to Radek Úleha: Ano začínáme s tarifem za blbých 150 proto taky píšu co píšu.
Pravdy jsou ale dvě...
Jedna je ta, že jsme oproti jiným začínaly dost dlouho a abychom měli trošku víc šancí prorazit na od konkurence naprosto zničeném trhu (nekvalitou svých služeb měli internet za 170 a 300Kč kamarádům a známým i levněji) další dva středně monopolní poskytovatelé u nás silně rozlezlí si ceny drželi a drží, zároveň kvalitou prakticky obstojí, co chcete pak tedy nabídnout zákazníkům, když služby z technického hlediska prakticky lepší nabídnout lze jen těžko? musíte nabídnout lepší služby za míň peněz jinak nemáte šanci, ale to ISP, který začínal před rokem 2004 nemůže pochopit.
Zároveň musím poznamenat že tarif za 150Kč má naprosté minimum opravdu vysoce nenáročných uživatelů. (A Díky politice aktivací montujeme nové přípojky převážně za 300/měsíčně ale s více než půlroční návratností)
Druhá pravda je taková, že naše lokalita je opravdu jedna z nejchudších a nejhorších v republice, lidé zde běžně vydělávají 8 (ženy) - 12tis (muži) takže pak zrovna internet je věcí za kterou mnozí opravdu nejsou ochotní platit ani 300 a zároveň jsou poměrně silně rozmazlení a nároční. zároveň od silných hráčů jsou lidé naučeni, že za aktivaci se prostě neplatí (to že jinde by platili o 100-200Kč víc a museli se upsat na 48 měsíců nikdo neřeší)
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jak se špatně daří Českým a Slovenským ISP
Re: Jak se špatně daří Českým a Slovenským ISP
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
jo jo vsak za aktivaci se uz nikde neplati, za radio ale ano
.. jinak je tva teorie o cene zajimava, uz asi chapu mistniho sudlare co ma net za 80kc

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
Rouchi ono víc záleží na celkovém ARPU, že něco dáváš v menším měřítku de facto pod náklady nemusí být až tak špatné (určitě ne pro uchycení a raději krátkodobě 1-2roky). Taky jsem začínal na sebe před 2 lety a cenu jsem postavil když na to koukám zpětně velmi vtipně. Spíš se trh dostává do situace kdy se tarify lokálních ISP slučují do jednoho (a tím nemyslím Internethome, ale Starnet a další). Je tedy otázkou zda tento trend jednoho tarifu za 300-400Kč s DPH nastoupí více nebo zůstane trh domácností rozsegmentován i nadále spíše na více tarifů. Předpokládám že i když by trend jednoho tarifu se více prosazoval bude to stejně oblast od oblasti jiné.
0 x
- stepan.benes
- Kontaktovat uživatele:
rouchi píše:to Radek Úleha: Ano začínáme s tarifem za blbých 150 proto taky píšu co píšu.
Pravdy jsou ale dvě...
Jedna je ta, že jsme oproti jiným začínaly dost dlouho a abychom měli trošku víc šancí prorazit na od konkurence naprosto zničeném trhu (nekvalitou svých služeb měli internet za 170 a 300Kč kamarádům a známým i levněji) další dva středně monopolní poskytovatelé u nás silně rozlezlí si ceny drželi a drží, zároveň kvalitou prakticky obstojí, co chcete pak tedy nabídnout zákazníkům, když služby z technického hlediska prakticky lepší nabídnout lze jen těžko? musíte nabídnout lepší služby za míň peněz jinak nemáte šanci, ale to ISP, který začínal před rokem 2004 nemůže pochopit.
Zároveň musím poznamenat že tarif za 150Kč má naprosté minimum opravdu vysoce nenáročných uživatelů. (A Díky politice aktivací montujeme nové přípojky převážně za 300/měsíčně ale s více než půlroční návratností)
Druhá pravda je taková, že naše lokalita je opravdu jedna z nejchudších a nejhorších v republice, lidé zde běžně vydělávají 8 (ženy) - 12tis (muži) takže pak zrovna internet je věcí za kterou mnozí opravdu nejsou ochotní platit ani 300 a zároveň jsou poměrně silně rozmazlení a nároční. zároveň od silných hráčů jsou lidé naučeni, že za aktivaci se prostě neplatí (to že jinde by platili o 100-200Kč víc a museli se upsat na 48 měsíců nikdo neřeší)
Hmmm, začínali jsme rozhodně po roce 2004 (přelom 05/06), a tarif za 150 korun jsme rozhodně nepotřebovali - proboha proč dělat něco, co budete dlouhodobě dotovat. Argument o sociálních oblastech je snad nejhorší a nejohranější klišé, který slýchám jak kolovrátek (neříkejte mi, že nevím o co jde, sami působíme především na severu Čech), používá ho snad 90 procent lidí, takže mám pocit, že celé Čechy jsou sociální a chudá oblast ! Když už, problém těhle oblastí není to, že lidé by Inernet nechtěli, ale to že je mezi nimi vysoké procento "profesionálních" neplatičů.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!
Možná má zkrátka jiné mandatorní výdaje na síť než si je někdo ve slidech připustit
. A v kombinaci s tím že ten tarif nemá moc lidí to zkrátka jeho podnikání nevadí což je jen jeho rozhodnutí. Ono 1500 za instalaci není zas tak k zahození (pokryje to vesměs matroš s rádiem). Důležité je ARPU-náklady, tedy zda ho to momentálně uživí
.

0 x
Taky sem ze socialni oblasti jak se tomu tedy zde rika ale instalace si lidi platej v plnem rozsahu material kompletne , neplatej zadnou aktivaci pouze matros a i tak se pdo dva litry nedostanu ani omylem , ono jde taky o to jim to umet prodat
a prodat jim radeji silnejsi antenu s rezervou nez neco nasponovanyho hlavne aby to bylo levny ale za dva roky jim zas vyvsetlovat ze musej novejsi? na to kaslu , prvni petky co jsem zacinal dela byly nejaky ovise ... do roka sem jim to zadar avymenil za rbcka protoze to byla moje chyba ze nebyla jasna konepce petky ... po ujasneni jak to vlastne bude nemam problem na cely petce proste se jen upgradnul fw preplo se na nv2 a lidi frcej co jim bordy stacej a i tohel idi videj ze u nekoho musej menit zarizko kdyz chtej vyssi tarif , sice doplatek zas "dotovanej" ale uz zas doplatek ... uz sem tu mel dotazy proc kamos u konkurence zas doplacel noyv zarizko a u vas to jede porad na stejnym ... odpoved dal jste sice vic ale u site ktera ma jasnou koncepci ... a kamose to uz vyslo v prepoctu vic uz o 1500 .... nehlede na vyssi mesicni polatky takze si zarizko preplatil uz xkrat ... nedotuju nesmlouvam a radsi mam min zakazniku kteri jsou v klidu nez stoury co porad laborujou s cenou ... zbyde vic na investice do site , takze kdyz pak ej potreba do patere koupit poradnej spoj nelaborujus nejakejma cinskejma krabickama a koupim festovni alcomu kterou nasadim a je klid .

0 x
Minulej rok jsem přepojoval jednoho člověka od konkurence k nam a když jsem se ho zeptal na duvod, tak mě řekl, že máme měsíční platby nižší o 3Kč. Nevěřil jsem vlastnim uším, ale je to jeho boj. Nejlepši na tom je, že u nás za tu instalaci platil 1000Kč, takže než se mu to vrátí a začne "šetřit", tak to bude chvilku trvat.
Jinak my máme od tohohle roku úpis na 1 rok a pokud chce klioš předčasně ukončit, tak je manipulační poplatek 1500Kč.

0 x
ppp76 píše:Taky sem ze socialni oblasti jak se tomu tedy zde rika ale instalace si lidi platej v plnem rozsahu material kompletne , neplatej zadnou aktivaci pouze matros a i tak se pdo dva litry nedostanu ani omylem , ono jde taky o to jim to umet prodata prodat jim radeji silnejsi antenu s rezervou nez neco nasponovanyho hlavne aby to bylo levny ale za dva roky jim zas vyvsetlovat ze musej novejsi? na to kaslu , prvni petky co jsem zacinal dela byly nejaky ovise ... do roka sem jim to zadar avymenil za rbcka protoze to byla moje chyba ze nebyla jasna konepce petky ... po ujasneni jak to vlastne bude nemam problem na cely petce proste se jen upgradnul fw preplo se na nv2 a lidi frcej co jim bordy stacej a i tohel idi videj ze u nekoho musej menit zarizko kdyz chtej vyssi tarif , sice doplatek zas "dotovanej" ale uz zas doplatek ... uz sem tu mel dotazy proc kamos u konkurence zas doplacel noyv zarizko a u vas to jede porad na stejnym ... odpoved dal jste sice vic ale u site ktera ma jasnou koncepci ... a kamose to uz vyslo v prepoctu vic uz o 1500 .... nehlede na vyssi mesicni polatky takze si zarizko preplatil uz xkrat ... nedotuju nesmlouvam a radsi mam min zakazniku kteri jsou v klidu nez stoury co porad laborujou s cenou ... zbyde vic na investice do site , takze kdyz pak ej potreba do patere koupit poradnej spoj nelaborujus nejakejma cinskejma krabickama a koupim festovni alcomu kterou nasadim a je klid .
Si představ že někdo si za instalaci řekne jen za kabel + 1Kč a zařízko mění dle potřeby na svoje náklady potažmo nějakej ten měsíc zdarma. To pak konkurenci nasere a buď suší hubu a jede jen svou nahrabanou velikostí nebo se taky přizpůsobí

0 x
Prestav si ze takhle jedu od zacatku a i kdyz konkurence dava instalci za korunu stejne porad mi klienti pribejvaj .... ono je ot tim ze to neni jen o cene ale o kvalite sluzeb jako celkovych , porad budou skudlilove co radsi daj jen korunu a pak protelefonujou za rok majlant proc im to zas nejde a pak lidi co si prioplatej par korun navrch ale celej rok maj jedinej problem aby jim vcas odchazeli platby z uctu . a druha varianta je daj si ce korunu ale do dvou let zarizko mesicnima pausalama splatej a pak uz jen preplacej a nebo daj najednou plnou cenu a pak uz jen usetrej jde jen o to jak umej pocitat .. mam radsi ty co umej pocitat
protoze maj mozek a da se s nima komunikovat 

0 x
ppp76 píše:Prestav si ze takhle jedu od zacatku a i kdyz konkurence dava instalci za korunu stejne porad mi klienti pribejvaj .... ono je ot tim ze to neni jen o cene ale o kvalite sluzeb jako celkovych , porad budou skudlilove co radsi daj jen korunu a pak protelefonujou za rok majlant proc im to zas nejde a pak lidi co si prioplatej par korun navrch ale celej rok maj jedinej problem aby jim vcas odchazeli platby z uctu . a druha varianta je daj si ce korunu ale do dvou let zarizko mesicnima pausalama splatej a pak uz jen preplacej a nebo daj najednou plnou cenu a pak uz jen usetrej jde jen o to jak umej pocitat .. mam radsi ty co umej pocitatprotoze maj mozek a da se s nima komunikovat
Myslím že levná bezdrátová instalace se s kvalitou sítě/servisu dost dobře srovnat nedá. Ale efekt instalace za "kabel" vůči "2000 natvrdo" patrný v přírůstcích nejspíše bude. Zkus si to projít ještě jednou a nezatahovat do toho nějaké haprující připojení či špatný servis. O ničem takovém nemluvíme neb je to ve výsledku u obou podobné. Na druhou stranu dokážu pochopit že pokud má na sobě někdo cca 1000 lidí a je na síť takřka sám tak nemá přímou potřebu masivněji nabírat.
0 x
Tak pokud budu dotovat instalaci jen za kabel nezbejvaji penize zas na zaplaceni kvalitniho admina na servery , kvalitni technicke podpory atd , kvalita neco stoji a kvalitni zodpoveny lidi ti nebudou delat za dekuju a net zadara
a padat do spiraly budu levnejsi a z bud nejlevnejsi v celem kraji padat nehodlam ... proste drzim si nejaky stanadrt a za cenu nabahneni si vetsiho poctu zakazniku do teho nejdu , u me plati rozumna cena rovna se rozumna kvalita jeste mi nikdo neukazal kouzelnou sit kde by meli instalaci za korunu mesicni pausal za dve kila a jest ek tomu rozumnou kvalitu site .... jednoducha rovnice nemas peniez na rozvoj stagnujes cpes do site sracky jdes casem do kopru ... pokud delas instalci za korunu nemuzes mit nejlevnjesi pausaly nekde se ty penize objevit musej z nebe neprsej ....
Proc i kdyz mam za instalaci plnou cenovku tech 1000 lidi ke me prislo i kdyz je tu konkurence dalsich 11 poskytovatelu a to nepocitam vodpordy a mobilni operatory? znacna cast dela instlaci za korunu a je nevim jak se snazi vetrit do prizne zakazniku? Takze lidi maj z ceho vybirat ne ze ne ... ja rikam ze cena neni vsechno ale musi byt rozumna pro obe strany a to ze to asi nedelam az tak blbe svedi i nedavne slusne umisteni v zivostnikovi roku

Proc i kdyz mam za instalaci plnou cenovku tech 1000 lidi ke me prislo i kdyz je tu konkurence dalsich 11 poskytovatelu a to nepocitam vodpordy a mobilni operatory? znacna cast dela instlaci za korunu a je nevim jak se snazi vetrit do prizne zakazniku? Takze lidi maj z ceho vybirat ne ze ne ... ja rikam ze cena neni vsechno ale musi byt rozumna pro obe strany a to ze to asi nedelam az tak blbe svedi i nedavne slusne umisteni v zivostnikovi roku
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ppp76 píše: v zivostnikovi roku
?? kde se to jako soutezi ?
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
Jenže ta cena 200Kč je zase posazená od Tebe. Zkus si představit své ARPU pro domácnosti a začneme se bavit o instalaci za pusu
.
BTW kolik jich přišlo za poslední 2roky vůči tomu jak dlouho to děláš (2007?) ? 300?

BTW kolik jich přišlo za poslední 2roky vůči tomu jak dlouho to děláš (2007?) ? 300?

0 x
Viktor Novotný píše:ppp76 píše: v zivostnikovi roku
?? kde se to jako soutezi ?
to delaj hospodarsky noviny a sam netusim jak sem se tad dostal a kdo pro me hlasoval

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
hm ... zajimave, kolik ze to mas klientu a jaky cca obrat ?
0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education