vy fakt necejtite ten rozdil nevyuzije/nepotrebuje? Mi to uplne drti. To je jako by mi nekdo nutil Skodu Felicii, protoze vic nez 130 se stejne nesmi jezdit. Sakra kdyz mam prachy a chci to tak mi snad date aspon Octavku co jede 180.
Ze to nechcete vy nebo neumite neni vec zakaznika ne?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Navýšení cen zákazníkům
Re: Navýšení cen zákazníkům
Naposledy upravil(a) hol dne 04 Dec 2018 14:43, celkem upraveno 3 x.
2 x
hapi píše:čoveče.... zkus si to. Pokud máš počítač v cajku a nesedíš na wifině tak 100Mbit internet je 100Mbit internet a rozdíl oproti 30Mbit je hodně znát a ject třeba na 15Mbit je řekněme malá zástava srdce.
Jako že je to hodně znát na klikání na webu a pouštění náhodných videí na youtube (90% času 90% jen trošku náročnějších uživatelů) jestli mám 30 nebo 100Mbit? Má zkušenost je tedy opačná.
Stažení 200GB je pak už v čase rozdíl, i stažení 200MB je znát, ale jak často se to děje a kolik lidí tohle potřebuje - ti jsou jednoznačně kandidáti na vyšší tarif.
Zkušenosti z různě rychlých linek mám.
0 x
nesmíš mít sračkoidní počítač. Moc hezky to je znát při proklikávání videí nebo posunování ve videu a teď nemluvim o stream.cz kterej jede blbě neustále.
Jak může bejt zkušenost opačná? ještě řekni že třetinová linka je svižnější.. jo může bejt pokud má lepší latenci, rychlejší dns a podobně a třeba i použitej adblock.
Jak může bejt zkušenost opačná? ještě řekni že třetinová linka je svižnější.. jo může bejt pokud má lepší latenci, rychlejší dns a podobně a třeba i použitej adblock.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
Mě tahle práce baví, když můžu dát lidem něco lepšího než O2. Před 15 lety to byl 1Mbps dnes je to 100Mbps. Dnes mi to umožní jen optika, takže kopu. Prostě mě to baví a navíc už 15 let slušně živí.
4 x
-
Pak jednou člověk potřebuje nahrát fotky na OneDrive a na 10 Mbit/s bude hodně nadávat. Rychlost je nutné mít k dispozici v případě potřeby a 100 Mbit/s je takové rozumné minimum.
0 x
Ak si myslíš, že ja mám potrebu zisťovať čo sa dá robiť na 10Mbit linke tak si na omyle.
Prechádzal som z optiky na pomalé ADSLko 7,5Mbit. Ťažko sa mi zvykalo, áno ale stačí to... Na tie veci ktoré som písal.
Samozrejme je iné ak je 4členná rodina na 10Mbitovej linke. Teraz mám 4 linky v LoadBalancingu (2x LTE + 2ADSL) a bežný 1x user nepotrebuje viac ako 2,5Mbit na bežné veci.
Hapi, rád by som sa dozvedel čo je to "sračkoidný počítač"...
Prechádzal som z optiky na pomalé ADSLko 7,5Mbit. Ťažko sa mi zvykalo, áno ale stačí to... Na tie veci ktoré som písal.
Samozrejme je iné ak je 4členná rodina na 10Mbitovej linke. Teraz mám 4 linky v LoadBalancingu (2x LTE + 2ADSL) a bežný 1x user nepotrebuje viac ako 2,5Mbit na bežné veci.
0 x
hol píše:ze lidi neco nepotrebujou je blbost. Potrebnost urcuje zakaznik a je to to co chce a zaroven muze si dovolit platit. Urcite to neurcuje dodavatel. Na to dojel socializmus, ten taky urcoval co lidi potrebujou a co ne.
Neco jinyho je nevyuzijou. To nam dava sanci pouzivat agregaci. Jinak je to tak, ze zakaznik zada a plati a my musime dodat. Rikat mu nedodame pac to nepotrebujes je cesta do pekla. A technologicky limity jsou od toho, aby se prekonaly.
Kluci, neblázněte ..
lidi chtěj "co nejvíc" za "co nejmíň".... thats all....
Naposledy upravil(a) TTcko dne 04 Dec 2018 17:09, celkem upraveno 1 x.
1 x
Misho píše:Ak si myslíš, že ja mám potrebu zisťovať čo sa dá robiť na 10Mbit linke tak si na omyle.
V dnešní době to, co nemá SSD, min. i3, rozumnou velikost paměti, vypnuté indexování atd., tak to je hrůza. Kolikrát si uživatel koupí pc (chtěl do toho investovat co nejméně) a startuje to snad 5 minut. Tam nepomůže ani 100 Mbit, ale to jsem odbočil, netýká se to tématu ...
1 x
Děkuji za pěknou diskuzi. Nicméně najde se tady někdo, kdo navýšil lidem cenu z 200 Kč s DPH na 350 Kč s DPH za měsíc? Bavíme se o přechodu na rychlejší tarif. Nejlépe u vzorku 100 uživatelů. Jaký lze očekávat odliv klientů?:) Já osobně si myslím, že tak 30-50 procent, ale i tak se to vyplatí. Traffic se sníží a fakturace naskočí, možnost investic také.
Naposledy upravil(a) Spreamer dne 04 Dec 2018 17:49, celkem upraveno 1 x.
0 x
Misho píše:Ak si myslíš, že ja mám potrebu zisťovať čo sa dá robiť na 10Mbit linke tak si na omyle.
Tvrdit v roce 2018 něco o tom že stačí do domácnosti 10Mbit připojení mi přijde mimo, už vůbec ADSL 7,5Mbit. Nedovedu si představit jak by se mi stahovala 70GB hra do Xboxu, když ho zapnu jednou týdně, stajují se aktualizace všech her a někdy je to i 100GB dat. Jasně, jsou zákazníci kteří nějaké vyšší rychlosti vůbec nevyužijí, ale většina zákazníků se kterými jsem řešil nějaké problémy po navýšení rychlosti na 50Mbit nebo 100Mbit se už neozvou a jsou schopní stáhnout denně desítky giga dat.
P.S. proč si přecházel z optiky na ADSL? Já zase přešel z wifi 30Mbit na VDSL 250Mbit a večer když jedou 2 IPTV, stahuje se nějaký film nebo nahrávají data na OneDrive tak linka jede mezi 100-200.
0 x
Proč? Jednoduchá odpoveď. Pretože nie je nič iné okrem metaliky dostupné (5km od dslamu). (lokal isp, ktorému to 90% nejde ako ide ani nepočítam a rýchlosti v špičke pár kbit/s ani nekomentujem
)
Tiež by som bral optiku, aspoň 300/300
.
Samozrejme sú takí, čo prenesú 1TB/mesiac a sú klienti ktorým stačí 80GB/mesiac.
Preto práve teraz riešim ďalšie LTE kvôli dátam. To nehovorím o tom, že aj na DSL je FUP 300GB. A úprimne, v málo ktorých obciach je optika a ešte aj bez FUP. U vás je to asi inak mno, neviem...
Ja som reagoval hlavne nato, že rozdiel par ms medzi 15Mbit a 100mbit pri prehliadaní webu je zanedbateľný a skôr ho ovplyvňujú iné veci ako len rýchlosť prenosu dát, thats all..
Tiež by som bral optiku, aspoň 300/300
Samozrejme sú takí, čo prenesú 1TB/mesiac a sú klienti ktorým stačí 80GB/mesiac.
Preto práve teraz riešim ďalšie LTE kvôli dátam. To nehovorím o tom, že aj na DSL je FUP 300GB. A úprimne, v málo ktorých obciach je optika a ešte aj bez FUP. U vás je to asi inak mno, neviem...
Ja som reagoval hlavne nato, že rozdiel par ms medzi 15Mbit a 100mbit pri prehliadaní webu je zanedbateľný a skôr ho ovplyvňujú iné veci ako len rýchlosť prenosu dát, thats all..
0 x
Tak nejdřív, že ti stačí 15Mbit, ale sám by jsi bral rychlejší
)) trošku mimo 
běžně je obecně "přípojka" rodina o počtu cca 4 osob a tam to prostě nestačí a basta
, zrovna včera v podstatě jako skoro každý den se řeší kontrola linky zdali je vše v pořádku. Ano je, ale prostě lidem 20Mbit pro stahování dávno nestačí. 2x iptv obyvák a děcák, xbox,ps4, pc stahujou hry,aktualizace do toho youtube atd....doba je jiná jako kdyby něco
a i když bych byl sám tak fakt 15Mbit nestačí, stačí stahovat hru a už bych měl nerva než těch 50Gb stáhnu. mimochodem si na tom nepustíš "4k" ani z youtube což spousta lidí taky zkouší.
běžně je obecně "přípojka" rodina o počtu cca 4 osob a tam to prostě nestačí a basta
Misho píše:Proč? Jednoduchá odpoveď. Pretože nie je nič iné okrem metaliky dostupné (5km od dslamu). (lokal isp, ktorému to 90% nejde ako ide ani nepočítam a rýchlosti v špičke pár kbit/s ani nekomentujem)
Tiež by som bral optiku, aspoň 300/300.
0 x
Chilli píše:Myslím si, že není vhodné jen tak navyšovat rychlost. Konkurence je dnes všude dost a většinou se přeráží jen cenou. Zdražit mě někdo doma internet, začal bych se dívat po ostatních nabídkách. Nabízíme u nás 120/60 za 349Kč a lidi jsou schopní odejít z optiky na bezdrát jen proto, že to budou mít měsíčně za 300Kč a je jim jedno co budou mít za rychlost. Naštěstí se ale stále najdou zákazníci, kteří za kvalitu jsou ochotni zaplatit a nikdy by nešli z optiky na bezdrát...
A to te prekvapuje?
Lidem je jedno jakou technologii jsou pripojeni, predevsim proto, ze tomu naprosta vetsina vubec nerozumi...
0 x