❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Banky

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
mpcz

Re: Banky

Příspěvekod mpcz » 12 years ago

soooc píše:
Leeonek píše:Mě klienti platí na základě smluv, nikoli faktur. Jednou změnou účtu už jsem si prošel a pokud mě bude stát banka 500kč měsíčně tak to rozhodně není důvod pro změnu. Jo, vadilo mě 2000 měsíčně, s přibývajícím počtem klientů 3000 a teď 4000, proto jsem se znovu rozhodl a zavolal tam.
Jak je psáno výš, nikde není záruka že banka která má momentálně příchozí platby zadarmo, se po nějaké době rozhodne pro zavedení poplatku. Nebylo by to poprvé kdy nějaká společnost udělá takovýto podraz na klienty. Jak se říká, peníze jsou až na prvním místě :)

Ještě jedna banka je "zadarmo" - LBBW - 69 Kč měsíčně a příchozí jsou pak zdarma (byla tu dřív, než s FIO stalo bankou).

Jinak FIO nám ušetřilo na jednu Alcomu, takže to už nám nikdo neodpáře :-D

Zdravím,
malý dotaz, když vidím ty tisíce plateb (=pohybů v bance) u větších poskytovatelů:
Jak se každý měsíc nebo čtvrtletí dostanou ty tisíce pohybů z bankovního účtu do vaší databáze evidence plateb? Poskytují banky nějaké výpisy v elektronické podobě? Myslím datové nosiče v nějakém použitelném formátu, nikoliv třeba PDF, ze kterého se to musí opsat.
edit: Jak u té které banky lze event. taková elektronický výpis získat? Lze ho stáhnout online a sám a čerstvý a se všemi údaji a zdarma?
Dík.
mpcz, 16.10.2012
Naposledy upravil(a) mpcz dne 16 Oct 2012 11:09, celkem upraveno 1 x.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Samozřejmě :-) Většinou ABO (přípona GPC) nebo v případě např. KB i jejich vlastní formát (ten má výhodu v tom, že přenáší popisy plateb).

Případně to někdo řeší online vysosáváním řádků z intenetovnictví (už se to tu probíralo). Ale to nejde všude (např. z Kb) a já osobně tomu nějak nevěřím.
A pak jsou i oficiální systémy, přímé propojení. Ale to už neznám.
mpcz píše:Jak se každý měsíc nebo čtvrtletí dostanou ty tisíce pohybů z bankovního účtu do vaší databáze evidence plateb? Poskytují banky nějaké výpisy v elektronické podobě? Myslím datové nosiče v nějakém použitelném formátu, nikoliv třeba PDF, ze kterého se to musí opsat.
Dík.
mpcz, 16.10.2012
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

mpcz: buď ABO a nebo si můžeš nastavit info o příchozí platbě mejlem a ten pak zpracovat. Pak to ještě de přes web rozhraní nějakým jejich výpisem, to jsem zkoušel jednou a vylezlo z toho cosi nečitelného, víc jsem to nezkoušel :)

Pro zajímavost, pokud někdo chce využívat u raifky tarif za 500kč měsíčně, vězte, že se jedná o částku bez dph, a dále je potřeba splnit 3 podmínky.
1) příchozí platby - minimálně 2
2) odchozí platby - minimálně 5 (u mě problém, ale řešitelný :) )
3) měsíční obrat - teď si nejsem jistý ale říkal něco o 150000kč, podmínku jsme splňoval, tak jsem to pustil z hlavy.
0 x

mpcz

Leeonek píše:mpcz: buď ABO a nebo si můžeš nastavit info o příchozí platbě mejlem a ten pak zpracovat. Pak to ještě de přes web rozhraní nějakým jejich výpisem, to jsem zkoušel jednou a vylezlo z toho cosi nečitelného, víc jsem to nezkoušel :)

Pro zajímavost, pokud někdo chce využívat u raifky tarif za 500kč měsíčně, vězte, že se jedná o částku bez dph, a dále je potřeba splnit 3 podmínky.
1) příchozí platby - minimálně 2
2) odchozí platby - minimálně 5 (u mě problém, ale řešitelný :) )
3) měsíční obrat - teď si nejsem jistý ale říkal něco o 150000kč, podmínku jsme splňoval, tak jsem to pustil z hlavy.

Zdravím,
dík, můžeš si to ABO (správně GPC) stáhnout čerstvé, sám, se všemi údaji, automaticky, zdarma z té které banky?
Ten přenos přes emailové upozornění používám, kupodivu JE to spolehlivé, zatím ani jedna chyba, trošku vada na kráse, že se nepřenesou všechny údaje jako např. majitel účtu. To jméno je v některých případech užitečné (např. když je chybějící nebo zkomolený VS).
Děkuji za odpovědi.
mpcz, 16.10.2012
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

ABO v rajfce? To jsem tam nikde nenašel. Není potřeba požádat v bance o aktivaci nějaké vyfikundace?
0 x
T-T

mpcz

tom-tom píše:ABO v rajfce? To jsem tam nikde nenašel. Není potřeba požádat v bance o aktivaci nějaké vyfikundace?

Zdravím,
nechci být nemístný puntičkář, ale mluvíme snad od začátku o GPC formátu, nebo ne? ABO slouží k opačnému toku dat. Tedy DO banky.
mpcz, 16.10.2012
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Nemůžeš být puntičkář, protože názvosloví je i zde relativně volné. Např. pro ČS je ABO i export výpisu z účtu. A v jednom popisu formátu je oboje zahrnuto v jednom PDF.
Stejně tak i výklad jednotlivých polí se občas vysvětluje všelijak, např. "datum předchozího zůstatku" je něco jiného v KB a něco jiného ve FIO.
mpcz píše:
tom-tom píše:ABO v rajfce? To jsem tam nikde nenašel. Není potřeba požádat v bance o aktivaci nějaké vyfikundace?

Zdravím,
nechci být nemístný puntičkář, ale mluvíme snad od začátku o GPC formátu, nebo ne? ABO slouží k opačnému toku dat. Tedy DO banky.
mpcz, 16.10.2012
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

tom-tom: musí se to aktivovat

mpcz: google říká že "ABO" je formát dat a ten samotný soubor má koncovku .gpc. Ještě nějaké nejasnosti? ;)
0 x

douby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod douby » 12 years ago

spořka umožňuje tyto ABO výpisy:
denně
měsíčně
čtvrtletně
ročně

dá se to nastavit v servis24 ve výpisy -> datové výpisy. na konci vybraného období jsou tam k dispozici ke stáhnutí.

potom už si to můžeš spracovat kde chces

bussines24("lepsi verze servis24") umožňuje přímé bankovnictví pomocí webových služeb s XML.
0 x
Bc. Martin Doubrava
http://www.doubrava.net
- Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí

douby
Kontaktovat uživatele:

k poplatkům a změnám bank:

nezbývá, než začít lobovat za převoditelnost čísel bankovních účtú mezi bankami!
0 x
Bc. Martin Doubrava

soooc

Příspěvekod soooc » 12 years ago

douby píše:k poplatkům a změnám bank:

nezbývá, než začít lobovat za převoditelnost čísel bankovních účtú mezi bankami!

Seč jsou banky mírně nenažrané, tak taky potřebují žít - a nakonec zaměstnávají vaše potenciální zákazníky :) Čili bych se držel svobody a svobodné volby zákazníka. Hlasování peněženkou a s potřebami.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

mpcz

soooc píše:
douby píše:k poplatkům a změnám bank:

Seč jsou banky mírně nenažrané, tak taky potřebují žít - a nakonec zaměstnávají vaše potenciální zákazníky :) Čili bych se držel svobody a svobodné volby zákazníka. Hlasování peněženkou a s potřebami.

Zdravím,
no to je právě ono. Bohužel lidi neví a i mě dlouho unikaly ty obrovské poplatky v RB. Mají to docela pěkně kamuflované. Proto je dobré o tom trošku podiskutovat.
Ten převod čísel účtů mezi bankami to by byla velice dobrá věc. Samozřejmě bezproblémový...
mpcz, 17.10.2012
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

Mě zaráží fakt, že když provedu platbu do cizí banky, stojí to 6kč. A když na účet peníze přijdou (pro banku je to dobře když peníze přicházejí, než když odcházejí), "trestá" mě banka 7mi korunami za příchozí platbu! Tohle mě pak evokuje k úvahám, že banka moje peníze asi nechce, takže se jí budu snažit vyjít vstříc tím, že ty příchozí holt začnu směřovat jinam :)
0 x
T-T

mpcz

tom-tom píše:Mě zaráží fakt, že když provedu platbu do cizí banky, stojí to 6kč. A když na účet peníze přijdou (pro banku je to dobře když peníze přicházejí, než když odcházejí), "trestá" mě banka 7mi korunami za příchozí platbu! Tohle mě pak evokuje k úvahám, že banka moje peníze asi nechce, takže se jí budu snažit vyjít vstříc tím, že ty příchozí holt začnu směřovat jinam :)

Zdravím,
dobré je napsat jaká banka, ať si z toho ostatní mohou vzít ponaučení. FIO má NULA / NULA. A není v tom žádný trik.
Dík.
mpcz, 17/10/2012
0 x

douby
Kontaktovat uživatele:

jediné co nás může držet v ústavu je číslo účtu a na to banky hřeší. Pojďme vyvinout aktivitu za migraci čísel účtů a hned by se jinak snažili. To že zaměstnávají potencíální zákazníky nás vůbec nemusí zajímat, stačí, že jim tam necháváme naše peníze a díky nim mohou generovat svůj zisk a ne nás okrádat na poplatcích typu příchozí platba 5CZK...
0 x
Bc. Martin Doubrava