❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

IP teploměr se SNMP - INTEGER

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
ok2slc

IP teploměr se SNMP - INTEGER

Příspěvekod ok2slc » 12 years ago

Zdarvím,
nemáte někdo z vás tip na jednoduchý modul IP teploměru který umí spolupracovat s čidlem 18B20 a má SNMP s výstupní hodnotou v INTEGER (celsius * 10) a validní MIB? Žádné další funkcionality jako webové rozhraní (stačí telnet), ip relé, atd. opravdu nepotřebuji.
0 x

Stanislav Hrncir

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 12 years ago

cena ?
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

ok2slc

Cena samozřejmě co nejnižší, protože opravdu potřebuji jen SNMP teploměr.

Na ten SDS teploměr jsem také již narazil a zatím je nejlevnější který splňuje (alespoň podle MIB) můj požadavek na INTEGER, ale pro můj účel toho umí zbytečně moc a tomu také odpovídá cena. Když neobjevím nic levnějšího nebo do http://www.i4wifi.cz/lan-ovladac-s-rele_d2988.html nedoprogramují do SNMP INTEGER, tak je to asi zatím jediná volba.
0 x

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 12 years ago

IP Smartboard Light z ASPY, od mikrovlny.cz necely litr...
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

No, 64 korun tě asi nevytrhne :-)
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

ok2slc

lwq píše:IP Smartboard Light z ASPY, od mikrovlny.cz necely litr...

Tak právě IP SMARTBOARD moduly potřebuji nahradit, protože:
1. Management který používám z nějakého důvodu (asi oprava chyby) v performance monitoru přestal podporovat v SNMP type STRING a striktně požaduje type INTEGER (16,32 a asi i 64 což by pro teplotu mohlo stačit :)).
2. Neexistuje k němu validní MIB.
3. Při špatném SNMP dotazu (např. chybném OID) se SNMP kousne (web normálně jede) a musí se restartovat....Tento bod beru zpět, nepodařilo se mi jej znovu nasimulovat.
4. Bylo oznámeno ukončení výroby, tj. žádný novější fw již nelze očekávat.

Hlavně mě jde průběžné monitorování teploty, ne jen o hlídání limitních hodnot, protože z teplotního průběhu lze odhalit chyby klimatizací, např. snížení tlaku v okruhu, odcházející kompresor apod. ještě dříve než to úplně klekne. Zatím ty IP SMB používám pro hlídání limitních hodnot, ale schází mi průběh teplot.
Naposledy upravil(a) ok2slc dne 10 May 2013 08:39, celkem upraveno 1 x.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

On ipsmartboard neumí vyčítat aktuální hodnoty? Dívám se na graf, a mám asi nějaké zázračné kousky, teplota čidla na desce, a externího čidla ukazuje aktuální teplotu :)
U špatné snmp se mi ještě nestalo, abych musel restartovat ipsmartboard, a to s těma oid (i chybnýma) operuju docela často. Vlastně si vůbec nevybavuju, že bych někdy musel některý ipsmartboard restartovat.
0 x

lwq
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 12 years ago

SNMP sem na tomto kousky nikdy nepouzil. Ale vzdy a vsude XML vystup pres /status.xml soubor, spolehlive a funkcni reseni ;-)
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

ok2slc

Leeonek píše:On ipsmartboard neumí vyčítat aktuální hodnoty? Dívám se na graf, a mám asi nějaké zázračné kousky, teplota čidla na desce, a externího čidla ukazuje aktuální teplotu :)
U špatné snmp se mi ještě nestalo, abych musel restartovat ipsmartboard, a to s těma oid (i chybnýma) operuju docela často. Vlastně si vůbec nevybavuju, že bych někdy musel některý ipsmartboard restartovat.

Píši snad někde, že IP SMB neumí vyčítat aktuální hodnoty???
S tím kousáním při špatném SNMP beru zpět. Pokoušel jsem se to přes to SNMP sestřelit a nepodařilo se. Ale jsem si jistej, že při něčem se mi to dříve kousalo :).
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

ok2slc píše:Píši snad někde, že IP SMB neumí vyčítat aktuální hodnoty???

no podle tohoto jsem to tak pochopil :)

ok2slc píše:Hlavně mě jde průběžné monitorování teploty, ne jen o hlídání limitních hodnot, protože z teplotního průběhu lze odhalit chyby klimatizací, např. snížení tlaku v okruhu, odcházející kompresor apod. ještě dříve než to úplně klekne. Zatím ty IP SMB používám pro hlídání limitních hodnot, ale schází mi průběh teplot.
0 x