pěkný den,
můžte mi někdo osvětlit jak klonujete linuxově os? mám je na vmware tak bych je rád klonoval... ve windows se musel delat sysprep jak se to dela v linuxu?
Diky Ruda
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
linux clonování
-
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
linux clonování
0 x
- Tomáš Břinčil
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Klonuji takhle: viewtopic.php?f=4&t=10330#p107248
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.
https://www.facebook.com/conexainternet
Real programmers don't need notice all their known languages.
https://www.facebook.com/conexainternet
-
- Kontaktovat uživatele:
nejspíš jsem se vyjádřil šptaně, nevím jestl linux má nějaké jedinečná idčka pro dané virtuální pc... windows ma sid a musi se sysprepnout, linux tedy staci jenom zkopirovat virtualni disk a o nic vic se nestaram? co mi pripadne zacne kolidovat?
0 x
Rudolf Dvořák píše:nejspíš jsem se vyjádřil šptaně, nevím jestl linux má nějaké jedinečná idčka pro dané virtuální pc... windows ma sid a musi se sysprepnout, linux tedy staci jenom zkopirovat virtualni disk a o nic vic se nestaram? co mi pripadne zacne kolidovat?
Pokud vím, tak nemá...resp. ničemu nevadí, kdyby měl. U Windows je to kvůli tomu, aby se znesnadnilo kopírování pirátům, což se u linuxu nemusí řešit.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
tak díky, např.: sidy pokud se namnoží v síti tak vám třeba active directory nebude fungovat...
0 x
Stejne SID ma vliv jenom u stanic v domene Windows.
Ze zkusenosti pod WIndows 2008R2 domenou uz nemusim delat nove SID, resp nedela to problemy.
V siti bez domeny neni nutne delat nove SID sysprepem.
Bohuzel u Windows 7 nelze SID jednoduse menit bez pouziti destruktivni metody sysprep jako v pripade Windows XP, kde existuje prg newSID, ktery to udela za par vterin a neprijdu o vytvoreny profil jako se sysprepem.
Ze zkusenosti pod WIndows 2008R2 domenou uz nemusim delat nove SID, resp nedela to problemy.
V siti bez domeny neni nutne delat nove SID sysprepem.
Bohuzel u Windows 7 nelze SID jednoduse menit bez pouziti destruktivni metody sysprep jako v pripade Windows XP, kde existuje prg newSID, ktery to udela za par vterin a neprijdu o vytvoreny profil jako se sysprepem.
0 x
Ladik píše:Bohuzel u Windows 7 nelze SID jednoduse menit bez pouziti destruktivni metody sysprep jako v pripade Windows XP, kde existuje prg newSID, ktery to udela za par vterin a neprijdu o vytvoreny profil jako se sysprepem.
Jak konkrétně přijdeš o vytvořený profil při sysprepu? Nejsem si vědom, že bych s něčím takovým měl problém. Krásně připravím profil, který je pak na každém z PC. Ostatně to je smyslem sysprepu...čistou instalaci můžu udělat z instalaček.
Ale trochu se odchylujeme od tématu...
0 x
A na co delat sysprep, kdyz to nedavam do domeny? Zbytecne, nove SID tak nevyuzijes resp nepotrebujes.
K tematu: Norton Ghost DOS verze ti to naklonuje jedna basen, overeno na mem Linux serveru
K tematu: Norton Ghost DOS verze ti to naklonuje jedna basen, overeno na mem Linux serveru
0 x