❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Čas na serveru

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
ludvik

Čas na serveru

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Koukám na příspěvek v bazaru a on je tam čas 10:38, přitom je 10:17. Můžete se někdo mrknout a spravit? Vypadá to pitomě :-)

Příspěvek odeslán v 10:18
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

ludvik

A když tak koukám na to, co jsem napsal - že on je ten čas dle času v klientském browseru? Můj je totiž dobře ... krom té hodiny navíc, což odpovídá tomu, že v profilu jsem měl zapnutý letní čas.
Neměl by se čas dělat jen na serveru a upravovat až při posílání klientovi dle jeho časové zóny?

Edit: Jsem z toho teď zmatený jak beruška :-) Veškerý problém je pravděpodobně ten letní čas - fakt to musí být ovládané ručně, dle ručního zásahu v user profilu?
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

zdenek.svarc
Administrator
antispam: Ano

Příspěvekod zdenek.svarc » 12 years ago

Letní čas jsem v phpBB administraci vypnul globálně, a globální nastavení je přepsáno uživatelským nastavením, viz viewtopic.php?f=12&t=7439
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 12 years ago

Nechapu proc se to neridi skutecnym casem a kazdy si to pak musi hlidat sam, je to fakt na nic, proste prispeju a cas se nastavi dle serveru a ne klienta.
Predpoklad je, ze cas na serveru je OK a spravne synchronizovany.
To same se tyka letniho casu, ten bych uplne z klienta zrusil.
Zajimave je ze datum se asi serverem ridi co? Tak proc ne cas? A nerikejte mi nic o tom, ze muze prispivat treba nekdo z USA nebo jine casove zony a chce tam mit svuj cas, proste cas dle naseho a hotovo.
Je v tom pak fakt chaos.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

protože můžou na fórum přispívat i lidé z jiných zemí. Co by pak na to říkalo takový mikrotik forum. Pěkně by mě sralo kdybych viděl příspěvky s jinym časem než ve skutečnosti v našem pásmu byly napsány. jo mohlo to samo zapínat letní čas ale to už zavání podporou locales na serveru a jinými skopičinami se kterými bych si osobně hrát nechtěl.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ludvik

Zrovna ta poznámka o nutnosti ladit letní čas v klientském profilu mimo mísu není. Naopak ... to je věc, co by se měla řídit časovou zónou a ne rozmarem usera. A ta zóna je správně vlastností profilu. (rozpoznávat odkud jdu dle geoip by sice šlo ... ale stoprocentnímu fungování nevěřím, zvlášť v době TORu apod).

Takže sice máme fórum, kam může přispívat celý svět (od Aše až po Užhorod), ale stejně je to čas od času plusmínus hodina :-) To už mi přijde lepší mít to celé v UTC a je klid. Je možné, že je to nedotaženost PhpBB, to jsem nezkoumal. Ale to na pitomosti vlastnosti tolik nemění.

Vezmi si, že já tady přečetl všechno (a s časem si tak po různu na různých zařízeních užívám svoje). A stejně mě to nenapadlo hned napoprvé ... A kdybych nebyl rypák a nenapsal to sem, tak asi ani napodruhé.
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 12 years ago

Chapu.
Proste dle selskeho rozumu prispivam sveho casu a prispevek je az na konci, ale casem patri uplne jinam a bylo by u nej dobre poznamenat ZULU + - cas o kolik je mimo.
Idealne skutecny cas prispevku na serveru, vedle nej jeho cas.
Jsem asi punta :-)
A proc se ten letni a zimni cas neprepina sam, takto to to musim hlidat jak na blbem fotaku, ktery to samo neumi.
0 x

zdenek.svarc
Administrator

Znovu opakuju, že uživatelské nastavení času přepisuje generální nastavení času. Generální nastavení času je UTC+1 non DST, což zjistíte, když se na fórum mrknete nezalogovaní.
0 x

ludvik

My ti to věříme ... ale jak docílit toho, aby to tam NIKDO v uživatelském nastavení neměl? Je to tam vždy (třetí volba "by server" tam není)... A to řešíme.
Zdeněk Švarc píše:Znovu opakuju, že uživatelské nastavení času přepisuje generální nastavení času. Generální nastavení času je UTC+1 non DST, což zjistíte, když se na fórum mrknete nezalogovaní.
0 x

zdenek.svarc
Administrator

Až se v novinách objeví zpráva o tom, že nějaký náš občan v cizině začal po vystoupení z letadla rozbíjet všechny místní hodiny, tak budeme vědět, žes docílil svého.
0 x

ludvik

Dej si mínus bod. Pravidla, odstavec 3 ...

Co zkusit tenhle modulek? https://www.phpbb.com/community/viewtop ... &start=195
0 x

zdenek.svarc
Administrator

Takže speciálně pro egocentriky jsem doplnil FAQ viewtopic.php?f=12&t=7439
0 x