❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ACTA, HADOPI, SOPA, PIPA

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Leeonek

Re: ACTA, HADOPI, SOPA, PIPA

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

Ono je to v podstatě jasné. Internet se rozmohl v něco co chtějí američani ovládat tak, jak chtějí ovládat všechno. Je uplně jedno jakou si k tomu vyberou záminku, k tomu aby mohli mít svoje vojska všude po světě si vybrali terorismus, a k ovládání internetu poslouží počitačové pirátství.
Celkově je zvláštní jak nás všechny důležitě média informují o tom, že tamhle Jarin v horní dolní zfackoval Pepana, ale to co důležitého se děje ve světě, se dozvíte až z netu.
Velice by mě zajímalo jak je možné, že dohoda byla podespsána tak rychle aniž by o tom někdo řekl slovo. Copak se tam asi tak stalo, že 22 států bez váhání, z čistého nebe podepíše během několika dnů takovouto dohodu? Nikdo proti podpisu neprotestoval?
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

si robite prdel s tym natom 1:1?
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 13 years ago

Snad jsi nečekal, že by ti nahoře přemýšleli o důsledcích svého jednání.

Možná bude tohle důvod, proč přejít na IPv6 - taky se může stát, že brzy nezbyde než začít rozdělovat IPv6-only konektivitu, což je v současné době a blízké budoucnosti průser.
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 13 years ago

Cely vlakno cist nebudu, ale pridam nazor na sdileni. Vzdycky jsem byl zastancem sdileni filmu, hudby atd. Pri svem pokusu o studium VS jsem na toto tema(sireji pojate) psal i bakalarskou praci z ekonomie. Nedotahnul jsem to, ale nevadi :)
Podle me je tzv. "piratstvi" pro vetsinu umelcu i uzivatele oboustranne vyhodny obchod - alespon u hudby. Spoustu interpretu, ktere radim mezi oblibene, bych bez internetoveho piratstvi neznal, nenavstivil bych jejich koncert, nekoupil si tam jejich CD.. par konkretnich prikladu..

V dobach slavy DC++ jsem rad navstevoval male hudebne zamerene huby a spis nez pouzivat search jsem stahoval jednotlive filelisty a hledal neco zajimaveho. Nasel jsem tak i par znamych s podobnym hudebnim vkusem, s nekterymi jsem se parkrat videl, s nekterymi komunikuju alespon po netu obcas dodnes. Tehdy se bratr vratil z Australie s CDckem kapely, ktere koupil na jejich vystoupeni. Docela me to oslovilo, par online znamych si to stahlo a nakonec se jich nekolik domluvilo a objednali si od kapely dalsi CD a DVD, ktere opet nasdileli. Dost lidi kapelu "okradlo"(vcetne me), ale nebyt tomu tak, kapela by neprodala dalsi merchandising..

Kdyz budu hodne konkretni, mam docela rad rychle ska. V dobach kralovani site Kazaa jsem dal vyhledat vyraz "ska" a stahoval jsem co pod ruku prislo. Objevil jsem tak mimo jine v te dobe u nas nezname spanelske kapely Ska-P a Skalariak. CD se u nas koupit nedalo(Ja si je pozdeji objednal ze Spanelska..kdyz se mi neco libi, rad to podporim). O tech kapelach se da rict, ze fanousky u nas nasli jen a pouze diky "piratstvi". Ska-P pred par lety vyprodali prazskou sportovni halu Skalariak mel pred par lety na Mighty Sounds v kotli par tisic lidi.

U eknih pry existuje nejaky kodex piratu, ze se kniha, ktera v elektronicke podobe vyjde, vyda na kniznich forech az po nejake dobe, aby mel autor moznost vydelat. Presne nevim, eknihy nestahuju.

U filmu verim, ze nejaka skoda vzniknout muze. Filmovy prumysl ma zase k dobru velke platno v kine, ktere sebevetsi televize jen tak nenahradi. A v posledni dobe u akcnejsich snimku 3D, ktere na male plose taky neni ono. Tady je na distributorech, at si vymysli byznys model, ktery bude fungovat. Napada me treba nabidnout treba o 150 Kc drazsi vstupne do kina s tim, ze kdo si zvoli priplatit, dostane DVD postou tyden pred oficialnim vydanim..

Kdyz to vezmu z pohledu ISP, na pripadnem omezeni sdileni podle me neprodelame. Co si budeme povidat,warez dela vetsinu trafficu. Jen megaupload pry delal 5% svetoveho trafficu. Kdyby lidi nesdileli nelegalni obsah, stacili by patere s 1/10 dnesnich kapacit..
0 x

reset

Příspěvekod reset » 13 years ago

osobne, co si stahnu z inetu povazuji za legalni ziskani, jelikoz si platim vypalne za kazde medium , tudiz , mam vsechny filmy a vsechnu muziku legalni . Za tim si stojim a kvuli tomu se budu i soudit , uploadu je to neco jineho

k tem kinum: radeji si to stahnu z mrknu na to, povetsinou je to ale film, na ktery bych i tak nikdy do kina nesel, je to takovej brak , ze by za to meli jeste platit (priklad pirati z karibiku 4)
k filmum na ktere bych i sel , stejne se radeji na ne mrknu doma , vyhody : * kdykoliv si film muzu stopnout , muzu ho klikoliv pustit , * muzu si dat jakykoliv dlabanec a ty predrazene sracky vcetne popkornu co tam prodavaj , smym jidlem me z kina vyhodej , * kvalita je kolikrat doma lepsi (i kdyz mensi platno) , uz jsem byl na dost nezaostrenych filmech , * ve vysledku usetrim minimalne cca 500czk za jednu navstevu kina (za par)
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

To je zajimava myslenka s tim vypalnym. To jsem zvedavej, jak to budou resit. Pokud budou chtit znelegalnis stahovani pro vlastni potrebu, tak budou tento poplatek muset zrusit. Jinak se k te zalobe pridavam a miliony liti taktez!
0 x

reset

pokud ho nezrusi, budu chtit po OSE vypalny ja, za svoje osobni videa , ktera jsou ulozena na techno mediich . A sou to sakra drahy videa.
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 13 years ago

reset píše:k tem kinum: radeji si to stahnu z mrknu na to, povetsinou je to ale film, na ktery bych i tak nikdy do kina nesel

Napodobne, ale na , rozumej -pre mna-trhaky a velkofilmy si zajdem aj do kina, proste ma to nieco do seba oproti obyvaku i ked s 50" plackou.
0 x

reset

to jo, na kvalitni film bych zasel , ale kolik tech filmu je ? 1/2/3/4/5 za rok ? vetsinou si vsimnete, ze staci mrknut na upoutavku a vsechny efekty se vejdou do 30s , zbytek je skvar
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 13 years ago

reset píše:to jo, na kvalitni film bych zasel , ale kolik tech filmu je ? 1/2/3/4/5 za rok ? vetsinou si vsimnete, ze staci mrknut na upoutavku a vsechny efekty se vejdou do 30s , zbytek je skvar

Ano, mas pravdu 5-6. Urcite ako aj ja fici kopec ludi na serialoch, ktore bud u nas sa nevysielaju vobec, alebo ak ano tak s oneskorenim a v nemoznych dennych ci nocnych casoch. Dobrych serialov je ovela viac ako dobrych filmov v roku, takze je na co pozerat povetsinou roku, pokial samozrejme nestrajkuju scenaristi :mrgreen:
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

Data se přesunou do Ruska a jedeme dál...
http://www.novinky.cz/internet-a-pc/257 ... rialy.html
0 x

reset

to se dalo cekat,
a ted uz asi jen doufat , ze neprijnou zadnou tu ACTA smlouvu . Mno, a pokud by k tomu doslo, uriznou od inetu ty , co to schvalili , tz. vladu , parlament , bez rozdilu , policii .
Oduvodneni : jsou to pirati , odpojit hned
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 13 years ago

Jinak me taky prekvapuje ze ty vykukove z OSA aspol. jeste neprotlacili autorske poplatky z pripojky k internetu, kdyz uz je to skoro ze vseho a ten internet je prece nejvetsi zlo..
0 x