❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Mrazy a strasti ISPíků
Re: Mrazy a strasti ISPíků
Peyrak: řekl bych že i 360 umrzlých lidí v Evropě souvisí s tématem víc, než Tvá upska...
0 x
nevim, je stará půl roku, když je bez zátěže tak jde zapnout, ale jak za ní cokoliv zapojím, tak se nějak zcvokne, shodí výstup, ledky svítí napůl a nepřetržitě píská
0 x
Peyrak píše:nevim, je stará půl roku, když je bez zátěže tak jde zapnout, ale jak za ní cokoliv zapojím, tak se nějak zcvokne, shodí výstup, ledky svítí napůl a nepřetržitě píská
přesně jak moje mladá

0 x
Leeonek píše:Peyrak: řekl bych že i 360 umrzlých lidí v Evropě souvisí s tématem víc, než Tvá upska...
přitlač http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... tkach.html
0 x
Tak včera jsem měnil další dvě "umrzlý" RB711. Nechápu jak to vyráběj . . .nahovno jak koukám 

0 x
Wakodaf píše:Peyrak píše:nevim, je stará půl roku, když je bez zátěže tak jde zapnout, ale jak za ní cokoliv zapojím, tak se nějak zcvokne, shodí výstup, ledky svítí napůl a nepřetržitě píská
přesně jak moje mladá![]()

0 x
kure05 píše:Tak včera jsem měnil další dvě "umrzlý" RB711. Nechápu jak to vyráběj . . .nahovno jak koukám

0 x
Vcera jsme menili 711 ze serie s plastovym konekorem. Upadla tam nejaka soucastka, podle me civka. Myslim ze to souviselo s kvalitou letovani a mrazem.
0 x
hapi píše:ahaa, že by v rusku stále používaly olovo v cínu?
Olovo právě zlepšuje pájení. Ale dneska kvůli EU je zakázané v cínu, benzínu. Vyjímky jsou letecký průmysl atd...
0 x
superweb píše:Vcera jsme menili 711 ze serie s plastovym konekorem. Upadla tam nejaka soucastka, podle me civka. Myslim ze to souviselo s kvalitou letovani a mrazem.
Teď jsem řešil to samý, součástky byly 2, teď jsem to porovnával se stejnou deskou, tak patřej vedle sebe a na tý druhý desce to vypadá taky na upadnutí

0 x
to nevim jestli olovo něco zlepšuje ale když je nízká teplota tak se cín s velkou příměsí začíná drolit a rozpadá se. Nemluvim o cínu pro lepení okapů který má teplotu tání něke kolem 600°C ale o normálnim elektro cínu cca 250°C. Už za doby home made ronjy se doporučovalo používat cín s co nejmenší příměsí olova protože se pak spoje v zimě rozpadaly a vznikaly studeňáky.
0 x
http://cs.wikipedia.org/wiki/C%C3%ADnov%C3%BD_mor
Klasická eutektická pájka Pb38Sn s tím nikdy neměla problém.
To je také důvod proč je vyjímka z bezovnatého pájení pro průmyslové, letecké, automotive a lékařské aplikace.
P.S.: S routerboardy jsem zkončil, tuhle "kvalitu" nehodlám akceptovat. Děkuji tímto Robertovi za Wispstation M5
Klasická eutektická pájka Pb38Sn s tím nikdy neměla problém.
To je také důvod proč je vyjímka z bezovnatého pájení pro průmyslové, letecké, automotive a lékařské aplikace.
P.S.: S routerboardy jsem zkončil, tuhle "kvalitu" nehodlám akceptovat. Děkuji tímto Robertovi za Wispstation M5

0 x
Můžete to někdo nafotit co upadlo? Případně dejte fotku sem. Budeme je muset opět vyprudit na ofic. foru
0 x
tak ten kus, kde ty součástky držely jsem přes oběd hodil do mrazáku a po zaklepání s boardem se ta jedna součástka taky pustila, ale pak jsem tu našel ještě 2ks z jiné série a tam je to už od pohledu líp letovaný
0 x