❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Tržní hodnota malé sítě.

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Repkins

Tržní hodnota malé sítě.

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

EDIT od Tomáš Břinčil: Původní téma zde: viewtopic.php?f=2&t=10418&p=108588

Když mě někdo zajistí, že ti klienti do dvou let neodejdou (což nezajistí nikdo), tak se o tom snad dá uvažovat, jinak jsou dva roky trochu přehnaná doba.
0 x

TrueRony

Příspěvekod TrueRony » 13 years ago

Jak už to bývá a nejen v tomto byznysu, nezajistí Vám na 2 roky dopředu nikdo nic. Snažit se a být lepší než konkurence, to je jediná cesta... :)

Síť funguje od roku 2005 a je tzv. "zavedená" s minimální fluktuací klientů (někdo se odstěhuje, jiný přistěhuje) a obecně přátelskými vztahy. V domech s bytovými přípojkami jsou podepsány smlouvy s majiteli, všichni klienti mají platné smlouvy s výpovědní lhůtou 2 měsíce, nejsou problémy s technikou ani konektivitou. Chybí pouze síly na další rozvoj, ač byl plánován (antény pro hotspoty, přechod na Radius).
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

27 uzivatelu ... to se prenechava zdarma nebo za pakatel proboha :D ... nedavno jsem za podobny pocet klientu dal 10tis ... a to bylo asi tak max co se da uvazovat :) hlavne to neni zadna ziskova sit
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 13 years ago

Koľko 24 mesiacov . Neviem aku u vás ale mi tu máme bežnú cenu maximalne 12 mesačných fakturácií .
0 x

TrueRony

Příspěvekod TrueRony » 13 years ago

-> Viktor Novotný - Děkuji za názor. Věřím Vám to v případech, kdy někdo v paneláku na svoje ADSLko připojí dva vchody, naslibuje všem 20Mbit a pak si s tím neví rady nebo na něj dokonce udeří poskytovatel. Jinak to považuji za kec...

-> Hatatitla - Nejde o 24M fakturaci, ale neobratně jsem zmínil "čistý zisk" a měl jsem na mysli rozdíl fakturace a nákladů konektivity. Úvaha se odvíjí od scénáře, kdybychom síť bez větších zásahů s minimálním investovaným časem nechali dožít...
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

TrueRony píše:-> Viktor Novotný - Děkuji za názor. Věřím Vám to v případech, kdy někdo v paneláku na svoje ADSLko připojí dva vchody, naslibuje všem 20Mbit a pak si s tím neví rady nebo na něj dokonce udeří poskytovatel. Jinak to považuji za kec...

-> Hatatitla - Nejde o 24M fakturaci, ale neobratně jsem zmínil "čistý zisk" a měl jsem na mysli rozdíl fakturace a nákladů konektivity. Úvaha se odvíjí od scénáře, kdybychom síť bez větších zásahů s minimálním investovaným časem nechali dožít...

Myslím, že pan Viktor Novotný má dostatečné zkušenosti v této oblasti, abych jeho názor nepovažoval za kec.

Naposled, když jsem bral 13 lidí na jednom ADSL, tak jsme za to dali internet majiteli navždy zadara ... A to neměl nějak hrůzně udělané a celkem to fungovalo.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

ja tohle nechapu, jak si nekdo muze myslet, ze sit o 27 klientech ma nejakou cenu ? ... kolik ti zbyde po odecteni nakladu ? petikilo mesicne ? :) ... hele ted resime sit kde je 80 klientu .. a majitel rika, ze mu mesicne zbyva 5 tisic :O
0 x
- programming
- development
- education

Pintero

Příspěvekod Pintero » 13 years ago

Viktor: tomu se ani nedivim, a to mu zbyde v mesici, kdyz nic nekupuje, ne ?
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

on spis vubec nic nekupuje ... resi tu sit vselijak .. na odpoved a jak to delate se servisem kdyz jste 50km od site ? .. noo kdyz je toho vic tak tam zajedu ... :D
0 x
- programming
- development
- education

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 13 years ago

Repkins píše:Když mě někdo zajistí, že ti klienti do dvou let neodejdou (což nezajistí nikdo), tak se o tom snad dá uvažovat, jinak jsou dva roky trochu přehnaná doba.

Jenze obycejne se pocita v trzbach a ne v cistem zisku, takze ta cisla pak budou mozna podobna, zalezi na situaci.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

jo jo .. taky jsem se divil .. u jedne site ja nabizel pausaly za 4 - 5 mesicu .. a borec chtel zisk za dve leta ... a vysla stejna castka :-) u site 140 uzivatel
0 x
- programming
- development
- education

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

jasne prisel k nam i borec co chtel za 100 klientu pul mega :D ... ale proste toto je mimo ... hele jestli plati lide 300,- tak to mas 8100,- mesicne .. minus linka, najmy ... no odhadnu, ze zbyde 1 - 3 tis mesicne, takze kolik cekate ze dostanete ... pokud cekate vic jak dvacku, uprimne mohu rict, ze to by dal jen blazen :)
0 x
- programming
- development
- education

Standula
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Standula » 13 years ago

Ahoj,

no obcas jsou ty naroky fakt mimo misu :-). Ted jsem mel nabidku na odkup cca 2x20ti klientu. Linka do netu 12Mbit a pan si napsal za kazdou lokalitu bezmala 400k :-). Tomu se muze opravdu clovek jen zasmat... ale je to vec obou stran na co pristoupi :-).
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 13 years ago

Standula píše:Ahoj,

no obcas jsou ty naroky fakt mimo misu :-). Ted jsem mel nabidku na odkup cca 2x20ti klientu. Linka do netu 12Mbit a pan si napsal za kazdou lokalitu bezmala 400k :-). Tomu se muze opravdu clovek jen zasmat... ale je to vec obou stran na co pristoupi :-).

Na druhou stranu, ty nabidky byvaji nekdy take mimo misu.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

Jsme svobodní a svéprávní, ne? :-) Logické je, že když kupuji, chci lacino. Když prodávám, chci za draho. Naprostá přirozenost. Pak záleží už na lidských schopnostech tyto dva protichůdné požadavky sladit ke spokojenosti obou stran. Tržní hospodářství se tak jmenuje naschvál :-)
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.