❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

CTU fungovani nefungovani

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
iTomB

CTU fungovani nefungovani

Příspěvekod iTomB » 12 years ago

Zdravim panove

mate nekdo spatne zkusenosti s fungovanim CTU? Vim ze Michal zminoval neco na konferenci. Mate jeste nekdo neco?

Ja kdyz si vemu jejich chovani na zmenu cen u licencovanych spoju, tak je to docela hruza. Kdo jste zadal o zmenu, kdy vam prislo nove rozhodnuti?

Diky iTomB
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 12 years ago

Je to o tom na koho narazíš, je to jako ruská ruleta s 5 náboji. Kolegové z Tlapnetu si jednání při překoordinování spojů ČTÚ chválili. Já ohledně koordinace spojů také nemůžu říct jediné špatné slovo, ale ohledně ostatních věcí - výkazy a kontroly, to bylo vždy peklo. Bohužel úředníci jsou hustý jen po mailu a do telefonu, když přijedou osobně, tak je všechno v pořádku. Co nám jeden poradil, za to nám dal druhý pokutu, třetí nám pak poradil stejně, teď už jen čekám, kdy se ozve čtvrtý. ČTÚ na mě rozhodně nepůsobí konzistentně. Bohužel to jsou ale dnešní úředníci a je jedno, jestli je to ČTÚ či něco jiného.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 12 years ago

asi tak nejak reaguju na vyzvy CTU, proste tak jednou za rok zfouknu vsechno (no more no less) ,
viz , jak se oni staveli z komu, kdyz sloanum tady nekdo zamerne rusil 10G (v abs. volnym spektru) ,

nerikam, pokud toho maji hodne, dejme tomu, ale pak nebuzerou ostatni
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

nepřišlo vám od ČTU po vyplnění těch jejich lejster teďka nějaká nabídka na pomoc při zajišťování přístupových bodů? Je tam něco jako že budete platit roční paušální částku, pošlete jim požadavek že chcete novej bod tady a tady a oni to zařídí.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

iTomB

Ja mam 3 hlavni postrehy.
1. Od roku 2008 jsem je upozornoval na hlavicky emailu pochazejici z toho jejich sileneho monitorungu. Dost bez reakce a tak mi vetsina mailu od nich chodi do SPAMu a pak mi nadavaj, ze tohle a tamto a tamhleto atd. Dokonce jsem za problem s timhle spojeny dostal pokutu.
Asi pred 2 lety mi volal pan, ze mi neco posilal a nejak jsem mu neodpovedel. Tak jsem mu sdelil info o SPAMu. Za par dni volal znovu a rika mi, no tak jsem to proveroval a zjistil, ze asi 58% mailu spada u lidi do SPAMu. Aneb komu neni rady, tomu neni pomoci. Nejhorsi je to, ze si CTU na svoji ochranu postavi zakony s pokutami v radu milionu a delaji si kolikrat co chcteji.
2. jednou se stehovalo CTU v Usti a poslali email, ktery obsahoval v adrese komu pres 250 emailu. CTU clovek da email pro jejich ucel a oni ho sdeli dalsim 250 lidem/firmam. Docela dobre chovani s osobnimi udaji.
3. nejnovejsi - add prekoordinovani
Karmazin nebyl schopen korektne rici poradne nic. Az na konci listopadu (zakon platny uz davno). Info znelo, ze se ted to bude rozesilat. Opravdu mi prisel dopis asi 5.12. Ja 6.12 podal zadost o zmenu. 10.1. volali, ze je potreba jeste drobnost, tak jsem ji poslal emailem co jsem mel. Dale jim to trvalo 8 dni a vydani rozhodnoti je datovane k datu 18.1.2013. Pry mam moznost se odvolat, ale to nema odkladny ucinek, ale diky 15 dnum co se mohu odvolat, spada "ucinnost - stejne to nema odkladny ucinek" do data 2.2.2013. Takze nove rozhodnuti je platne "zamerne" od 1.3.2013 a za prvni 2 mesice mam platit draz.
Je spodivem, ze zdrazeni jim trvalo jen par dni, zlevneni nekolik mesicu a "zamerne" o 2 dny to prekrocilo dalsi mesic, cimz ziskali dalsi mesic za nejdrazsi poplatek ...
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 12 years ago

Já ČTÚ taky nemám rád, ale věř tomu, že to není záměr, ten úřad prostě tak funguje. Každý má na vyřízení věci x dní dle směrnice a s tím nehneš. My jsme taky dostali pokutu na základě výzvy, která přišla mailem.
0 x

kousek
antispam: Ano

Příspěvekod kousek » 12 years ago

Máme stejnou zkušenost, maily o výkazech ve SPAMu, rozhodnutí o pokutě za nevyplnění výkazu, v datové schrance :evil:
Tak nevím co si o tom myslet? demence??? záměr??? 8)
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Už je v platnosti to nové kanálování, nebo ne? Bylo mě řečeno že to bude v průběhu ledna, chci ponížit licence na 0db a chci zrovna udělat 60Mhz kanál, když je to za stejné prachy. Je pěkná prasárna že sice ceny jednou podle nové normy, ale kanálování ještě ne. Co je to za bordel? Mě se zdá že oni by nejradši aby člověk zaplatil 5000 za snížení výkonu a dalších 5000 za úpravu kanálování...
0 x

kousek

Ano přesně tak to je. akorat si koresponduji s ČTU. v lednu jsem žádal o změnu z 20db na 10db. dnes mi to přišlo. s učiností od 26.2. zajímal jsem se o doplacení za ty 2 mes, a bylo mi to vypočítano jako za 40MHz kanal, pritom mam porad 28MHz. na dotaz mi bylo odpovezeno že vlastně pokud by nedoslo ke zmene v opravnení, bylo by porad uctovano jako 40 MHz, jelikoz před 1.1.2013 bylo 28Mhz bráno jako 40MHz.
Kocourkov hadr :evil:
0 x

kousek

přikládám odpověd pracovníka ČTU:

"
Dobrý den,
Všechna oprávnění pro spoje v kmitočtovém pásmu 11GHz vydaná před 1.1.2013 byla zpoplatněna pro šířku kanálu 40 MHz nezávisle na druhu vysílání (byla to jediná šířka kanálu v kmitočtovém pásmu 11 GHz). Zpoplatnění pro šířku kanálu 28 MHz byla pro ty kmitočtová pásma, kde byl rastr 28 MHz. Od 1.1.2013 byla i v kmitočtovém pásmu 11 GHz umožněna šířka kanálu 28 MHz, tudíž podle této šířky kanálu jsou zpoplatněna nová oprávnění, která tuto šířku využívají a držitelé oprávnění požádali o překoordinování spoje do rastru 28 MHz.

S pozdravem

XXXXXXXXXXXX "
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

No nic, du tam napsat :)
0 x

iTomB

Leeonek píše:Už je v platnosti to nové kanálování, nebo ne? Bylo mě řečeno že to bude v průběhu ledna, chci ponížit licence na 0db a chci zrovna udělat 60Mhz kanál, když je to za stejné prachy. Je pěkná prasárna že sice ceny jednou podle nové normy, ale kanálování ještě ne. Co je to za bordel? Mě se zdá že oni by nejradši aby člověk zaplatil 5000 za snížení výkonu a dalších 5000 za úpravu kanálování...

No a tady je krasne videt jejich chovani. Zakon na to vysel davno a vubec, ale vubec bych se jich neoptal. Poslal pozadavek a klidne at se tam zblazni. Oni proste v tomhle pripade nerespektovali zakon a co se jim stalo? NIC. Oni jsou proste CTU.
Zakon jim vysel dost brzo, aby vedeli jak vsem zdrazit 11GHz, procpa jim neslo vcas zlevnit?
A jeste k tomu si to musime za 5k zaplatit ...
0 x