❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Lepidlo Pattex Fix Extreme Power - zkusenosti ?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Lepidlo Pattex Fix Extreme Power - zkusenosti ?

Příspěvekod lwq » 12 years ago

Ahoj vsem,

mate nekdo zkusenosti s montaznim lepidlem Pattex Fix Extreme Power nebo podobnym ?

Napadlo me ho pouzit na pridelani vkladacich list(misto otravneho vrtani) v interieru ...
... a v extremu by mohl dle papirovych specifikaci udrzet i treba 6U rack, pokud by se lepil rack primo na zdivo, beton - ne na omitku. :o

... ale tomu mooooc neverim ... :mrgreen:

Mate s timto nekdo zkusenosti ? Listovani by to mohlo hooodne urychlit ... 8)

http://www.pattex.cz/pattex-fix-extreme-power/
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

ocior

Příspěvekod ocior » 12 years ago

Delaji se samolepici listy uz hotove - http://www.malpro.cz/pdf/malpro-mini-kanaly.pdf Lepidlo jsem nikdy nezkousel, moc bych tomu u vetsich list neveril, malokdo je vyrabi samolepici a asi vi proc. Verim, ze to bude mit slusne parametry na savem povrchu, ale to lista neni.
Podivej se na nastrelovaci pistole, to nam zrychlilo praci vic nez dost a drzi spolehlive. Mame hilti gx 120 me na prichytky a dx 460 na zavitove hreby.

U list je problem udelat je pekne a presne pokud neni podklad rovny. Takze vetsinu instalaci delame na hrdlovane trubky, tam kde je potreba casem pridavat pouzivame zlaby. Vymena list za trubky prinesla asi nejvetsi zrychleni, to nastrelovani je uz jen takovy bonus.

Hodne se mi libi http://elektrika.cz/data/clanky/odlot001126/view ale za ty penize je to nesmysl.

Proc chces lepit rozvadec? Uderova kotva se ti zda moc prace?
0 x
Dan Skoupý

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

Mozes to prilepit cim chces, problem je že ti odpadne vrchná vrstva omietky aj s lepidlom.
0 x

query

Příspěvekod query » 12 years ago

bohatě stačí (ne-li možná lepší) obyčejné tekuté hřebíky za 80Kč,-. Ale je to tak že pokud bude nějaká méně kvalitní omítka nebo víc nátěrů, tak to jde dolů i s lištou. Ale je potřeba se s tim trochu naučit a ideálně dělat ve dvou, protože jinak je celá zeď zaplácaná od lepidla. Jinak používáme běžně a bez problémů
0 x

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 12 years ago

Skúsili sme ten patex , ale žeby sme stým mali dobré výsledky sa nedá povedať . Bud išla lišta dole so starým náterom , alebo aj s kusom omietky , alebo lepidlo chytilo na stenu , ale zasa nedržalo na lište. Ale nalepil som si v office poličkovú skrinku na sadrokartónovú priečku , je tam na nej celkom pekná zbierka kníh a katalógov a zatiaľ drží .
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Takze kdyz by se v mela lista lepit na ocelovej nosnik napriklad, tak odrbat barvu a bude. Jinak je mi jasne, ze jde o podklad. Pokud nebude kompaktni, tak smula.

Lepit tim rack sem myslel jako vtip spis :-) ... ale ano, toci me to praní se s vrtanim der pro kotvy v panelacich, armatura a tak ... :roll:
0 x

ocior

Příspěvekod ocior » 12 years ago

lwq píše:ale ano, toci me to praní se s vrtanim der pro kotvy v panelacich, armatura a tak ... :roll:

Cim to vrtas? Jsou vrtaky na kotveni, ktery neuhnout a projdou i pres drat, jen to chvili trva. Vrtame aku kladivem a zadny problem. Uz jsem takhle udelal 16mm diru stredem do 22mm vyztuhy.
http://vrtaky-vrbovsky.cz/vrtak-do-zele ... -ctyrbrity Zkousel jsem i X5L od bosche a tohle se mi zda lepsi.
0 x
Dan Skoupý

lwq
Kontaktovat uživatele:

ocior píše:
lwq píše:ale ano, toci me to praní se s vrtanim der pro kotvy v panelacich, armatura a tak ... :roll:

Cim to vrtas? Jsou vrtaky na kotveni, ktery neuhnout a projdou i pres drat, jen to chvili trva. Vrtame aku kladivem a zadny problem. Uz jsem takhle udelal 16mm diru stredem do 22mm vyztuhy.
http://vrtaky-vrbovsky.cz/vrtak-do-zele ... -ctyrbrity Zkousel jsem i X5L od bosche a tohle se mi zda lepsi.

Jo to bude asi ten problem ... Ted o vikendu sem vrtal 8mm diru nejaky neznackovim smejdem z OBI (jiny sem s sebou nemel) a fakt prace na ho... ... dne casu ... Poridim tenhle v 16cm a 40cm verzi a bude ... :twisted:
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 12 years ago

query píše:bohatě stačí (ne-li možná lepší) obyčejné tekuté hřebíky za 80Kč,-. Ale je to tak že pokud bude nějaká méně kvalitní omítka nebo víc nátěrů, tak to jde dolů i s lištou. Ale je potřeba se s tim trochu naučit a ideálně dělat ve dvou, protože jinak je celá zeď zaplácaná od lepidla. Jinak používáme běžně a bez problémů

Ano, lepidlo tyranosaurus REX udrží vše, ve dvou se to dělá líp a podlaha tak netrpí. Navíc vrstva je pak rovnoměrná ;)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

telleke

Příspěvekod telleke » 12 years ago

Rex ne, spíš MAMUT, ten udrží všechno na všem... léty ověřené lepidlo...
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Ale porad je to o podkladu, ne ? Musi byt kompaktni, pevny a idealne neprilis savy, ne ? :idea:
0 x

gugacka

Příspěvekod gugacka » 12 years ago

Ahoj, osobně také doporučím mamut, je to pefektní lepidlo za rozumný peníz. Super je taky že už v syrovém stavu je pěkně tuhý, takže se to všude nerozteče a lišta drží hned po namáčknutí. Nemusí se zbytečně čekat než to zaschne...
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Taky berem mamut :) . Občas tím kolegové lepí wifiny na zeď. Problém je potom když ji potřebuju sundat a nejde to...
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Hmm, tedy na listy, pokud bude slusnej podklad, tak pohoda ... Nastrelovaky jsou fajn, ale je to kapku drazsi sranda a navic to dela obrovsky ramus ... :?
0 x

query

Příspěvekod query » 12 years ago

honzam píše:Taky berem mamut :) . Občas tím kolegové lepí wifiny na zeď. Problém je potom když ji potřebuju sundat a nejde to...

JJ přesně tohle se mi stalo. U jednoho zákazníka jsem nalepil router na zeď tekutejma hřebíkama. Ten asi po roce přišel, že mu nějak vypadává wifi. Moc se mi k němu nechtělo, tak jsem mu řek, aby přines router k nám. Za hodinu přišel a držel v ruce router a na něm 30cm koláč omítky :-) A podával mi to se slovy: jsem nečekal, že to lepidlo bude takhle držet :-)
0 x