Dobry den,
jak to mate udelane z hlediska nakladu, pokud mate zarizeni ve svem rodiinem dome. Musim za kazdou cenu v mistnosti, kde je zarizeni (sitche, RB, 2 x PC atd.), namontovat solo hodiny a nebo to lze i nejak jinak? Rocne to udela spotrebu i pres 10 tis. a to neni k zahozeni ... Dekuju za rady, pripadne odkazy na hodiny apod.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jak si dát náklady na el. do účetnictví ...
odpočtovej elektroměr (podružnej). Takhle to máme na kancl + hardware. Stačí takovej ten digitální na jednu fázi.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hapi píše:odpočtovej elektroměr (podružnej). Takhle to máme na kancl + hardware. Stačí takovej ten digitální na jednu fázi.
Treba neco takoveho - http://www.elektronika-dalkove-ovladani ... 0f370955a1?
0 x
- Tomáš Břinčil
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Asi by taky slo, ale zbytecnej luxus. Prodava se za tri, ctyri stovky na DIN listu.
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.
https://www.facebook.com/conexainternet
Real programmers don't need notice all their known languages.
https://www.facebook.com/conexainternet
jo ten malej ve velikosti jednofázového jističe.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
U Tebe doma pokud jsi zároveň majitelem jak domu tak ISPík Ti to může být vcelku vuřta to měřit. Pokud chce Tvoje účetní s něčím čarovat, tak to nepotřebuje měřit, ale vzít to do jiných (účetních) souvislostí a číslo k tomu následně upravit
.

0 x
David2006 píše:U Tebe doma pokud jsi zároveň majitelem jak domu tak ISPík Ti to může být vcelku vuřta to měřit. Pokud chce Tvoje účetní s něčím čarovat, tak to nepotřebuje měřit, ale vzít to do jiných (účetních) souvislostí a číslo k tomu následně upravit.
Majitelem jsou mi rodice, ale jsem samo ISPik. Jde mi hlavne o to, at to nikdo nenapadne, kdyby se v uctu objevila polozka xx tisic / rok.
0 x
A co má jako napadnout? Pokud to řeknu hodně rozšafně tak v závislosti na tarifu jaký za el. mají to může být cokoliv mezi 500-50 000Kč (samo že pokud za 500Kč necháš 2PC tak to divné bude). Já být finančákem tak na Tebe dlabu a smlsnu si na rodičích (a bude mi vuřta jaký numero tam nastřelíš)
. To že máš fáčko (náklad) od neplátce DPH je pak jen Tvoje blbost (což Ti může a nemusí vadit).

0 x
pepulis: normálně uzavři s vlastníkem nemovitosti smlouvu o pronájmu pro umístění zařízení, urči paušálně celkovou částku (s rozumem), kterou jim budeš ročně platit za pronájem včetně el. proudu + valorizaci dle inflace. Kopii smlouvy pak dáš do účetnictví. Jednou ročně v den "D" pak vytáhneš z kasy hotovost, vypíšeš "rodičům" doklad, žes vyplatil částku za pronájem, kopii dáš do účetnictví.
0 x
T-T
tom-tom píše:pepulis: normálně uzavři s vlastníkem nemovitosti smlouvu o pronájmu pro umístění zařízení, urči paušálně celkovou částku (s rozumem), kterou jim budeš ročně platit za pronájem včetně el. proudu + valorizaci dle inflace. Kopii smlouvy pak dáš do účetnictví. Jednou ročně v den "D" pak vytáhneš z kasy hotovost, vypíšeš "rodičům" doklad, žes vyplatil částku za pronájem, kopii dáš do účetnictví.
Asi bych tam nezmiňoval nic okolo elektřiny..... Zbytečné problémy
0 x
tom-tom píše:pepulis: normálně uzavři s vlastníkem nemovitosti smlouvu o pronájmu pro umístění zařízení, urči paušálně celkovou částku (s rozumem), kterou jim budeš ročně platit za pronájem včetně el. proudu + valorizaci dle inflace. Kopii smlouvy pak dáš do účetnictví. Jednou ročně v den "D" pak vytáhneš z kasy hotovost, vypíšeš "rodičům" doklad, žes vyplatil částku za pronájem, kopii dáš do účetnictví.
Ano takhle jsem to chtel udelat za rok 2012, ale ucetni se to nejak nelibilo (ze bych mel jen podepsanou smlouvu s vlastnikem). Budu ji tedy muset presvedcit, ze je to v poradku

0 x
pepulis píše:tom-tom píše:pepulis: normálně uzavři s vlastníkem nemovitosti smlouvu o pronájmu pro umístění zařízení, urči paušálně celkovou částku (s rozumem), kterou jim budeš ročně platit za pronájem včetně el. proudu + valorizaci dle inflace. Kopii smlouvy pak dáš do účetnictví. Jednou ročně v den "D" pak vytáhneš z kasy hotovost, vypíšeš "rodičům" doklad, žes vyplatil částku za pronájem, kopii dáš do účetnictví.
Ano takhle jsem to chtel udelat za rok 2012, ale ucetni se to nejak nelibilo (ze bych mel jen podepsanou smlouvu s vlastnikem). Budu ji tedy muset presvedcit, ze je to v poradku.
popravdě účetní by to mělo být buřt. je to tobě, jako podnikateli, co necháš zaúčtovat. když jí dáš k zaúčtování paragon na bečku piva s tím, že si to před finančákem uhádáš, je to na tobě. ona do toho nemá co mluvit.
to vše za předpokladu, že paní není zárověň daňovým poradcem, kde dle dohody může za účetnictví zodpovídat. účetní jako taková neodpovídá za nic (většinou, záleží na dohodě)
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)
Lepší než výhra ve Sportce :)
Taky mě občas sere, že platím účetní za její služby a daňové poradenství a přitom mám někdy pocit, že pracuju spíš já pro ni.
Ale je dobrá, nakonec to stejnak vymyslí tak, aby se finančák nažral a koza zůstala celá
Ale je dobrá, nakonec to stejnak vymyslí tak, aby se finančák nažral a koza zůstala celá

0 x
T-T
Kvůli tomu se to snad dělá, ne? Aby se všichni tvářili spokojeně a mě zbylo ještě na nový model Cesny (jsme skromný). 
Bereš to z pohledu, že distrinuce a prodej elektřiny je licencováná činnost, takže pokud jsem tak blbej, že podepíšu někomu smlouvu v které se přiznám k přeprodeji eletřiny, je potencionální problém?
Nu, na ERU jsou lidi, na rodiče podepisující takový papír synáčkovi ISPíkovi by byli hodní a víc jak 50 kKč by ho to určitě nehodnotili.
To spíše na SVJčka/firmy by blyi už nepřijemnější... Ale nezdá se mi, že by blyi tak důslední v této oblasti.

astec píše:Asi bych tam nezmiňoval nic okolo elektřiny..... Zbytečné problémy
Bereš to z pohledu, že distrinuce a prodej elektřiny je licencováná činnost, takže pokud jsem tak blbej, že podepíšu někomu smlouvu v které se přiznám k přeprodeji eletřiny, je potencionální problém?
Nu, na ERU jsou lidi, na rodiče podepisující takový papír synáčkovi ISPíkovi by byli hodní a víc jak 50 kKč by ho to určitě nehodnotili.

To spíše na SVJčka/firmy by blyi už nepřijemnější... Ale nezdá se mi, že by blyi tak důslední v této oblasti.
0 x