❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Venkovni webkamera - jakou vybrat?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Robotvor
antispam: Ano

Re: Venkovni webkamera - jakou vybrat?

Příspěvekod Robotvor » 11 years ago

telleke píše:Co třeba takhle:
http://lajsi-net.cz/kamera/kostel.php
http://lajsi-net.cz/kamera/namesti.php

Kamery od Hikvisionu

Jaky presne model?
0 x

telleke

Příspěvekod telleke » 11 years ago

1) DS-2CD2032-I s objektivem 4mm
2) DS-2CD8254F-E s objektivem 2.7 - 9mm
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 11 years ago

Hikvisionů máme asi 20, nikdy jsem s nimi neřešil žádný problém.
Co bych vytknul, tak u DOME kamer se sklem je velký zpětný odraz přísvitu, proto používám DOME kamery, kde je osvětlení odděleno od čipu, i se s nimi lépe pracuje.
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 11 years ago

JJ presne, ten odraz je spatny, domu jsem vzal s tim prisvitem jak pises.
Navic se daji otocit i vertikalne ne jenom horizontalne a upevnit treba pod uhlem :-) bez drzaku na zed.
Tyto "DS-2CD2332-I" domky davam ted uz vyhradne, jsou sice o neco vetsi, ale ten prisvit je fakt lepsi, navic jelikoz se nemusi kvuli montazi rozkuchavat a bat se tak, ze se tam objevi prach nebo jiny bordel.
Skoda ze kamery nemaji jenom svorkovnici nebo jenom poe treba na 1m kabelu, takto venku musim izolovat i to 12V napajeni, ktere tam zavazi, to treba u VivoTeku strcim primo do kamery a hotovo.
Jeste dalsi vytka k NTP klientovi v kamerach nefunguje idealne a musi se spravne nastavit letni a zimni cas a bohuzel dost blbe. U VivoTeku proste nahraju konfig z webu a jedu, takto tapu a vzdy mam cas mimo o dve hod ikdyz se spravne synchronizuje. Nastesti ten cas resim DVRkem Hikvision, kde je to stejne blbe, ale zase to ma baterku na cas a synchronizuju to s PC ne pres NTP a pak je zaznam OK, protoze ten cas se vklada DVRkem - mam takto nasazene uz 3ks DVR Hikvision a OK.
Pres Synology to jede take super a ma to pekne vyhledavani, ale je to drazsi, hlavne co se tyce licenci za kamery.
Kombinace pouzivam obe u vice zakazniku a jede to paradne.
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 11 years ago

A já jen dodám, že díky implementaci OnVif to dobře spolupracuje i s IPCorderem.
0 x

svestka

Příspěvekod svestka » 11 years ago

Sháním něco pro hlídání stožáru a pozemku cca 6x6m okolo, mimo civilizaci, tedy s přísvitem, IP krytím, ...
Zatím je asi favorit tahle: http://koukaam.se/kkmd/ip-kamera.php?part_number=FD8154V-F2
Kamery s poctivým PTZ jsou cenově dost mimo, virtuální PTZ je k ničemu, tak to asi oželím :(

Nicméně ... mám rozchozen od UBNT AirVision (na hlídání parkoviště a kanclu to kvalitou obrazu stačí), podařilo se vám někomu dostat do AirVisionu kamery jiného výrobce? Ideálně Vivotek, Hikvision apod.

Díky
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

_luky_

Příspěvekod _luky_ » 10 years ago

Vybírám IP kameru na chalupu. Částečně pro sledování počasí, částečně sledování kdo se tam courá po trávníku. Občas to chytí asi i srnku (je to hájovna uprostřed lesa).
A je jich tolik, že se v tom moc nevyznám. Navíc výrobci už nezveřejňují technické údaje, ale jen hromady keců. Zjistit, co to vlastně umí, je detektivní práce.

Požadavky:
- outdoor provedení (bude pod přesahem střechy, takže indoor by tam asi taky přežila)
- pravidelný upload fotky na FTP server (připojení přes O2 CDMA, za veřejnou IP chtějí další cash) + email/FTP při pohybu - tyto dvě věcizároveň
- rozlišení >1MPix
- připojení Ethernet 100 (wifi tam nedosáhne), napájení nejlépe PoE (není podmínkou)
- cena poblíž 5000Kč je OK

Původně se mi zamlouvala tato: http://www.czc.cz/d-link-dcs-2332l/124630/produkt
Ale ty Hikvision vypadají moc pěkně. Splňuje nějaká tyto požadavky? Nebo máte někdo lepší tip?
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 10 years ago

Na D-Link se vykašli... Použij HIKVISION DS-2CD2032-I, případně si vyber model podle dalších parametrů. HIK umí to co chceš.
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 10 years ago

Doporučuji taky HIK, ale spíš verzi 2332, netrpí díky konstrukci na pavučiny a jiný bordel před přísvitem. Což je to dost zásadní, pokud není objekt trvalé obýván a není možnost pravidelně čistit optiku. Navíc čistit to pořád je vopruz.
0 x

_luky_

Ty kamery jsou fakt nabitý. Buď vyberu tuhle nebo tu s menším rozlišením. Díky za radu.

Ještě jedna věc, studoval jsem jestli se k tomu dá připojit z mobilu s Androidem (v případě že bysme zaplatili veřejnou IP) a narazil jsem na dvě věci:
1) nenašel jsem kompatibilitu kamery s aplikací. Můžete někdo potvrdit, že na tenhle tip se dá podívat z mobilu?
2) V [url="https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mcu.iVMS&hl=cs"]popisu aplikace[/url] jsem našel tuhle větu: "With this software installed in your phone, you are able to log onto the front-end device via Wi-Fi or 3G; besides, if there is no public IP available for the device, it’s accessible by using a dynamic domain name, or by mapping ports to the public IP of router."

V oblasti sítí jsem trochu amatér, ale fakt existuje způsob, jak se na kameru zvenku připojit i bez veřejné IP?
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 10 years ago

Radek Úlehla píše:Doporučuji taky HIK, ale spíš verzi 2332,

Vypadá dost dobře. Na ebay se dá pořídit za 3tis u nás za ni chtějí minimálně 7tis. Můžu se zeptat jestli ji máš, tak kde jsi ji pořizoval?

_luky_ píše:Ty kamery jsou fakt nabitý. Buď vyberu tuhle nebo tu s menším rozlišením. Díky za radu.

Ještě jedna věc, studoval jsem jestli se k tomu dá připojit z mobilu s Androidem (v případě že bysme zaplatili veřejnou IP) a narazil jsem na dvě věci:
1) nenašel jsem kompatibilitu kamery s aplikací. Můžete někdo potvrdit, že na tenhle tip se dá podívat z mobilu?

Ohledně Hikvision ti neporadím, ale tuto kameru používá kolega - http://www.cpplusworld.cz/produkt/CP-UNC-D4352L2-179/
Umí dva streamy. Jeden plný 3Mpix (obraz suprový) + jeden s horši kvalitou pro mobil. Aplikace pro android funguje bezvadně.
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 10 years ago

Hikvision a mobilní aplikace naprosto bez problémů.
Připojit se na kameru bez veřejné IP lze přes DDNS, ale nevím jak je ta služba spolehlivá a rychlá, nepoužívám.
0 x

_luky_

Už mi to došlo. DDNS je řešení proměnné veřejné IP. Zjistím u kyslíků, jak se věci mají.

Asi jsem natvrdlej, ale v konfiguraci té Hikvision kamery nevidím možnost, jak ji donutit ukládat pravidelně fotky na FTP.
Vidím tam možnost fotky na FTP při pohybu a pravidelné nahrávání videa na NAS.
0 x

Petr Bačina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr Bačina » 10 years ago

Funkce odesílání fotky na FTP v pravidelném intervalu tam je. Akorát je blbě zahrabaná někde v menu, ale je tam ;-) Používáme na webkách ve městě. Pravidelně každých 60s snímek na FTP .
0 x

_luky_

Informace od O2: na CDMA připojení nelze mít veřejnou IP statickou ani dynamickou. Interní rozsah 10.x.x.x je překládán ven na tušim 85.x.x.x.

Můžeš mě navést, jak tu věc donutit ukládat fotky na FTP pravidelně? Já to tam prostě nevidim.
V "pokročilá konfigurace" > "ukládání" > "snímek" je možnost nastavit záznam. Ale vůbec tam není volba, kam to uložit. Ale protože vedleší záložka je NAS, tak mi přijde, že to nic jiného než NAS neumí...

V detekci pohybu je na výběr a jedna z možností je "nahrát na FTP"
0 x