❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

záložní napájení

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Jardax
antispam: Ano

Re: záložní napájení

Příspěvekod Jardax » 13 years ago

Jen tak na okraj, tyhle levnejsi generatory maji (a mnohdy nemaji) v parametrech i maximalni dobu provozu.
Neni to ze by jim pak dosel benzin, ale ze vyrobce neruci ze to vydrzi takovou dobu bezet v jednom kuse bez prestavky.
Praktickou zkusenost s tim nemam, ale kolega vypravel jak si kdysi nabehl...
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

jo, taková ta nejmenší supermarketová mi jela 3 dny nonstop a pak umřela, za 3 dny sežrala jen 18l směsi, na nádrž to vydrželo víc než 24h
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

co se tyce ten einhell, tak v datasheetu pisou na 1kW to muze bezet max 2minuty, na 900W (a mene) to muze bezet nonstop porad...
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

no a ja vezmu hondu a cely den z ni zivim treba plosinu :D a stavime tak stozary v pustine :)
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Viktor Novotný píše:no a ja vezmu hondu a cely den z ni zivim treba plosinu :D a stavime tak stozary v pustine :)

a ten stozar v te pustine pak jak napajis? ;)
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to me posleze CEZ dodela nemereny odber .. ale vetsinou se stavi stozar drive nez to CEZ stihne ...
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

net.work píše:
Repkins píše:V éře spínaných zdrojů si na sinusovku moc nepotrpím. Koupil jsem na aukru vobyč čtyřtakt 2,7kW centrálu se synchronním generátorem. Prodejce sice uváděl AVR, v manuálu o tom nebylo ani písmenko. Podrobil jsem to testům a dobrý. Napětí nekolísá, maximálně při připojení velké nárazové zátěže je tam několikavoltovej pokles (cca do 10V). UPSky s tím kamarádí bez jakýhokoliv divokýho cvakání a přepínání, spínaný zdroje v PC taktéž. Cena 4500. Za ty love spokojenost, utáhne to i velkej sajt. Akorát jsem tomu musel po třetím startu vyměnit startšpagát, neboť čínský bourec moruša se evidentně vykáknul na kvalitu svýho hedvábí..

nebylo to neco takoveho? http://aukro.cz/elektrocentrala-generator-med-vinuti-2-5-kw-i2360890704.html

Tahle přesně to není. Trochu jinej model ale střívka to bude mít přinejmenším stejný. Zrovna je to 14 dní co jsme s tím krmili celej den jeden sajt, 5 serverů a kancl s 3x PC
0 x

asdfgh

Příspěvekod asdfgh » 13 years ago

to
Viktor Novotný píše:to me posleze CEZ dodela nemereny odber .. ale vetsinou se stavi stozar drive nez to CEZ stihne ...

to ti ČEZ dá neměřený odběr? Mi vždy máme svoje hodiny. Jak to děláš?
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

pozadam, oni schvali, dojdu podepsat smlouvu, oni namontuji ... cele to trva kolem mesice ..
0 x

svestka

Příspěvekod svestka » 13 years ago

neměřený? to je nějaký divný, jak se pak účtuje spotřeba?
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

prostě to je paušál, je to omezený velikostí jističe, tuším že je to jen 1 fázové do 16ti ampér???
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

asi ano, my vic jak 10A jistic nikde na techto mistech nemame .. jinak je to opravdu pausalem :)
0 x

asdfgh

Příspěvekod asdfgh » 13 years ago

jaký paušál platíš?? není-li to tajné. Je ten paušál na něčem závislý (na jističi)??
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

mam pocit, ze to bylo nejak za kazdych zapocatych 10W .. 26kc ... takze treba v nekterych lokalitach mame pausal stovku mesicne
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

tak jsem koupil centralu, kterou jsem vyse postoval (ten einhel), teda neni to znacka einhell, ale jinak je identicka, z bauhausu - cena po sleve 7300,- 5 let zaruka - dneska vyzkousena a jede pekne, UPSka jede OK, takze muzu doporucit jako levna varianta pro mene narocne (cti ne pro Viktora) :D
0 x