasadeny cisto len so zdrojom ako zaloha alebo to ostava tabu pre verejnost?
0 x
rado, ja to mam nasadene so zdrojom, tym lacnym cinskym regulatorom, a 18Ah aku a ide to stabilne. Nic ineho som tam nemohol dat, pretoze na ten bod nemam dotiahnutych 220V ale len bezpecne napatie 48V, ktore potom menim dc/dc menicom na 12V na vstup toho regulatora.
0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Tenhle regulator vubec nebrat ... Je to je strasna PWM Cina ...
Tedy alespon MPPT EPSolar ci idealne MPPT Morningstar
Tedy alespon MPPT EPSolar ci idealne MPPT Morningstar

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
Prepina ti to bez problemov pri vypadku zdroja? Nemrznu zariadenia, ked sa to prepina na baterku a spat?
0 x