❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ČTÚ existuje a měří

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
ppp76
Kontaktovat uživatele:

Re: ČTÚ existuje a měří

Příspěvekod ppp76 » 15 years ago

okoun píše:no jo 0 dB na 3Km :D to bych chtěl také, ale já tady řeším spoje nad 5 km.. asi tam začnu dávat 10 GHz a bude.

i spoje nad 5km se daj v pohode resit v limitu .... je s tim ale hrozny piplani , ale uz i ty se povedli :) , i kdyz delsi spoje resim radsi Tx Rx antena , pak se tam da hodit i 29dB a kdyz je jen prijimaci tak pokud se nemejlim sem porad v limitech :)
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 15 years ago

já netvrdím že se to nedá v limitu, mám je v limitu tak to musí jít, ale nemají tako výsledky jako kdybych pálil no, prostě od 5 km vejš to není žádná legrace...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

David Liška
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod David Liška » 15 years ago

Dodržování norem je překážka, pro kterou je velmi obtížné chtít po skalním radioamatérovi, aby ctil normy. :D
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

kdo používá kvalitní věci, tak neni problém bez přepalování dosahnout 5km na plný rate. Je docela rozdíl použít anténu za 1000,- a za 5000,- a to samí platí i u kabelů, pigtailů, kartiček atd.. Kvalitní věci fungujou. Nekvalitní museji nutně přes limit aby se zamaskovaly nedostatky.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 15 years ago

hapi píše:kdo používá kvalitní věci, tak neni problém bez přepalování dosahnout 5km na plný rate. Je docela rozdíl použít anténu za 1000,- a za 5000,- a to samí platí i u kabelů, pigtailů, kartiček atd.. Kvalitní věci fungujou. Nekvalitní museji nutně přes limit aby se zamaskovaly nedostatky.

:)
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

S tim bych az tak nesouhlasil, neni pravidlem ze draha antena je nutne lepsi ale byva to tak i kdyz pomer cena/vykon je mizerna a na tu vetsina lidi kouka.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Maxik píše:S tim bych az tak nesouhlasil, neni pravidlem ze draha antena je nutne lepsi ale byva to tak i kdyz pomer cena/vykon je mizerna a na tu vetsina lidi kouka.

Tak predrazit se da i mizernej rohlik :D ale kvalitni antenu si necha vyrobce zaplatit protoze na ni bude hodne lidsky prace ... viz PROWAX ... ke kazdy antene merici protokol ... a navrch neni vycucanej z prstu ale fakt sedi ... jeste sem nenarazil na levnou antenu kde kdyz vezmu 10 kousku tak se na vsecky bud moct spolehnout od 5500 do 5700 coz zatim splnily jen vyse uvedeny anteny .
Lidi koukaj na vstupni cenu na zacatku ale nikdo nepocita kolik casu pak stravis sranim se s tou mizernou . Viz ja trouba v zacatkach pouzival Waweant... to sem si nabehl ... dobre do 10 procent zatejka voda na dlasich 20 procentech co jinej kanal jina uroven signalu .... limity sem drtil nadoraz... ted se mi jich vali kopec doma ... uz ani ke klientum se je neodvazim davat :? ... tohle kdyz pripoctu k jejich cenne tak sou kurevsky drahy :(
0 x

level

Příspěvekod level » 15 years ago

presne tak
lidi na to musi prijit sami, nebo jim to vysvetli konkurence.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Hlaven by bylo fajne kdyby pres ctu prochazeli anteny ktery smej do eteru a ktery ne ... bohuzel je to volny pasmo talze kazdej muze s nejakym kurvitkem do eteru ... paneboze dej at ctu zacne merit a srovna ten bordel v eteru do lajny :D .... zbozne prani urcite casti odborne verejnosti ktere nebude asi nikdy vyslyseno :D
0 x

Stanislav Hrncir

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 14 years ago

tak update dneska celý den čtů krouží valašské klobouky, a až do konce prázdnin je na pláně celý zlínský okruh..
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

to máte dobrý, tady nikdo nekrouží protože by musel pokutovat i starnety ale s těma kamaráději takže neeeee
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Stanislav Hrncir

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 14 years ago

tak jak se to veme dobrý :) v okruhu 20km kde funguje jistá společnost se jede 4.9-6.1, už se hrozím až vyjde nový ubnt fw, který bude mít "potenciometr" ala SVM, tzn bude to chodit 2-39MHz na všech M produktech
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

Tak snad jim ctu ted vysvetli jak to maj provozovat ... ale za s blby ze se naserou do pasem kde uz je obsazeno :evil:
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

hapi: téměř každý tu máme konkurenci která je bere konkurenční boj více či méně legálně. Někteří chrlí "papírově" megabity , jiní poskytují net za pár korun a jiní překračují normy. Nemysli že jsi sám koho otravuje konkurence ;)

Stanislav Hrncir ono by to muselo být první dobře funkční. Posledně jak jsem testoval na ubnt 10Mhz kanál, tak tam byla chybovost a lítali pingy, když jsem dal 20Mhz vše jelo v pohodě.
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 14 years ago

Bylo u mě čtu - samozřejmě na popud konkurence, uvudím jak jejich měření dopadlo, jem mě dost překvapilo do, když sem se ptal, támhle ten Nanobridge má uváděno od výrobce 25dBi, reálně ale má do 20 (měřil ho p. Štourač) a je to prý nezajímá berou hodnoty udávané výrobcem.. :D takže když budu prodávat anténu s integrovaným zařízením a napíšu, že má 10dBi a bdue mít 20 tak tam můžu osolit výkon na 17dbi budu sice přepalovat o 10 dbi ale výrobce uvádí, že anténa má deset, tak má deset.. :D takhle bych to aspoň pochopil já... :-D
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček