❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Venkovni webkamera - jakou vybrat?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
tuxmartin

Re: Venkovni webkamera - jakou vybrat?

Příspěvekod tuxmartin » 10 years ago

_luky_ píše:Informace od O2: na CDMA připojení nelze mít veřejnou IP statickou ani dynamickou. Interní rozsah 10.x.x.x je překládán ven na tušim 85.x.x.x.

Pokud bude kamera odesilat fotky na FTP server, nechapu, proc by musela mit verejnou IP.
0 x

Mazzalo

Příspěvekod Mazzalo » 10 years ago

V jednom postu uvazoval o pripojeni pres mobil na kameru. Proto verejna IP.

Sent from my iPad using Tapatalk
0 x

tuxmartin

Příspěvekod tuxmartin » 10 years ago

Mazzalo píše:V jednom postu uvazoval o pripojeni pres mobil na kameru. Proto verejna IP.

Aha, toho jsem si nevsiml.
Ja stejny problem resim levnou IP kamerou z DX.com a starym WRAPem 2E1. Neni to idealni, ale pred par lety jsem mel zbytecny wrap a od te doby to spokojene funguje.
0 x

_luky_

Příspěvekod _luky_ » 10 years ago

Pár zkušeností po úspěšné instalaci Hikvision 2332:
- kamera je celá kovová. Takový výrobek jsem dlouho neviděl.
- pravidelné odesílání na FTP funguje. Občasné výpadky jsou asi způsobené kvalitou připojení.
- detekce pohybu funguje, posílá extra fotky na FTP a email. Ale v noci se to spíná komárama, co lítají před přisvícením. A přes den se to spouští sluncem (světlo-tma).
- manuál není úplně detailní. Na něco je potřeba prostě přijít metodou pokus-omyl.

Děkuji uživateli Radek Úlehla za rady při nastavení a zároveň k poskytnutí kamery na bezkonkurenční cenu.
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 10 years ago

Muzu se zeptat na tu bezkonkurencni cenu? :-)
0 x

_luky_

Cena byla výrazně nižší než běžná maloobchodní cena v ČR. Tyhle dotazy radši směřuj na Radka přes PM.
0 x

_luky_

Ještě jedna poznámka - v poli "adresa FTP serveru" nejde zadat jméno, ale jen IP adresa. To je trochu omezující a pevně věřím, že sweb nezmění adresu FTP, protože jinak to bude muset někdo na chalupě změnit až tam pojede. No asi mi nezbude nic jiného než si pustit vlastní FTP doma...
0 x

m4rkus

Příspěvekod m4rkus » 10 years ago

Ahoj, dívám se také po kamerách a nevím zda vzít DS-2CD2332-I nebo DS-2CD2032-I.
Rozdíl jsem v nich nenašel, jen se snad liší tvarově, nebo se pletu?
Máte někdo zkušenost s nákupem těchto kamer přes ebay?

Díky za radu
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 10 years ago

Sakra, dalsi co neumi cist, presne tento dotaz tu byl pred tydnem !
Ta domka ma lepsi infra, howg.
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 10 years ago

2332 má taky možnost 2,8 mm čočky - má tedy mnohem širší záběr
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 10 years ago

doba pokrocila a mame tu HikVisiony, Xtend LAN,AVtech a podobne znacky. Rozdily cen jsou i tisice kč, otazka je o co jsou ty lacnejsi okuchane proti tem drazsim nebo naopak co navic maj ty drazsi... Znamymu sem ted na jeho popud sehnal za 3,5 klacku http://www.asm.cz/zbozi/kamerove-systemy/ip-kamery-a-video-servery/dle-senzoru/cmos-2mpix/icr-bez-clony/dome-ip-kamera-2mpix-12.8-exmor-cmos-ir-do-20m-36mm-1920x1080-icr-poe-ip66-onvif-bila.html , obraz rek bych dobry ale jiste umi nejaka i líp..otazkou je jaka a za kolik...

trosku i odbocim k jinemu typu :
nema nekdo prax s timto ? http://www.abalarm.cz/ishop/cs/3mpix/1690-hikvision-ds-2cd2232-i-60-30-megapixelova-ip-venkovni-valeckova-kamera-s-ir-prisvitem-serie-exir.html potrebuju ohlidat usek podel dlouhe stavby cirka 60 metru, predstava je na kazdy roh jednu.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 10 years ago

2232 má o dost silnější přísvit a je to sakra znát, ale na 30 metrů stejně nepoznáš nic, ani když to osvítíš atomovkou
já bych tam dal 3x nebo 4x 2332 ... ty pak bezproblémů použiješ jinde, pokud se jedná o dočasné umístění
0 x

OFF

Příspěvekod OFF » 10 years ago

Tu 2232 jsem před nedávnem pořídil na zkoušku. V přímém porovnání s IPC302MO z I4wifi to je nebe a dudy. Obraz krásně čistý, přisvícení funguje fakt daleko. Každopádně obličej nebo třeba SPZ poznáš ve dne tak na 5-10 metrů. Na 20-25 metrů poznáš co ten člověk dělá, jak je oblečenej ale už prostě neuvidíš rysy obličeje do detailu. V noci to je samozřejmě horší, ale né tak dramaticky.
Celkově mě ta kamerka tak překvapila, že mám chuť ten šmějd z I4 hodit do koše :lol: .
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 10 years ago

Tie hikvisiony majú vynikajúci obraz, keď sa to porovná s ubnt kamerami, cenovo takmer rovnaké, kvalitou obrazu neporovnateľne.
Aky system pouzivate na spravu? mam na jednej prevadzke ipcorder a nie som moc spokojny, riesenie ako blueiris nemozem pouzit kedze pouzivam len linuxove servery....vdaka
0 x

OFF

Příspěvekod OFF » 10 years ago

Aktuálně to jede na Milestone (nějaká zdarma verze). Zkouším i systém v Synology. Nejsem moc spokojen ani s jedním :lol: . Každé má své pro i proti. Každopádně s obojím komunikují kamery bez problémů.
0 x