V poslednej dobe riesim problemy s operacnym systemom windows 7 a s nefunkcnym pripojenim. Zasvieti na sietovke zlty vykricnik a internet pritom nejde. Ip adresa z routra pridelena ale neopingujem ani wifi router ani klientske CPE. Proste vypadne komunikacia nepomozu restarty ani pc ani routra. Pritom internet na danych zariadeniach urcite ide. Po hodine dvoch to same od seba nabehne. Zariadenie na strane klienta nanostation M5 router vacsinou TP-Link ale robi to aj na inych znackach wifiroutroch.
Nema niekto s tymto skusenost, co to moze sposobovat? Co moze byt zle nastavene? Nekompatibilita ovladacov?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Windows 7 zlty vykricnik a nefunkcne pripojenie
Zluty vykricnik na sitovce vetsinou znamena ze koliduje IP adresa toho PC s necim jinym, treba sjinym uzivatelem v siti. Tomu by nasvecovalo i to ze to po cca 2-3 hodinach (jakmile se druhy PC vypne) samo naskoci.....
0 x
Rasken píše:Zluty vykricnik na sitovce vetsinou znamena ze koliduje IP adresa toho PC s necim jinym, treba sjinym uzivatelem v siti. Tomu by nasvecovalo i to ze to po cca 2-3 hodinach (jakmile se druhy PC vypne) samo naskoci.....
Zdravím,
ano, většinou. Někdy pomůže se podívat do "Prohlížeč událostí" v: Ovládací panely/Nástroje pro správu/Prohlížeč událostí/Systém. Skoro vždy tam najdeš důvod. Pokud je to opravdu kolize IP, tak to tam najdeš vždycky vč. informace, kdo je ten druhý s tvou IP. To platí pro XP, WIN7 nepoužívám, to je pomsta všem ajťákům i správcům sítě. Zkusils třeba zadat jinou volnou IP? Co říká ipconfig /all? Pingem bych začal.
mpcz, 25/08/2012
Naposledy upravil(a) mpcz dne 26 Aug 2012 12:00, celkem upraveno 1 x.
0 x
No praveze to robi aj u klientov ktory maju len jeden notebook a ziaden iny PC. Takze na koliziu ip by som to nevidel. Vacsinou sa to prejavuje cez pripojenie cez wifi. Ak je kabel problem som nezaznamenal. Skusal som aj nove ovladace na wifi kartach ale nie vzdy to pomoze...
PS: Ja pouzivam taktiez stale XP len vysvetli zakaznikom ze to nie je chyba na sieti (resp chyba zariadeni) ale v ich notebooku resp operacnom systeme. Hlavne v tedy ked im to inde funguje.
PS: Ja pouzivam taktiez stale XP len vysvetli zakaznikom ze to nie je chyba na sieti (resp chyba zariadeni) ale v ich notebooku resp operacnom systeme. Hlavne v tedy ked im to inde funguje.
0 x
este sa mi nestalo ze by win7 neboli schopne ist na net a mali zlty vykricnik ak bolo vsetko v oriadku... alebo ma klient nieco s pc> treba dat na poriadok, alebo nie nieco nie uplne koser na tej pripojke...sam pouzivam sedmicky uz hodne dlho ale taketo nieco sa mi nikdy nestalo a nepamatam si ani na ziadne take hlasenie od zakaznika ak bolo vsetko ok...
0 x
-
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
zluty vykricnik ve winxp je problem se sitovkou a jejim nastaveni a ve windows 7 je to jenom o tom jestli se to dopingne na nejakou adresu a podle toho hlasi s vykricnikem nebo ne...
0 x
- midnight_man
pridelena IP do WIN7 a vykricnik znamena ze nemas pristup na internet...len lokálne (tj. windows sa nedopingá na svet) Hladaj chybu v nastaveniach siete.
0 x
- midnight_man
tak pokial dostal IP z DHCP najblizsieho routra, bránu opingá .
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
me treba 7cky delaj to ze kdyz probudim NTB ze spanku tak ip z DHCP dostanou, ve winboxu si najdou MK ale to je tak jedina komunikace kterou delaj. Ping nic, pripojeni na MK nejde ani pres IP ani pres MAC
0 x
Bývalý ISP...
Pocitac dostane ip, router dostane ip, CPE dostane ip vsetko je v automatike... Na routri vydim pripojeho klienta a internet nejde (problem s dns to nie je nakolko ani verejne ip sa nedaju pingovat). Navonok vsetko OK. Pridem ku klientovi na poruchu zlty vykricnik. Pripojim sa na wifi mojim notebookom takisto zlty vykricnik. Ip pridelena. Reset routra reset vsetkych zariadeni nepomoze. Vymenim router za iny vsetko v poriadku. Router doma zapnem 10 dni bez problemov. U klienta sa porucha prejavovala min 1 krat do dna. Skusane na tom istom pristupovom bode. Tieto chyby s vykricnikom ma dost vytacaju s xp nebyvaju ziadne problemy.
Preto sa pytam ci sa neda vypnut vo win 7 ta ficura ktora kontroluje pripojenie na internet. Ci nemoze zblbnut cela komunikaciu v danej chvili a nedrzi si ju v pamati.
Chyba na sieti sa nevyskytuje nejak casto v priemere sa mi to stane mozno raz za 2 mesiace u klienta. Ale cloveka to vytoci.
Preto sa pytam ci sa neda vypnut vo win 7 ta ficura ktora kontroluje pripojenie na internet. Ci nemoze zblbnut cela komunikaciu v danej chvili a nedrzi si ju v pamati.
Chyba na sieti sa nevyskytuje nejak casto v priemere sa mi to stane mozno raz za 2 mesiace u klienta. Ale cloveka to vytoci.
0 x
- midnight_man
.....o dovod viac nepouzivat DHCP az ku klientom domov...neviem páni čo je to za nápad.
skus vypisat IP rucne na danom PC, ci to nepojde.
skus vypisat IP rucne na danom PC, ci to nepojde.
0 x
Problém, kdy se vše tváří OK ale net nejede, může nastat i tehdy, kdy je na WAN klientova routeru IP ze stejného rozsahu jako na LAN straně.
0 x
alebo tiez ked si ubnt krabicka povie ze ethernet vyhlasuje strajk a istu nedefinovatelnu dobu sa ethernet odpaja/pripaja alebo je prosto odpojeny a potom sa z toho skatulka vyspi a zasa ide... uz sa mi to par krat stalo
0 x
Dneska jsem se setkal s prakticky totožným problémem.
Klientce na NTB PackardBell přestal včera fungovat internet. Taky se zobrazil žlutý vykřičník. Při vzdálené kontrole to vypadlo na vadný routr, ale tím to nebylo. Ať sem zkoušel ho vyměnit, nebo připojit ji noťas kabelem tak ji to nejelo, firewall a antivir jsem vypnul a nic nepomohlo...
Jsem z toho v koncích a vůbec nechápu proč. A když jsem volal kámošovi jestli neví, nebo neporadí tak říkal že má doma jeden komp co se chová naprosto stejně a ani přeinstalace Win 7 a přidání síťovky do kompu nepomohlo, ale v linuxu síť jede bez problému... Naprosto nepochopitelné....
Klientce na NTB PackardBell přestal včera fungovat internet. Taky se zobrazil žlutý vykřičník. Při vzdálené kontrole to vypadlo na vadný routr, ale tím to nebylo. Ať sem zkoušel ho vyměnit, nebo připojit ji noťas kabelem tak ji to nejelo, firewall a antivir jsem vypnul a nic nepomohlo...
Jsem z toho v koncích a vůbec nechápu proč. A když jsem volal kámošovi jestli neví, nebo neporadí tak říkal že má doma jeden komp co se chová naprosto stejně a ani přeinstalace Win 7 a přidání síťovky do kompu nepomohlo, ale v linuxu síť jede bez problému... Naprosto nepochopitelné....
0 x