❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Kontakt JON - Routery NETIS

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Gemb

Re: Kontakt JON - Routery NETIS

Příspěvekod Gemb » 8 years ago

Tak nam niektore starsie kusky tiez fungovali a funguju aj teraz, avsak niesom ziadny poskok aby som testoval FW a chodil neustale ku klientom vymienat low end router. Vyzeram potom ako kkt....proste u mna netis skoncil. Vsetky kusky ktore som namontoval posledne 3 mesiace som si bol pekne vsetky vymenit, pretoze vsetci mali problem. Ked uz tam idem druhy krat vymenim to za nieco ine a hotovo. Rovnaka afera ako TPlink 841 a piskajuce zdroje...raz sklamali a uz to nechcem vidiet u klienta a vracat sa tam preto. Zlate ovislinky 5460ap....funguju 10 rokov stale rovnako, wifi neslabne, zdroj poctive trafo...prezije to vsetko. Ak to ma niekto doma vzdy ho ukecam aby si ho nechal a pouzival to...tieto nove sracky nestoja za nic. Kolega este objednal asi 30ks netis switchov takze som zvedavy ci aspon tie budu fungovat :lol:
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 8 years ago

OK, nevěřícně kroutím hlavou, jak to, že někomu jedou roky a všechny a někomu vůbec a žádný. Jen tak pro zajímavost: kde ty vadné kusy skončily? Jak se vyjádřil prodejce při reklamaci?
Děkuji, mpcz, 16.01.2017
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 8 years ago

ja jsem take upgradoval fw, aby se pri zmene kanalu nezapinal dhcp server, pak to slo. Pak to udelalo i s aktualnim FW a tim jsem skoncil... resit tohle u klientskym apecek nehodlam. Casto jsem musel menit zdroje za lepsi protoze horsi elektrika...

Ja jsem je dal borcovi at je proda jako normalni routery... to snad budou slapat.
0 x

kure05

Příspěvekod kure05 » 8 years ago

Už na pohled to je oje*any kde to jde. Kablík od zdroje kraťoučkej. Propojovací LAN kabel pouze se 4 drátama. To že se zapnul, nebo nevypnul DHCP server se nám taky stávalo. Bohužel když to pošlem na reklamaci s tím, že vypadává WiFi, tak se to vrací zpět, že se nic neprojevilo, takže to leží na skladě.
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 8 years ago

S funkčností Netise WF2419 problém nemáme. Jen mě štve, že nefunguje záloha/obnovení konfigurace. Byl jsem zvyklý u TP-Linků apod. vytvořit si konfiguraci jako takovou šablonu, kterou při přípravě HW pro nového zákazníka nahraju do routeru, změním SSID a šifrovací klíč a mám router nastavený, jak potřebuju. Netis mi při pokusu o nahrání předtím uložené konfigurace vždycky zahlásil nějakou chybu. A to jsem tu konfiguraci nahrával i na ten stejný kus. Máte stejnou zkušenost nebo dělám něco blbě?
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 8 years ago

mpcz píše:
dubrma píše:Vše záleží na FW, funkční si vyptejte od JON. Jakákoli jiný nefunguje.

To je divné, nám jede každý. Pravdou ovšem je, že pokud byl problém, jediná a univerzální rada od podpory je vždy stejná: přehrejte firmware, náš funguje. NIkdy se to ale tímto nevyřešilo.
mpcz, 16.01.2017

Tak to teda abych zkusil napsat přímo jim protože se v těch FW fakt nevyznám, momentálně jsou na CZ webu tyto 2:
netis(WF2411)-VV1.11.27001 2014-1-26 2,5MB
netis(WF2411)-V1.11.29433 2014-1-26 2,5MB

Nevím absolutně, kterej stáhnout jelikož fakt nevím co je V a VV. Navíc co jsem se díval já naposledy a stahoval jsem nejnovější, tak já mám přímo z CZ stránek a je to V 2.1 (zítra doplním, nemám to doma)

DarkLogic píše:S funkčností Netise WF2419 problém nemáme. Jen mě štve, že nefunguje záloha/obnovení konfigurace. Byl jsem zvyklý u TP-Linků apod. vytvořit si konfiguraci jako takovou šablonu, kterou při přípravě HW pro nového zákazníka nahraju do routeru, změním SSID a šifrovací klíč a mám router nastavený, jak potřebuju. Netis mi při pokusu o nahrání předtím uložené konfigurace vždycky zahlásil nějakou chybu. A to jsem tu konfiguraci nahrával i na ten stejný kus. Máte stejnou zkušenost nebo dělám něco blbě?

Tak to je nějakej fail ne? To používám běžně, když upgraduju firmware, uložím cfg - upgrade - nahraju cfg a všechno OK.

No co tady tak říkáte, tak jsem zatím neměnil za TP-LINK, to byly většinou buď starý TP-LINK, nebo noname nebo BELKIN, který to už měli za sebou. Nicméně během asi 3 dní 2x ten stejnej problém, řešil jsem to snad vším možný a nic. Dneska jsem vyměnil za ten TP-LINK 841N tak uvidíme. A co se týče pískajících zdrojů, jsem spokojen, že to už vyřešili a zdroje jsou zatím u všech koupených vždy OK.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 8 years ago

Je zajímavý že každej má jiný problém který má pořád. Kdyby se to potkalo u jednoho člověka všechno tak se musí hned zabit...
1 x

xtravis

Příspěvekod xtravis » 8 years ago

Tak to já pozoruji jiný problém. Mám pár 2419i a cca po roce používání začínají kolabovat. Odpojují wifi klienty, ztrácí signál, občas se tak zahltí že nejde net ani po LAN. Po resetu to maká třeba tejden, ale pak se situace opakuje. Mám i nějaké 2411 a ty chodí bezproblémů. Místo Netisu už používám TP-Link WR840N. Tak se uvidí.
0 x

mpcz

Kolik to je pár? Jsou na jednom nebo na různých místech?
mpcz, 31.01.2017
0 x

xtravis

Příspěvekod xtravis » 8 years ago

Mám jich použito asi 10. Zatím jsem musel měnit 3ks na stejnou závadu. Jsou různě umístěné na různých přípojích.
0 x

mpcz

Zdravím,
tradiční otázka prosím: co na to dodavatel? Projevilo se mu to? Uznal reklamaci?
Děkuji, mpcz, 06.feb.2017
0 x

cznet

Příspěvekod cznet » 8 years ago

Važení kolegové, chceme tu upozornit na podivné praktiky pana Meduny, podnikající pod názvem Jon.cz. U pana Meduny jsme zakoupili na doporučení spol. Netforms (4network.tv) asi 100ks (možná i víc ) routerů Netis pro účely poskytování IPTV právě od 4network.tv.
Bohužel jsme po nějaké době zjistili, že tyto routery neumožnují bezproblémové sledování Multicastu od 4network.tv, což se projevovalo kostičkováním obrazu apod.
Měli jsme velkou trpělivost, protože pan Jirka (zaměstnanec, nebo spolupracovník) pana Meduny nám neustále sliboval, že tento problém vyřeší (sežene nový fw atd.) Když jsme se mu dlouhodobě nemohli dovolat, zkoušeli jsme jistou slečnu taktéž z firmy Jon (ano, je to ta slečna, která tak ráda spamuje a neustále zasílá nevyžádané emaily s nabídkou Netis). Po několika urgencích se nám měl ozvat pan Meduna a situaci řešit. I ten se neozval... Pomohla až naše reakce k jeho inzerátu zde na Ispforu. A světe div se - pan Meduna nám dnes zaslal přes PPL krabici našich routerů Netis, ale na dobírku 5.000 Kč. Závada se prý neprojevila a byl nahrán nový fw. Po 9. měsících zboží v reklamaci jsme to brali jako pokus o dobrý vtip a zásilku nepřevzali.

O "výhodách" nakupování čehokoliv od pana Meduny snad nebude nutné nikoho přesvědčovat....

S přáním hezkého dne sklad Cznet

P.s. místo Netisů měníme našim zákazníků bezplatně za RB hAP lite, případně s doplatkem TP LINK 1200AC, kde VLANy pro Multicast funguje bezproblémově.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 8 years ago

ano potvrzuji nekomunikaci ( od Cervna 16), slo jen o velmi malo kousku u me, ale ma mail nemam ani po par mesicich reakci... pristup jak noha.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

helapc

Příspěvekod helapc » 8 years ago

Pro: cz net
Přijde mi dost najivni reklamovat wifi router za pár korun s takovým to problémem. JON se nedivim
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 8 years ago

Napíši to sem, nemáte poslední dobou problémy s Netis WF2411? Používám FW z webových stránek a poslední asi 4-5 servisů je právě díky zasekávání routeru nebo nemožnost připojení k wifině zařízeníma. Používám na wifi b+g / 20 MHz, pevný kanál a je v režimu router. Na WAN většinou dávám statickou IP 10.0.0.2 nebo ze starých instalací je tam DHCP.
Pomůže jedině restart nebo se router sám po několika hodinách sám rozjede občas.. už jsem nakoupil hAP Lite a docela odmítám ty NETISy instalovat už.. teď mi došla nová várka a jeden kus nepropouštěl v módu router z WAN na LAN internet.
0 x