Prve sem tu chtel rozjet nekolik temat v ruznych kategoriich ale asi to vsechno prdnu sem.
Zakladni popis site - (castecne jiz vybudovane) Nekolik bytovych domu ktere se aktualne rekonstruuji - UPTko az do obyvaku, v podkrovi rack, domy propojene optikou. Potencional celkem cca 400 bytu. Aktivni prvky neresme, aktualne je nachystana nase gw na routerOS protoze s mikrotikem mam dobre zkusenosti. Nikomu nelezeme do zeli, v budovach je jen O2 + nekolik lokalit kde prevezmeme nase firemni zakazniky, takze se nemusite bat poradit

Jako novy ISP resim ted zasadni otazku, mame si koupit AS ( u koho?) nebo vzit IP adresy od poskytovatele konektivity ? vim ze do budoucna je lepsi AS ale penize sou penize kor kdyz budujeme celou sit.
Co monitoringem site ? flowpro ? nechce se mi davat skoro 9tisic mesicne ( nevim jak je to aktualne s proplacenim od statu - to sem dal za ukol zjistit ucetni) Jak to resite ? (ptam se spis mensich siti)
Jak je to s IPv6 ? kdo je ma v siti ? nejake zkusenosti z nasazeni ? co davat klientum za router ktery to zvlada a nestoji majlant ?
VOIP asi bez problemu,,, jen jak resite telefony ? pronajimate je nebo jen prodavate ?
Co IPTV ? s tim nemam zatim zkusenosti zadne, poradi te mi nekdo ? nebo si mam vse nastudovat od zacatku ? Pokukoval jsem po reseni s settopboxy od motoroly ale jak je to s licencema na vysilani ? resi to vubec nekdo ? nebo se to jen prekupuje od dodavatele ?
A posledni, neni nekdo v Brne na kovotermu ? potrebujeme nekam hodit rack, zatim jsem poptal tady klasiku znamou v Brne ale tady asi hraje nejvic cena.
Date mi jeste nejeke rady do budoucna ?
vim ze na spoustu otazek najdu odpovedi ruzne po foru ale i pres to ze tu jsem docela dlouho a procitam toho dost, nemuzu tu stravit 3 tydny jen hledanim odpovedi,,, tak prosim odpuste mou hromadu otazek