❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

TP-LINK a VLAN Management

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

TP-LINK a VLAN Management

Příspěvekod Petr S. » 12 years ago

Zdravím,

hraju si teď se switchem http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-SL2210WEB TP-LINK TL-SL2210WEB, vlany mi fungují, všechno ok. Ale nedokážu ten switch přimět k tomu, aby fungoval jeho management například na vlaně 108 a na požadavky bez vlany nereagoval. Je to levnej krám, tak to možná ani neumí, ale radši se zeptám, napadá někoho způsob, jak to rozjet?

Petr S.
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

přidej další skupinu vlanů, nastav tam ten vlan na kterym má bejt a posad to na uplink. Pak bude komunikovat i na tom dalšim vlanu.

Ber to tak že když si mu specifikoval co má kam propouštět tak si tim omezil i management. Takhle ho opět otevřeš kam potřebuješ.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Už to funguje, díky ;)

TP-Link je celkem zvláštní zařízení, docela mě s tímhle zařízením zklamalo :(
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

no, ber to tak, že to zařízení se prodává už 10 let. To byly jiný nároky. Důležitější je že jakmile to nastavíš tak běží bez problému což se třeba od linksys cisco hraček 2x dražších nedá říct.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

To je fakt...

No u toho TP-Linku mě dost dlouho nedalo spát to, že když tam nastavím, aby netagovaný provoz např. z portu 8 se automaticky otagoval např. na vlanu 108, tak to v té vlaně prostě nebylo a ven do dalšího zařízení to šlo zase jen neotagovaný, resp. management na další zařízení zapojený za tím switchem z portu 3 ve vlaně 108 nešel. U vlany 108 ve switchi jsem měl na tom výstupním portu nastaveno Unmodify, což byla evidentně chyba. Všechno se rozběhlo až když se Unmodify změnilo na Add Tag. Což nechápu, protože přeci, když jednou přiřadím rámci jednou vlanu, tak to mělo s klidem běžet s nastavením Unmodify. Nebo jsem nepochopil co tím chtěl výrobce říct...
0 x