Zdravim vo spolok
Uz dlhsie si lamem hlavu nad jednou vecou:
Na hlavny trafik mam pre istotu dva spoje.
Jedna je hlavna, ktora dokaze dat rychlost co potrebujem (licencovane pasmo) a druhu mam len ako zaloznu, len na 802.11a (cize rychlsot tak do 15 Mb stare zariadenia) ked nahodou prva spadne aby islo aspon nieco (Vsetko je nastavene aby to samo prehodilo routy a tieto veci scripty to nie je problem....)
co riesim, ze poslednu dobu uz mi zacina hlavny spoj nestihat a v niektorych casoch som si nastavil nech mi pusti nejaky ten paket aj cez ten druhy spoj....
Zatial som si myslel zeby som tam pustal hlavne tych co tahaju torrenty a ich data...
ale kazdy urco viete, ze sa to tazko chyta, tak zatiam to robim cez mangle, ze pustam tade len udp s portami 1000-65454
ale udp paketov je malo a cez ten spoj ide minimum dat a hlavny potrebuje tak 5-8 Mb odlahcit na chvilu, ked sa to vsetko nahrnie a bude to v pohode. Druha vec aj tak si myslim, ze tu zaloznu trasu treba vyuzit ked sa da....
Co myslite??? co by ste mi este poradili tam takto v magle presmerovat, ktore data??
aj tcp a tiez taky rozsah portov, alebo mate niekto ine efektivnejsie riesenie ako to korektne vyriesit??
bond ma tiez napada, ale nerad by som to zlucoval, pretoze to potrebujem len na urcitu hodinu. (to uz si nastavim aby sa to spustalo len v case ked budem potrebovat...)
za odpoved vopred diki
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
2 spoje- ako rozdelit tok dat
posil hlavní spoj. Všechno ostatní vyvolá problémy o kterých teď vůbec netušíš.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
- midnight_man
hapi píše:posil hlavní spoj. Všechno ostatní vyvolá problémy o kterých teď vůbec netušíš.

0 x
hapi píše:posil hlavní spoj. Všechno ostatní vyvolá problémy o kterých teď vůbec netušíš.
ale je to len na jednu hodku a to sem tam den co to nestiha inak nie je problem a investiciu do airfiber este teraz po daniach tazko

tak preto by som tu zalohu rad vyzuil a tak ci tak ju budem mat vzdy aby bola nejaka istota a slo aspon nieco....
tak hapi ake problemy mas na mysli ked hentak oddelim udp data a mozem aj ine ale to sa uz pytam... skus byt troska presnejsi mozno budem aj tusit a troska ma nakopnes.....
0 x