❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Vtipné zarušení

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
ppp76
Kontaktovat uživatele:

Vtipné zarušení

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Tak kdyz uz tu mame vtipne fotografie tak sem hazim v jak vtipne zarusenem prostredi je nutno obcas fungovat :roll: treti pulstranku scanu sem ani nedaval to uz jsou jen odrazy ktery nema cenu ani davat :mrgreen:
scan dvoupolarizacni 60° sektor
Nebo sem to mel nazvat kdo najde volnej kanal vyhraje milion? :lol:
Přílohy
ru2.JPG
ru2.JPG (146.31 KiB) Zobrazeno 1588 x
ru1.JPG
ru1.JPG (145.88 KiB) Zobrazeno 1588 x
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 12 years ago

bylo by to vic vypovidajici serazene podle frekvence... :roll:
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

ppp76
Kontaktovat uživatele:

mas to serazeny podle sily signalu :) tak nebud vybiravej :lol: :lol: :lol:
Naposledy upravil(a) ppp76 dne 04 Apr 2013 08:31, celkem upraveno 1 x.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

ppp76 píše:Tak kdyz uz tu mame vtipne fotografie tak sem hazim v jak vtipne zarusenem prostredi je nutno obcas fungovat

Ahoj, něco podobného jsem řešil zde viewtopic.php?f=5&t=11696
Akorát já mám ve skenu asi 60sítí kanál taky žádný volný. Předpokládám že užší sektorka než 60stupnů se asi nesežene, čili řešení moc není.
Pokud tam máš navěšené nějaké duální klienty můžeš mě říct jakých rychlostí dosahuješ? A jaký výrobce a model sektorky používáš?
Díky Honza
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 12 years ago

ppp76 píše:Tak kdyz uz tu mame vtipne fotografie tak sem hazim v jak vtipne zarusenem prostredi je nutno obcas fungovat :roll: treti pulstranku scanu sem ani nedaval to uz jsou jen odrazy ktery nema cenu ani davat :mrgreen:
scan dvoupolarizacni 60° sektor
Nebo sem to mel nazvat kdo najde volnej kanal vyhraje milion? :lol:

to je šílený! to má snad každý občan svého skoukromého mikrotika :) toto je jasně problém regulátora ČTU
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

kure05

Příspěvekod kure05 » 12 years ago

U nás v Liberci to je velice podobný. Někde z podještědí je to přímo horor a nepomáhá ani svěcená voda. Takže nabízet v týhle části nějakej stabilní 10Mbps, je tak možná jen papírová záležitost, ale né reálná . . .

Též by mě zajímalo jak by fungovalo něco dvoupolarizačního v podobnejch zarušenejch oblastech. Protože do budoucna fakt nevím jak tohle budem řešit . . .
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

okoune taky mam pocit ze kazdej pali z z okna do okna sousedovi :) a co se tyce regulatora tak ten tu jebe lidi za indoory jinou cinnost tu nikdo nikdy nevyvinul ....
ale prihodte lidi dalsi scany at se pobavime :)
liberec je velkomesto tohle je scan z mestecka kde je nejakejch plus minus 9000 obyvatel :wink:
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

A teď řekni, kolik z těch naskenovaných stanic jsou tvoje, neříkej že ani jedna :)
0 x
T-T

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

asi sem trumpeta, ale ceka nekdo s 60° sektorem ve meste, ze chytne neco jineho nez tuhle smesku ? muj scan obsahuje na nejhorsim miste asi jen 1/3 siti + - a nelajznu si nic jine, nez skalarni sektory...co sem je nasadil na vsech problemovych bodech v kombinaci RBcko v AluBoxu a k antene jen 20cm pigtailicek, neresil sem tusim ani jeden problem v ramci rapidne kolisajiciho - maleho ccq, to bude dobre skoro snad i rok... konkurenci obdivuji, vsesmery statecne chytaji vsechen bordel a asi do nich pali minimalne 35dbi, protoze nevim jak by jim mohli kliosi aspon primerene dobre fungovat...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

ppp76
Kontaktovat uživatele:

tom-tom píše:A teď řekni, kolik z těch naskenovaných stanic jsou tvoje, neříkej že ani jedna :)

z naskenovanejch 6 :)
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

pcwifi ... hodil sem to sem jen tak pro zabavu a cekal sem ze nahazej lidi taky takovy balasty .... neco ve stylu kdo naskenuju vic :) .... reseni konkurence da 6 skalaru ja jich hodim 10 je spirala ktera konci smrti vsech :) resenim je dohoda a frekvencni mapa ...v nasich podminkach nerealne ... takze je to tu spirala .... :roll:
0 x

tom-tom

ppp76 píše:z naskenovanejch 6 :)

No vidíš, tak bych to přece jen neviděl tak černě :)
Každopádně je na čase se umět radovat i z maličkostí a bezvýznamným událostem dávat velký význam :D
Já teda naskenuju jen 30-40 sítí, jak kde, ale zase tady máme v jednom městě takovou zvláštnost,
jeden -píp- snad čeká až přeladím a hned se prdne na stejný kanál. Nedávno jsme spolu takto laškovali celou sobotu. Takže defacto taky 100% zarušení :)
0 x
T-T

TTcko

Příspěvekod TTcko » 12 years ago

ppp76 píše:pcwifi ... hodil sem to sem jen tak pro zabavu a cekal sem ze nahazej lidi taky takovy balasty .... neco ve stylu kdo naskenuju vic :) .... reseni konkurence da 6 skalaru ja jich hodim 10 je spirala ktera konci smrti vsech :) resenim je dohoda a frekvencni mapa ...v nasich podminkach nerealne ... takze je to tu spirala .... :roll:

+1 .. ano tohle je přesně smrt .. stejně tak je smrt používat dvojpolarizační antény :) honba za rychlostí o 30% větší končí tím, že se zabijou obě polarizace pásma = efektivita dost pokulhává ... :)

ostatně IMHO by lecos vyřešilo kdyby ČTU nařídilo na PtP nepoužívat 5G :) ale to bohužel nejde, leda by se na tom dohodli ti, co si konkurují .. = nesmysl
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

přeháníš. Je fuk kolik polarizací to má. Pokud máš Hčko sektor tak Včko sektor ho spolehlivě zaruší. Tady je spíš chyba výkonů jak kráva a shit anteny.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

tom-tom

Podle mě, kdyby se nasazovaly jen sektory s malým úhlem jen do určité max. vzdálenosti a striktně se dodržovaly výkony, určitě by se to dalo zkoordinovat. A ne se chovat jako prase.
My se snažíme dělat klioše do 800m, velmi vzácně 1,2km z několika nasektorovaných AP v lokalitě. Konkurence tady obsadí vodojem a napere to z 3-4 UBNT na plný výkon pro celou lokalitu.
Mám jeden 5GHz spoj na 1.5km, kde vysílám pod limitem, sektor konkurence ve stejné přímce o 15km dál chytám na tomto spoji se signálem o 3dB horším než moji protistanici.
Na spoustě AP používám u dvou sektorů stejný kanál, aniž by se to na klientech negativně projevilo a každé AP má v příjmu alespoň jedno sousední, aniž by se vzájemně rušily. Většinou už dvoupolarizační.
0 x
T-T