❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jakou uplatňujete agregaci ?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
mikyx

Jakou uplatňujete agregaci ?

Příspěvekod mikyx » 12 years ago

Chci se zeptat jakou uplatňujete agregaci ?

Člověk v mém okolí ( nebudu jmenovat ) dává až 25Mb za 430kč s agregací 1:8. Oblast JM
Mě to teda nepřijde moc fér, ale asi jsem blázen a snažím se jet s minimální agregací.
Bohužel lidi ani pořádně neví co je agregace a jdou jen po co nejvyšším číslu za nejnižší cenu.

Co vy na to ?

Jakou agregaci ?

Dělat raději z lidí blbce s vysokými čísly a silnou agregací ? Nebo agregaci max 1:3 a spokojené zákazníky ?

Já raději menší agregaci. Za rok mé působnosti si nikdo nestěžoval na rychlost.

Ale je fakt, že pro mě je to zatím spíše koníček než živobytí.

Díky za reakce
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

zeptám se tě jinak: jakej máš konekt, kolik lidí a jaká je průměrná rychlost? to je ale hnusná agregace co? :-D
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

mikyx

hapi píše:zeptám se tě jinak: jakej máš konekt, kolik lidí a jaká je průměrná rychlost? to je ale hnusná agregace co? :-D

Hapi ty bys mohl vědět . Jsem tvůj klient system4isp :-) , ale chápu, že podle přezdívky nemůžeš vědět.

Jinak konekt zatím 60Mb na optice Dialu ( za měsíc 100Mb ), zákazníků zatím cca 70, datový tok max 40Mb.
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 12 years ago

A tohle potrebujes agregovat?
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

mikyx

Tomáš Břinčil píše:A tohle potrebujes agregovat?

No já ne :D

Ale 1:8 mi příjde docela dost. Ne ?
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 12 years ago

mikyx píše:

No vidíš Rio Media v Rakovníku nabízí udajně agretaci 1 : 1 a to maji rychlosti 25-100 MBit na optice.
Realita při 1: 1 ovšem je 18 Mb ze 25 Mb slibované.

www.wiracom.cz
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

ono agregace. Pokud to opravdu doslova nenapíšeš do řezání rychlostí což asi nikdo nedělá tak agregace je vždy taková jaké je zatížení konektivity případně APčka. To označení agregace spíš udává minimální rychlost takže když máš 25Mbit a 1:8 agregaci tak minimální rychlost pak je něco málo přes 3Mbit a pod tuhle rychost by neměla rychlost klienta klesnout. Vzhledem k tomu že 3Mbit stačí i na video z youtube 720p tak je to řekl bych docela slušný :-) samozřejmě se to nedá zaručit. To by jsi teoreticky musel mít 70 lidí * 3Mbit, že? no ale tady se spíš počítá s tim že reálně bude na netu třeba každej 10 a pak už se to blíží těm tvým max 40Mbit ve špičce.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

mikyx

lyra píše:
mikyx píše:

No vidíš Rio Media v Rakovníku nabízí udajně agretaci 1 : 1 a to maji rychlosti 25-100 MBit na optice.
Realita při 1: 1 ovšem je 18 Mb ze 25 Mb slibované.

http://www.wiracom.cz

No to bych raději těch 18 na optice než víše zmiňovaných až 25 na wifi s ag. 1:8. :)
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 12 years ago

Jaky poskytujes tarif???
Pokud ti pojede vsech tech 70 lidi tak mas max rychlost na klienta 850kbps a agregace je pak umerna tarifu, takze pokud jim das tech 850kbps tak jedou 1:1.
Dulezity je packetloos a odezva, rychlost je pak umerna prenosove kapacite tve site az ke klientovi.

To co jsi napsal ze dava konkurent neni nic spatneho. Pokud se ti to zda spatne tak davej za to same 1:1, ale tam se nedostanest ani omylem pokud to nebude do 1mbit :-)

Ale bacha lidi chapou agregaci i jako dostupnost sluzby, tak aby jsi se nespalil, ze das 1:1 a oni budou chtit dostupnost 100% a pak jsi u takovych stouralu v pasti.
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 12 years ago

ve smlouve mam 1:10 aby lidi nekefrali, ale skutecnost je tak 1:4 ... ja se jisim, zakaznik k te vete o agregaci pri cteni smlouvy ani nedojde a ti, kteri pri 10M kefraji, ze namerili 9,7 rikam, ze je to v poradku at mi daji pokoj
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

mikyx

aliney píše:ve smlouve mam 1:10 aby lidi nekefrali, ale skutecnost je tak 1:4 ... ja se jisim, zakaznik k te vete o agregaci pri cteni smlouvy ani nedojde a ti, kteri pri 10M kefraji, ze namerili 9,7 rikam, ze je to v poradku at mi daji pokoj

at mi daj pokoj :lol:

+1
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 12 years ago

Máme tady konkurenci, která tvrdí, že na Wifi poskytuje "nesdílené linky 1:1". Také prohlašuje, že Wi-Fi je spolehlivější než optika a to z důvodu, že u optiky hrozí překopnutí. Tohle už neřeším. My už nikde žádnou agregaci neuvádíme. Stejně se to pořád mění v čase (vzrůstající počet klientů vs. občasné navýšení konektivity). Lidé navíc pojmu agregace nikdy moc nerozuměli a jen byli naočkovaní reklamama na ADSL s možností výběru různé agregace. Telefonica už tenhle údaj taky odstrčila do pozadí, takže se už o to nikdo moc nezajímá. A důležité je, jak to zákazníkovi běží a co skutečně naměří na speedtestu.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

+1

ja mam na webu proste napsany rozpeti rychlosti (treba 7-10Mb) a rikam ze v tom rozmezi to +- jede cely den....
Je to pro lidi srozumitelnejsi nez nejaka agregace a v podstate jim nelzu... :)
0 x
Jan Ptáček

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Uz sem si tayk zvykl ze lidi zajima co namerej na nejakym nablbanym meraku . KOnkurence dela to ze jim da na prvni minutu burst neomezenj a jeste napriorizovany meraky takze namerej co lajna da , co na tom ze jim to pak padne na 2-3 mb vic ani tuk ... lamouny zajima co namerej a s tim se pak chlubej v hospode ... nevim ja na to nemam zaludek delat ze zakazniku totalni idioty , bohuzel modni vlna je takova ze delat ze zakazniku trotly v jakemkoliv odvetvi je asi in :roll: a vetsi cisla na papire vitezej ... ja se na tehle vlne vozit nehodlam :wink: agregaci udavam ale neuplatnuju spis se tim chranim kdyz nekdo nameri misto 6 mb 5,2 tak aby nekafral ...
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

me se libilo jak sem kdysi nasel tarif u nejakyho ISP : 100Mbit za 300kc, agregace 1:100 :lol: ta agregace byla silne malymi pismenky...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))