Příspěvekod Leeonek » 12 years ago
rin: hele ho, vykuka. Ty jsi bohužel pouze další klient který si vezme počet klientů sítě, vynásobí tarifem, odečte konektivitu a má "čistý zisk". Co s tolika penězama všichni děláme? :)
To, že se na trhu objeví levnější klientské zařízení, automaticky neznamená že během 2 měsíců je všichni začnou nakupovat a slevní připojení. Podívej se na zbytek, všechno se zdražuje, energie, potraviny, benzín, a kde máš inflaci? Proti tomu je levnější klientské zařízení jako když plivneš do moře. Na druhou stranu by všichni chtěli aby net byl levnější ale on díky inflaci je, uvědomuješ si to? Zdražujeme snad každý rok? Ne, takže vlastně slevňujeme.
Chtěl bys vyšší rychlost, ok, potřebuju ji k Tobě nějak dostat. Když Tě poprosím, zaplatíš mi spoj za 100 tisíc do tvojí lokality. Jo nezaplatíš, no, tak po stávající technologii to tam nedostanu, s tím nic neudělám...
Dobře, nakonec jsi mě přemluvil, mám v té lokalitě dost klientů, koupím tam nějaký spoj a klientům tam navýším rychlost. Představ si, že mi volal nějaký Tvůj kamoš ze sousední vesnice, a prej chce to co Ty, když si platí stejnou cenu.
Z něčeho taky musím platit zaměstnance, firemní auto už je v rozkladu, na daních zaplatím majlant, vždy po novém roce vypláznu 100k za licence. To jsou jen věci na které jsem si vzpomněl.
Pokud bys pročetl pořádně toto fórum, zjistil bys že jsou tu jednak isp kteří se snaží za každou cenu snížit cenu a zvýšit rychlost, na druhou stranu ti, co nechtějí jít pod určitou hranici, a snaží se poskytovat kvalitní službu.
Určitě Ti neuniklo, že v prvním případě jsem kvalitu služeb nezmínil, ona ta "mírně menší marže" jak jsi pěkně napsal, se musí někde promítnout. Promítne se jak jinak, právě v kvalitě poskytovaných služeb. V jiném vlákně jsem četl příspěvek od Viktora který myslím pěkně vystihuje tento problém. Proč si dovolí nabízet nějaký Jarda v horní dolní, stejnou rychlost jako tamní velký isp s rozvinutou infrastrukturou, když má na 30Mbit 100 klientů? Doufá, že když sníží cenu, klienti k němu přejdou protože vidí lepší poměr cena/rychlost. Přejdou špekulanti co si neuvědomují že ceníková a reálná rychlost můžou být naprosto odlišné věci. Tím nechci naznačit, že všichni malí poskytovatelé stojí za prd, sám se řadím mezi menší. Ale snažit se ukořistit klienta snižováním cen nebo naopak trumfováním rychlostí konkurence, je cesta do pekel. On totiž klient který je u Vás spokojený a nemá s Vámi problém, od Vás prostě neodejde.
Uvedu příklad: volá borec, že by chtěl připojit, protože není spokojený u stávajícího poskytovatele a co mu můžu nabídnout. Po mé nabídce se začal uculovat, že konkurence má ale nižší cenu a vyšší rychlost, tak se ptám proč teda nezůstane, a oslovil mě. No prej že přes celý víkend, a většinou i odpoledne je to velmi pomalé, ale dopoledne občas i ceníkovou rychlost mívá. Tak jsem mu řekl, že u nás je většinou maximální ceníková rychlost i odpoledne a celý víkend, načež souhlasil s připojením. Před nedávnem sám od sebe volal, aby mi řekl jak je spokojený.
Poslední věc na kterou se Tě zeptám, na co potřebuješ rychlost 30-50Mbit, k připojení na FB? Na stáhnutí nějakého filmu (hry) kterou máš místo za 20 minut staženou za 5? Nebo je to kvůli tomu abys měl lepší pocit že "můžeš" využívat rychlost 50Mbit pokud by někdy byla potřeba?
0 x