❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Napájecí přípravek flajzar ZZ-01

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
forkman
antispam: Ano

Re: Napájecí přípravek flajzar ZZ-01

Příspěvekod forkman » 15 years ago

iTomB píše:To jsi psal ty, vcera ten email do MH?

Jo, to jsem byl já, to je tvoje firma, nebo jak to víš? :D
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 15 years ago

forkman píše:
iTomB píše:To jsi psal ty, vcera ten email do MH?

Jo, to jsem byl já, to je tvoje firma, nebo jak to víš? :D

Neni, ale spolupracuju s nima, takze veci co nevi jdou na me. Odpovedi jsem vlastne diktoval ja.

Mno ohledne toho zdroje. Musis pocitat, ze 12V cistych z 12V systemu poradne nedostanes. Nabijeni potrebujes vys (13,7V) a kdyz se baterka trosku vybije, uz nema taky 12V a odpojeni je az v 10,7V. Takze pokud potrebujes cistych 12V, tak jedine 24V system a prevodnim DC-DC. Ja doma testoval ten malej co tam maji, ten byl pro me a jede na tom zarizeni na 12V v pohode. Spickovy odber pres ten DC-DC prevodnik jsem nameril 19W. Jsou i vykonejsi, ja testoval jen tenhle malej zatim.

Ad. DC-ATX vim jen ze ma emkopraha, zatim jsem jineho dodavatele nenasel.
0 x

forkman

Což o to, já tam nepotřebuju přesně 12V (dokumentaci se píše něco o nastavení výstupu 12V-14V a nao brázku je vidět i trimr úplně vpravo od svorkovnice), ale to bych musel najít ATX DC-DC zdroj, kterému by to nevadilo, protože co jsem viděl, tak to vyžaduje 12V +- 0,5V, to je v dokumentaci, v reálu to může být klidně jinak, ale nemám s tím zkušenost, a dělat tam takovou prasečinu jako UPS-24V -> DC-DC na 12V -> DC-DC na ATX se mně moc nechce. Nemáte tip na ATX zdroj něco ala picoPSU, ale za míň? :D stačí mně fakt bohatě 60W.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

těžko, ale tak můžeš použít pociPSU který stabilizuje i 12V větvy a má rozsah 6-28V.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 15 years ago

M1 z emkopraha ale bude stát asi podobně jako to pico, možná o něco levnější, vstup má taky 6-24V
0 x

forkman

Teď koukám, že Emko nabízí i zdroj EM-080FLS-DD http://www.emkopraha.cz/EM-080FLS.htm, dává 80W a vstup je podle specifikace 10,8 - 24 V +- 5%, takže to by asi taky šlo a cena je víc než vynikající - koncová 1054 CZK bez daně.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 15 years ago

hlavně porovnej dobu překrytí výpadku sítě, důležitý parametr!
0 x

forkman

Leeonek píše:hlavně porovnej dobu překrytí výpadku sítě, důležitý parametr!

U obou je to > 20ms, ale myslím že mě to netrápí, když to budu napájet z baterky :D Předpokládám, že záložní zdroj to přepne na baterii v kratší čase.
0 x

forkman

Jen tak mimochodem, nevíte, jestli existuje nějaký rackomout switch s externím napájením, nebo aspoň s interním zdrojem, ale aby se do něj dalo pustit těch +- 12V? Kuchnul jsem totiž náš TP-LINK z racku a je tam zdroj 230V->3,3V/4,5A, což představuje další komplikace, protože na to nemůžu připojit přímo tu baterku, aniž by switch odešel do křemíkového nebe :D
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 15 years ago

Si udelej za 150,- menic a mas to. Ja to ted budu delat asi pro 10 kousku tp-link switch, kde mam ted nejake asusy napajene po poe.
0 x

forkman

miract píše:Si udelej za 150,- menic a mas to. Ja to ted budu delat asi pro 10 kousku tp-link switch, kde mam ted nejake asusy napajene po poe.

Tak když mně prozradíš z čeho ten měnič udělat, tak proč ne. Co jsem koumal, tak měnič od Traca by stál asi 1200, naštěstí jsem si objednal sample od TI, ten dá v pohodě 3,3V/6A, ale stojí 15 USD a u nás se koupit nedá a i kdyby se dal, tak bude stát taky kolem tisícovky. Chtěl bych to dělat tak nějak opakovatelně a kdo ví, jestli další sample od TI ještě pošlou :D
0 x

hapi

udělat si sám ne si sám koupit.
0 x

forkman

hapi píše:udělat si sám ne si sám koupit.

No dobře, ale tranzistory a odpory si doma dělat nebudu, takže něco stejně budu muset koupit, zatím tady chybí něco konstruktivního ve formě konkrétního typu měniče + schéma se součástkami za těch 150 korun.
0 x

hapi

0 x

forkman

To tě asi nezabije, proč by to měl jinak veřejně?:) Ale mně to nepomůže, protože potřebuju 3,3V/4,5A, prostě hloupých 15W, ale najít na to měnič aby nestál svět je docela fuška :D
0 x