❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Firemný Offroad ISP

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Insider
Kontaktovat uživatele:

Re: Firemný Offroad ISP

Příspěvekod Insider » 11 years ago

Leeonek píše:
S tímhle souhlasím, pročpak se asi prodávají? Je to hranice kdy se už nevyplatí investovat do oprav, protože se objevují závažnější poruchy. Potřeba si uvědomit, že opravy a náhradní díly jsou pořád stejně drahé jako u nového vozu v této cenové kategorii. Proto je blbost koupit si jeté auto, které mělo příkladně nákup 1,5 milionu a myslet si že opravy budou stát stejně jako na Dacii ;)
Ty Fordy už mají svoje nejlepší roky za sebou, pokud ale máte spoustu peněz které do nich můžete rvát, směle do nákupu.

Konkretne u fordu bych to nepopíral :) Ale ono je to trochu jinak, tyhle firmicky s bezednejma kapsama mají auta vetsinou provozovaný na operativní leasing, kde se smlouva sepisuje dle otevrene kalkulace na dobu kdy vozidlo bud dosahne 3,4,5,6 let staří nebo najede 100 000 km.. Pote proste firma dostava nove auta a leasingovka ma spocitane, ze vozdilo jde porad prodat za zajimavou zustatkovou cenu a ty se prodavaji do bazaru a bazaristi po tom jdou jako flusu..
Manzelka v jedne takove firme pracuje (Leaseplan), mají v nájmu přes 20 000 aut a denně se tak 20 aut zbavuji , tak to vim dost podrobne. A že by čekali na to, až si to auto někdo koupí? Houbelec, příjde borec z Dekry k umytýmu autu, projde ho, zkontroluje, projede a dá hodnotcení vč nákladů na opravu a vysloví zůstkatkovou cenu, kterou potom leasingovka da do aukce kam mají pristup autobazary. Kdo da do 48 hodin nejvyssi cenu auto dostava.. Přihodí 25+ procent a auto jde na plac. Leasingovka potom má pojistku na skryte vady na 6 měsíců a auto jde bazaristovi s komercni zarukou, proto si mohou dovolit napsat: r.v.2007. JASNÝ PŮVOD, SERVIS, GARANCE NÁJEZDU KILOMETRŮ !
Leasingovka se aut nezbavuje proto, ze jsou křápy, ale proto, že skončila smlouva.. A noi mají rito z rozdílu MOC a VOC při nákupu a správy vozového parku a tovarní záruky, kde mají podmínky tak vypiglovany, že kdyby se nové auto zesralo, dostanou okmažitě nový.
Dekra nebo SGS report vypada takhle http://ci.vimsweb.com/Reports/Inspectio ... Qe0=&ENC=1
Osobne do noveho auta uz nikdy nepujdu, protože po tom operaku presne vim co kupuju, znam kompletni historii včetně havárek a hlavně v podstate zajetá funglovka stojí 1/3 ceny. To co usetrim muze rvat treba do benzinu a nebo komercni pojistky na vady auta..
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 11 years ago

Chlapi lenze s Dusterom si mozete ist servisovat APčka tak popri ceste. Ten kto má sajty kadetade v horách, pripadne na solaroch mimo zastavaneho uzemia sa nevyhne plnokrvnému offroadu, dobrým gumam a retazam v kufry.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 11 years ago

Dej pak vědět kam se s tím offroadtankem dostaneš. Tipuju to tak na 5-6m při 60 a víc cm závějích a to s dostatečným rozjezdem :lol: :mrgreen: .
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 11 years ago

David2006 píše:Dej pak vědět kam se s tím offroadtankem dostaneš. Tipuju to tak na 5-6m při 60 a víc cm závějích a to s dostatečným rozjezdem :lol: :mrgreen: .

Myslím, že by ti visela čelist, co se dá s pořádnou fulltimovou čtyřkolkou zdolat, občas jsem nechápal ani já.
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

David2006

Může být, ale takové auto tu jako ISP nikdo neukázal :lol: . U mě velká kára nemá šanci, neb bych se s ní nevlezl mezi řádky vinohradu v dost strmém kopci kam občas musím. Jet tam třebas s Range Roverem tak jim udělám zdarma vinobraní i s betonovýma sloupkama :D . Takže takové velké offroady jsou u mě na dvě věci.
0 x

midnight_man

1. svetlá výška podvozku to je alfa omega terenu.
2. S cestnou gumou sa fakt nikam nedostaneš...to je pravda
3. Uzavierky to už je posledný level..take nemame ani u nas.

Keď už nepomôžu terenne pneu a retaze...bohuzial. Ale take extremne podmienky tu nemavame a 1m snehu tiež nie. U nas mame na to jeden offroad obuty na M/T gumach a chodi sa s nim len na take miesta.
0 x

David2006

A ten zázračný offroad na pár stovek km ročně provozu máš tedy co? Tady napadne tak 5-20cm někdy ani to ne, ale jak bych měl jet nějaký kopec po vrstevnici/obvodu nahoru tak typicky je to že vpravo v kopci vinohrad/step a vlevo u cesty to lemují keře. Takže stačí 10cm a vše se to sfoukává na tu polňačku a keře to drží jako větrolamy :( takže 50-60cm jen to fikne a pak je mi vše kromě lopaty nebo pěších nanic.
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 11 years ago

Insider píše:
David2006 píše:Dej pak vědět kam se s tím offroadtankem dostaneš. Tipuju to tak na 5-6m při 60 a víc cm závějích a to s dostatečným rozjezdem :lol: :mrgreen: .

Myslím, že by ti visela čelist, co se dá s pořádnou fulltimovou čtyřkolkou zdolat, občas jsem nechápal ani já.

co takovahle 6tikolka?
http://www.brdm2.estranky.cz/fotoalbum/ ... i-stanice/
:-)
0 x

David2006

Beru už jen odkazy na vrtulníky a stejně to někomu bude málo :mrgreen: .
0 x

ocior

Příspěvekod ocior » 11 years ago

0 x
Dan Skoupý

shooter

Příspěvekod shooter » 11 years ago

TO co tu řešíte je kravina
ja toto řešil před 2 rokama a zjistil jsem že univerzální auto není
takže na děcka mám Volvo V40
a na prácí mám Mitsu Pajero 2 3litr 6vál 240tis najeto a přede. je přeoperovaný do plynu pruměrná spotřeba 15-17l plynu cca 2.50 NA kilometr kombinace terén a silnice
o dustru si tu mlufte jak chcete ale nemužete srovnávat obyč břichoplaza (ikdyž má 4x4) s offroudem kterej má uzávěrky pořádný bačkory a 3tuny na tažným (mám ho i na vození dřeva z lesa)

tady je takovej kreštest pajera 1 http://www.youtube.com/watch?v=soJSo6zfLjM
je to dobrej OFF s tím že to má rám a na tom motor a kastlu a celý to váží 2 tuny (cítím se v tom bezpečněji než v fabii)

Neříkám že dustr je špatnej ale je to opravdu auto na cestu na hrubší zacházení to není stavěný (a poruchovost ukáže čas )a jakou má spotřebu dustr v terenu s tím litrapulem

Pajera 3 se dají sehnat v pěkným stavu už pod 100tis taky jsem ho jezdil a je to dobry ale už to má integrovanej rám proto bych radsi L200 ale tu dělaj jen v ropě :(
0 x

midnight_man

Pajera su velmi dobre auta, daju sa na to jednoducho domontovat uzavierky a potom je to fakt "ratrak". U nas mame Fronteru (rozumej opel). Má to slušnú svetlu vyšku podvozku a 16" MTčka. Nafúkaný sneh je problém, minulú zimu sme sa takto 2x vykopávali lopatou so záveja kde bolo hádam 90cm nafúkaného snehu. Tento rok sme si dali na mieru upraviť reťaze z V3Sky, keďže tie klasické sme rok dozadu potrhaly. Pred oplom sme mali Cherokeeho (chrysler) ale bol to automat 5.2l benzin takže nič moc.

Zas treba počítať že v takom teréne to auto dostane po hube sem tam. Škrabance od konárov, sem tam ohnutý plech atď..takže kupovať na túto prácu nejake drahe mašiny je totalna skoda penazi.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 11 years ago

já mám samuraje, 1,3 karbec, rok 1990, zvednutej, snímatelnej hardtop, stál 46kKč, asi 5 tisíc stál servis za 9 let, není to žádnej rychlík na silnici, v 90ti na silnici je to už skoro neovladatelný :lol: ale projede skoro všechno, závěj do půlky čelního skla dva metry dlouhá není problém
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 11 years ago

Další takový co si koupil opicu, a nemá na banány :D
Ideální je silný 3 litr předělaný na plyn, tohle mě dycky pobaví. Onehdá jsem mluvil s borcem, co potřeboval machrovat, koupil si na to 3 litrového bavoráka. Pak zjistil že to moc žere, a že to prostě neuživí, tak si to nechal předělat na plyn. Od té doby vystřídal spoustu servisů, protože to houby jede, a nikdo mu to neumí dat pořádně dokupy. Každý se v tom jen pošťourá, zakroutí hlavou, nikdo neví co s tím.
Ano, 3 litr je super, bohužel to není to nic pro socky. Ale tak hlavně že umíme rozumovat, a jenom my máme to nejlepší, zbytek jsou kraviny :)
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 11 years ago

0 x