❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Standardní Router brána pro poskytování internetu a řízení

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
martyr-m

Standardní Router brána pro poskytování internetu a řízení

Příspěvekod martyr-m » 12 years ago

Hodněkrát jsem to řešil / ale před x lety, jaké je nejlépe zvolit řešení pro router bránu do internetu pro cca 50 - 100 lidí? Aby uměla omezovat rychlost, mac autorizaci, odpojení klienta, statistky přenosu dat. atd..
Chci jí dát na konektívu do internetu a pak s tím řidit celou síť, která bude přes Wifi nebo kabel, na druhé straně u klienta nevím zda dát malý router TPLink (ideálně switch jen ty nemaj mac) a podle MAC toho routeru povolit přístup do sítě, omezit to na MAC počítače u klienta je blbé, protože by nemohl měnit PC/zase omezovat to na switchi tak se někdo může napojit na kabel, navíc by se všude museli dát managmet switche.

Nechce se mě do mikrotika a jeho nastavování, řešit to přes PC server a nějaký software, dřív na to byl dobrý Kerio, nebo nějaký čistě HW.

Co by jste na to doporučily?
0 x

jenda.master

Příspěvekod jenda.master » 12 years ago

zkusil bych se podivat po produktech firmy Draytek.
Splnuje v podstate vsechny tvoje pozadavky, dneska uz skoro vsechny rady jsou multiWANové - managnent load balancingu
daj se mapovat IP, umi monitoring (prenos, protokoly, ...) - Smart monitor
Jsem ti schopen i poradit jakej typ vybrat kdyz vice specifikujes pozadavky, popripade te odkazat i primo na obchodaka v praze

http://www.draytek.cz
http://www.draytek.com
0 x

martyr-m

Na vstupu konektíva 30mbs.

Mac autorizaci (MAC DHCP - podle mac adresy přidělit IP)
pokud by to umělo nějaký lepší systém autorizace tak by to nebylo špatné
NAT
Omezování rychlosti / dopředná i zpětná
1/1, 5/1, 10/1 podle klienta podle IP adresy

Statistika přenosu celkově a na jednotlivé klienty

Nějaký rozumný priority 1 web,2 mail, 3 torent atd..

nemusí to být až moc výkoné, je to pro menší síť jak jsem psal dotěch 100 userů, ale aby to umožnilo nastavení, hlavně tu autorizaci statistiky a omezení rychlosti

nějaké doporučení kde se to dá koupit ideálně sem stím.
0 x

martyr-m

Jo a aby uměl server PPPoE
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 12 years ago

tak to ybch šel rozhodně do routerboardu - s tím, že to bude něco z RB1000... a v kombinaci se systems4ISP od hapiho se ani nebudeš muset starat o nastavování mikrotiku (kromě nejzákladnějších atributů) protože ti ho nastaví ten systém (omezování, NAT a blokování nepovolených IP atd...)

takže pro mě by v tvém případě byla jasná volba...
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

Cheprer
antispam: Ano

Příspěvekod Cheprer » 12 years ago

Na 30MBit by ti mohla stacit i RB450G, a podminky co jsi mnel vyse to splni. Nakombinujes to s hapiho systemem nebo alternativnimy...
nebo treba ten router od ubnt by ti taky mohl stacit... ale nevyzkouseno teorie. :-]
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.