❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mordor

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
rsaf

Re: Mordor

Příspěvekod rsaf » 6 years ago

Mají na to postupy, na většině sajtů mají připravené přívodky pro připojení dieselu. Tipnul bych si, že při takovém mordoru agregáty primárně nasazují na důležitá místa (a že tam vede jeden 10GE okruh z toho asi důležité místo neudělá) a na zbytek prostě není co dát.
0 x

Cheprer
antispam: Ano

Příspěvekod Cheprer » 6 years ago

Ne není tam co dávat. Všechny centrály jsou vyjeté. Aktivní technici dobíjí baterky a ještě to prevazime na jiný sajt aby jsme tam dobily baterky.
Na hodně sajtech je zákaz dieslovani prez noc. Takže jsme včera do půlnoci sbíraly všechno z měst a vesnic. A od 4h jedeme na novo.
Hold věřte ze nemáte ani tucha kolik toho nejede. Bts nejsou primar. Primární jsou okruhy a linky aby nejaky bts vůbec nefungovaly.
Olomoucko, bruntaksko, Šumpersko Karviná všechno je k.o.
Resp všude kde něco vede vzduchem je dole.
Samy na cezu nestíhají ani diagnostikovat natož opravovat.
K tomu nám tady ještě prez noc dobře sněžilo a mrzlo. Sranda.
3 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 6 years ago

Orel005 píše:
kure05 píše:To Orel: kvůli tomu výpadku el. ve Rtyni to nešlo ani za kopcem v Radvanicích, Jívce a kdo ví kde ještě...
Jo a nejsou to ani 2 roky co se presne tohle stalo taky po takovem masakru. Clovek by rekl ze se ponaucili. A hlavne ze od nich nekdo ma na starosti to, kdyz nekde nejde xx hodin proud ze to tedy nekdo resi. Obzvlast kdyz na tom jede XX Gbitu.
Navic jsem touhle chybou zjistil, ze ty picusove mi neprelozili okruh do Janek, takze misto abych mel Praha-->HK-->TU--->Janky, tak mam Praha--->HK--->Nachod--->Rtyne--->Nachod--->HK--->TU---Janky. Proto mi vypadli okruhy i mimo Rtyni.

Potom co to vypadlo, tak pak prisla jen zprava "Bohuzel se nam vybila UPS"... proste n/c.

Tak to jim musela lehnout ta rtyne, protoze nam okruhy. dobrosov - nachod - hk - praha fungovali
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 6 years ago

Cheprer píše:Ne není tam co dávat. Všechny centrály jsou vyjeté. Aktivní technici dobíjí baterky a ještě to prevazime na jiný sajt aby jsme tam dobily baterky.
Na hodně sajtech je zákaz dieslovani prez noc. Takže jsme včera do půlnoci sbíraly všechno z měst a vesnic. A od 4h jedeme na novo.
Hold věřte ze nemáte ani tucha kolik toho nejede. Bts nejsou primar. Primární jsou okruhy a linky aby nejaky bts vůbec nefungovaly.
Olomoucko, bruntaksko, Šumpersko Karviná všechno je k.o.
Resp všude kde něco vede vzduchem je dole.
Samy na cezu nestíhají ani diagnostikovat natož opravovat.
K tomu nám tady ještě prez noc dobře sněžilo a mrzlo. Sranda.

Takže si to shrneme - mají nasmlouváno málo partnerů, nechtějí platit držení záloh atd. Jasné podcenění a cuttování nákladů. A zákaz dieselu pobavil - kdyby partneři měli agregáty s ohlučněním a dlouhými kabely, tak to jde vždy vyřešit. Jenže to by pak nevysoutěžili subdodávku subdodávky že ano :)

Vcelku mě to překvapuje, mezi ISP, kteří jsou všude líčeni jako low cost, je asi dost poučených lidí, že na tomhle nešetří (a nebo aspoň nešetří tak moc).
2 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 6 years ago

nesetri na cem ? kdyz zere sajt ISPíka 200W, tak to se to bájo zalohuje, ale kdyz jedna BTS zere 5kW ( jen hadam), to uz je jina pisnicka no :thinking:
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 6 years ago

pcwifi píše:nesetri na cem ? kdyz zere sajt ISPíka 200W, tak to se to bájo zalohuje, ale kdyz jedna BTS zere 5kW ( jen hadam), to uz je jina pisnicka no :thinking:

ale to je problem provozovatele bts ze neni na vypadek v radu hodin pripraven.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 6 years ago

na sajtu kde je klasika dvojboj 900+800, 3 sektory, 1MW uplink, 4 hodiny + - drobny a mrtvo... pak uz jen se chytas na vzdaleny sajt, co ma asu dýzl nebo baterky na delsi cas...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Cheprer

Sooc trošku mas pravdu ale jenom trošku. Ono to bohužel je špatný na všech stranách. A hodně sajtu není možné zálohovat. Dnes jsme se nedostaly na 3sajty protože všechny přístupové cesty byly zavaleny stromy. A kdo ti teď v takovým masakru ti nikdo nepůjde odklízet stromy. A nikdo nemá v Cr dost lidí na takové to kalamity. Proto se tomu říká kalamita že jo.

Takže to je dost těžký. Samozřejmě finanční nátlak je tam velký o tom žádná. Sále zdravý rozum říká že si na Moravu nemůžeš pořídit supersilent která za auto vyjde od mega nahoru třeba deset kusů kvůli kalamitní situaci jednou za dva roky ze.
Jako bez nahlédnutí do problematiky se soudí velice hezky... Ale pochybuji ze někdo z kecalku v sám byl schopen provozovat lépe. :-)
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886

Pintero

Příspěvekod Pintero » 6 years ago

Když se tak bavíme, jak dlouho vydrží bez napájení rDSLAMy ?
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 6 years ago

A motorovku nevozíte? :sunglasses: Kolega jednou když jsme se nemohli dostat na sajt tak zajel pro soukromou motorovku a cestu jsme si prokáceli sami. Než na někoho čekat... :)
Samozřejmě jestli vám do cesty napadal kus lesa tak je to jiná
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 6 years ago

jo taky mě napadlo proč sebou takový lidi co tam vyšlou nevozí sebou motorovku ale pak sem si představil "pracovníka ICT" jak v ruce drží motorovku a v druhý ruce svojí nohu...

no ale teď vážně, kdo umí zacházet správně s motorovkou a ještě správně uříznout kmen stromu tak aby se něco nestalo. Něco jinýho je když Pepa z horní dolní proklestí cestu protože to dělá každej víkend ve svém lese.
1 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

whef

Příspěvekod whef » 6 years ago

rDSLAmy jsou napájeny pokud vím z větších sajtů s bateriovou zálhou, tak záleží na konkrétním sajtu. Asi přidali rDSLamy baterie podle mne ne. No jinak dříve tu sajty operátorů i Vodafone co mám já vydrželi třeba půl dne na baterky, teď nevím jestli díky velké spotřebe či šetření ale klehne to hned a pak to dávají třeba dva dny dohromady. Jinak lokální sítě se zlepšují, dost se zakopává v těch nejmenších dědinách, tahá se nové vysoké, snad to bude lepší. I když je to lokalita od lokality, někde s tím jebají pravidelně a dost plánovaných výpadků, u nás tak dva krátké do roka a to je malé městečko.

Pintero píše:Když se tak bavíme, jak dlouho vydrží bez napájení rDSLAMy ?
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 6 years ago

Cheprer: neříkám, že to zvládne každý Franta líp, ale že je vidět, že vždy a všude jsou na prvním místě peníze. Určitě to znáš z vlastní sítě - můžeš mít vše dokonalé, ale pak nevyděláš - takže jdeš do rizika.

A shodneme se asi na tom, že je to extrém, taková kalamita, ale zase hodně dělá i korporát. Když jsi malý a je to pro tebe, tak zvládneš sehnat plno věcí - oslovíš stavební firmy, místní dřevorubce, cokoli, jen aby to jelo. Když jsi subka, dodáš, co je na smlouvě a víc neřešíš, stejně bys to nedostal zaplacené.
2 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

shooter

Příspěvekod shooter » 6 years ago

Motorovku lana karabiny navijak a Pajero který to zvládne. Běžná cesta na vysílače i bez mordoru kam se hrabou ty vaše dustery :D

Vyhoda čdt je, že ti pokud by lehly baterie zastaví se i vlaky a to prý nejde. Proto tam je četa lidi s centralama a drží to v chodu
1 x

Cheprer

hapi píše:jo taky mě napadlo proč sebou takový lidi co tam vyšlou nevozí sebou motorovku ale pak sem si představil "pracovníka ICT" jak v ruce drží motorovku a v druhý ruce svojí nohu...

no ale teď vážně, kdo umí zacházet správně s motorovkou a ještě správně uříznout kmen stromu tak aby se něco nestalo. Něco jinýho je když Pepa z horní dolní proklestí cestu protože to dělá každej víkend ve svém lese.

Pracovníky ict máme dosti šikovné ze běžně pracují s manuální my nástroji. Ale asi nikdo z Vás v takové kalamitě do lesa nechodí co?
Vám asi poslu fotky jak to běžné vypadá. Nikdy nespadne jeden strom.
Pokud by tam měli technici odklízet tak skončí za den i dva tvrdé práce a nezadisluji nic. Takhle hledají alternativní cestu. A pokud není jede se někam jinam v kalamitním stavu. Pokud je to normální stav. Odklidí se.
1 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886