❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Boxy na baterie

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Standula
Kontaktovat uživatele:

Boxy na baterie

Příspěvekod Standula » 13 years ago

Ahoj,

shanim plastovy box na 4ks autobaterie. Podminkou je aby byl plne utesneny. Bohuzel se mi nedari nikde nic najit, co by splnovalo pozadavky. Nevite nekdo o necem ?

Diky
0 x

svestka
antispam: Ano

Příspěvekod svestka » 13 years ago

gewiss GWxxxx, typ velký z hlavy nevím, vím jen že se dělají i hoodně velké.
zkus gewiss.cz, katalog k ničemu, ale když zavoláš a zeptáš se, ochotně poradí. baterky si změř předem kvůli vnitřnímu rozměru
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

reset

Příspěvekod reset » 13 years ago

A proc nepouzijes gelovky? Z tech se nic neodparuje.
Gewisky jsou goood, ale na 4ri auto baterky?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Standula
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Standula » 13 years ago

Mozba bych mel dodat, ze to ma byt polozene na zemi vedle racku.

Hlavnim problemem je cena. UPS ma vnitrni napeti 48V a pri kapacite 150Ah by se to kapicku prodrazilo.
S autobateriemi je to vyresene za zlomek ceny.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

klonil bych se taky ke Gelovkam...jete kusy z UPSek jsou k mani za rozumny ceny,jen si projizdet servery typu aukro apod. a clovek najde... nedavno sem kupil 6ks 100Ah gelovek s cca. 80-85% kapacity kus za 6 kil,sice me litr stala nafta na cestu pro ne a dom, ale v souctu sem je sehnal za pusu.

Gewissku aby pojmula 4ks i kdyby jen obyc 42Ah autobaterek sem nikdy nevidel a ani ji nebudou zrejme delat. Ty krabice nejsou na tezky veci :) a i kdyby nejakym omylem byla takova v prodeji, tak bude stat aspon 5 tacu spis daleko vic.

Skutecne bych raci hledal Gelovky... pak jeste snad vymenit UPSku, to mas nejaky giga model na 3kW ?

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

query

Příspěvekod query » 13 years ago

Jen dodám k těm autobaterkám.... Já používám v jednom horským kanclu APC online smart 1400W(z aukra za 500,- :-D) s 2ks autobaterie (značku nevim). Jsou zapojený do série na 24V, kapacita tušim 55AH. Vše je OK, ten kancl na to jede asi 3 hodiny. Jedinej problém je, že to takřka nejde nakalibrovat na maximální výdrž. Rychle spadne napětí a UPS to bere jako kritické a začne vypínat. Jediná možnost je nastavit čas pro bezpečné vypnutí ručně. Nejdelší čas, kterej mi to dovolí nastavit v režimu, kdy si to hlídá sama UPS je asi 30min.
To jen tak pro zajímavost.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

sucka 1400 mame bezne, jedou v kuse hodiny, nic se tam nekalibruje :) mam na nich nejvetsi 200Ah baterky .. jdou pekne zavriit do tohoto : http://www.opticord.cz/eshop/ocrack-el- ... d1293.html
vejdou tam dve i s upskou :-) staci udelat police z jeklu
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 13 years ago

Kdyz autobaterie tak kup hlavne trakcni napr. http://www.battery-import.cz/varta-prof ... p-cycle-2/
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

:D tak za tyhle prachy bych sel radsi do gelovek
0 x
- programming
- development
- education

neverhappy

Hod sem nejakou gelovku 140AH za 3450,- vc DPH :) Jen jsem reagoval, ze pokud autobaterie tak trakcni Ten odkaz jsem dal jen jako ukazku. Nemusi mit vartu a sezene levneji.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

0 x
- programming
- development
- education

neverhappy

Viktor Novotný píše:http://www.elnika.cz/
nebo
http://vision-batt.cz/

Promin, ale to jsou e-shopy, dej link na konkretni baterii.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to si tam neumis najit konkretni baterii ? ... u elniky jsou dobre accu plus ... a u visionu berem ze serie FM ... konkretni amperaz uz si kazdy snad vybere, a jen pro info z posledniho odberu z visionu je 200 Ah za 4800,- a 80Ah za 2000,-
0 x
- programming
- development
- education

neverhappy

Viktor Novotný píše:to si tam neumis najit konkretni baterii ? ... u elniky jsou dobre accu plus ... a u visionu berem ze serie FM ... konkretni amperaz uz si kazdy snad vybere, a jen pro info z posledniho odberu z visionu je 200 Ah za 4800,- a 80Ah za 2000,-

Delame z toho flame. Ale budiz. U visionu serie FM (ceny nevidim) neni gel, ale AGM – elektrolyt zasáknutý ve skelném rouně, zesílená mřížka desek, bezúdržbové provedení - nedolévá se destilovaná voda

U elniky je kapacita 150Ah za 7400,- a ani strycek google mi nerekl, ze je to gelova baterie, tedy GEL – elektrolyt zasáknutý v tixotropním gelu, zesílená mřížka desek, bezúdržbové provedení – nedolévá se destilovaná voda.
Souhlasim, ze ta AGM bude rozhodne lepsi nez obyc s tekutym elektrolytem. Zakladatel vlakna se ale vyjadril, ze mu jde o cenu, proto autobaterie. A ja rikam ze kdyz autobaterie s elektrolytem, tak trakcni. Pokud mas za stejnou cenu AGM technologii, tak je rozhodne lepsi AGM, Ja nasel tu vision 134AH za cca 5500,-

Popis druhu baterii jsem nasel na http://www.battery-import.cz/trakcni-baterie-navod/

Pro info zaloha jednoho bodu 2x PC (atom, dual intel) 2x 10GHz, Switch a asi 6xAP 5Ghz Dohromady cca 200W mi vydrzi na 105Ah baterii 6hodin. Takze jestli mas link na nejakou konkretni levnou GEL baterii 140-150 Ah, abych mohl navysit zalohu na 8-9 hodin (pracovni doba E-ONU), tak ho sem dej. Dekuji
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 13 years ago

Těch 200W na 9hodin by zajímalo i mě. Jak jsem to pročítal tak asi nějaká starší APC s 1400W či víc by se touhle 180Ah baterkou byla to pravé tak na 3roky? Bude to venku v racku, tak snad teploty tolik vadit nebudou, ale zase kdoví? Zrovna za dva dny mě to tam EOn klasicky v 8 vypne a kupodivu to nahodí už ve 13hod, tak tam valím s centrálou před osmou...takhle bych měl snad klid.

http://www.battery-import.cz/varta-prof ... 20h-12v--b
0 x