❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Mordor

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Gemb

Re: Mordor

Příspěvekod Gemb » 6 years ago

iTomB píše:Mozna jste se malo divali ...
Podle me se to neprevratilo, ale ujelo to z horni strechy vytahovky. Viz kabely a ze dole neni videt zadny beton, na kterem by to stalo.

Prevratilo sa to ale z tej vytahovej budky a potom spadlo na nizsiu strechu, ved to vidis posla kabelaze a anten. Snad by nemali postavenu trojnozku na tej nizsej streche a anteny otocene do vytahovej budy. Kable su tak akurat ked to bolo hore na bude. Ta alcoma na tej stene ktora prezila tak vyzera, ze ju to troska lizlo podla fotky, nezda sa mi ako presny kruh ale hore v pravo je liznuta asi tym ako to padalo.
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 6 years ago

Gemb píše:Prevratilo sa to ale z tej vytahovej budky a potom spadlo na nizsiu strechu, ved to vidis posla kabelaze a anten. Snad by nemali postavenu trojnozku na tej nizsej streche a anteny otocene do vytahovej budy. Kable su tak akurat ked to bolo hore na bude. Ta alcoma na tej stene ktora prezila tak vyzera, ze ju to troska lizlo podla fotky, nezda sa mi ako presny kruh ale hore v pravo je liznuta asi tym ako to padalo.

Taky si myslim, ale pak to neni otazkou prevraceni, ale ze to ujelo ... A to neni o tolik betonove zatezi, jako o velikosti treni.
0 x

pin
antispam: Ano

Příspěvekod pin » 6 years ago

Nemám fcb... To bylo asi tohleto ?
http://www.rychly-levny-net.cz/new/12-07-2013.html
https://mapy.cz/s/3nsWA
13 pater, dole by to bylo kompletně na kontejner.
Petr.
0 x

skripek

Příspěvekod skripek » 6 years ago

Nechci být rýpavý,ale kolikrát jsem slyšel reklamu v rádiu na jednoho ISP, kde říkali něco v tom smyslu:"Podívej padá hvězda, přej si něco" a potom tam říkali dále, že jejich net nepadá.....co to jen bylo za firmu :-D . No jinak pokud to neměli nějak pořádně ukotvené tak se ani nedivím.......
1 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 6 years ago

pin píše:Nemám fcb... To bylo asi tohleto ?
http://www.rychly-levny-net.cz/new/12-07-2013.html
https://mapy.cz/s/3nsWA
13 pater, dole by to bylo kompletně na kontejner.
Petr.

je to ono, ale vse pocitane statikem a vzdy opatreno zatezi jak bylo dano vypoctem

jinak je pekne, ze jste si tu pokecali borci :-D ale asi tak, mame takovych tusim 5 lokalit, ne vzdy Vam dovoli neco navrtat do zdi, pripadne jde o odstup od oparatora, takze se hleda reseni jak to udelat, trojnozka smysl dava kdyz je vypocitana navetrna plocha na vahu zavazi ... co rict, taky jsem nebyl ve 4 rano nadseny kdys jsem to videl .. vice me doufam povi statik ktery si na to dal razitko :-)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

okoun

Příspěvekod okoun » 6 years ago

no podívej do papíru na jaký vítr to počítal a zjistit podle měření CHMU jestli nebyl překročen.... jak jsem ale psal když jde kalamitní vítr tak je to fuk, to jde všechno na zem...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Gemb

Příspěvekod Gemb » 6 years ago

A neni to nahodou tak, ze on daco prepocital ale dovtedy tam pribudlo viac anten nez bolo myslene ?
0 x

inokent

Příspěvekod inokent » 6 years ago

borci mam 110 kilo a z te strechy me to chtelo odfouknout a to bylo dneska odpoledne nedokazu si predstavit co se tam delo vecer....
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Gemb píše:A neni to nahodou tak, ze on daco prepocital ale dovtedy tam pribudlo viac anten nez bolo myslene ?

to ne, kdyz neco pridavame, tak se vypocet meni a zateze s tim
1 x
- programming
- development
- education

honzam

Příspěvekod honzam » 6 years ago

A jakej byl ráno vítr? Na kolik to bylo počítáno?
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 6 years ago

Taky by mě zajímalo, jak to ten statik počítal. A jestli se to posunulo nebo převrátilo. Nikde jsem běžně dostupné tabulky pro tyto případy neviděl, pán u té fotky tónem znalce píše o tlaku 500 kg při 125 km/hod. To se mi zdá trošku přehnané, ale nevím, kde a jak to myslel a počítal. Každopádně je určitě rozdíl a to dost velký, jestli ten tlak a směr působí proti noze nebo do mezery mezi nimi. Možná by nebylo na škodu, pokud by vznikl nějaký typový projekt, možná to každý řeší na podkladu představy o síle větru nebo i výpočtu statika, který nemusí být vždy OK. Samozřejmě, pokud je možnost vrtat/kotvit do střechy, to je jiná kapitola. Ale ta tu evidentně nebyla. mpcz, 2feb2019
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 6 years ago

byl tam vítr okolo 120 km/hod píšou média....
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

mpcz

Příspěvekod mpcz » 6 years ago

Ok, tedy 125 km/hod, to je +/- jasné a jaký tlak vypočítal pan statik? Třeba po přepočtu na m2? mpcz, 2jan2019
0 x

Jezdec

Příspěvekod Jezdec » 6 years ago

Omg .. .snad ty kecy o statikovi nikdo nezerete :D
1 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Jezdec píše:Omg .. .snad ty kecy o statikovi nikdo nezerete :D

nevim kdo jsi, ale ty si to dovolis delat jinak ?
0 x
- programming
- development
- education