❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

VDSL a jak se naj tesite

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
reset

Re: VDSL a jak se naj tesite

Příspěvekod reset » 14 years ago

ja jsem tu cca 1km od ustredny. Mam chut si to objednat a prudit je pokud to nepojede alespon 20Mb :twisted:
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

Tak sem z ezvedavosti zadal svoji adresu ...adsl 3,2/0,24 vdsl .... velky kulovy :D
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

reset : to co jsem uz psal je pripad uzivatele cca. 1100-1300m od ustredny, takze na 20M zapomen,muzes jen prudit O2 :lol:

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

Stejně je to bordel. Člověk si to podle jejich webu může objednat kdekoliv. Přitom doteď mají předělaných pár ústředen na VDSL. A které to jsou se nikdo nedozví...
0 x

pcwifi

takze VDSL neni jen SW update :roll: no to je teda O2 ale hodne blbé, jestli maj ti jeji "technici" obejit vsecky ustredny v CR a v kazde se pohrabat...to meli sluzbu zacit nabizet nejdriv o vanocich.

Nicmene na kysliky jsem si zavolal a lokalitu meho znameho uz bud upgradli, nebo nevim, ale slecna vehementne tvrdila, ze VDSL modem za 1kc,sml. na rok no problem. Vzhledem k tomu, ze dotycny ma retenci a net do 8Mbit,tak by 1rok bylo VDSL až 16Mbit za ty samy love a pak oficialne za plny,ale neofic, samozrejme zahrozime odchodem a mame to za mensi cenu i dal...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

goblajz

Příspěvekod goblajz » 14 years ago

U nás ve svi jsem minulý týden zpozoroval neobvyklý pohyb servisáka co sem jezdí na ústřednu tak si myslím že to tu už poběží a to jsme víska s 800 obyvateli.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

tak to co nekdo nabizi at uz na krame nebo na tel-lince bych zas tak vazne nebral, oni byly vzdycky vychcani obchodnici a byly schopni prodat lidem cokoli i kdyz to u nich doma vlastne vubec neslo a nebo slo velmi mizerne ... ja si projel obce kde mame pokryti a na zrychlujeme.cz me to ukazuje 1mbps :D
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

reset

pcwifi píše:reset : to co jsem uz psal je pripad uzivatele cca. 1100-1300m od ustredny, takze na 20M zapomen,muzes jen prudit O2 :lol:

PW

podle O2 by 25Mb by melo fungovat az do cca 1.3km , coz je cca 31%
pokud nee, tak tento upgrade postihne cca 10% populace, coz je spise k placi

a ze jim to nebeha ani na 100m je uz jina vec , takze tanhle drahej upgrade postihne presne 0% populace
0 x

pcwifi

f tom pripade dost zkresluje ten hypoteticky merak a osobne verim vic tomu, ze na teoretickych 1100m a teoretickych 16Mbit dostanu tak 13M a to ma k 20 / 25M sakra daleko a s tim uz nikdo nic neudela i kdyby se preskocil. (O2 Info na webu : Zrychlit internet tak v květnu dokážeme pro 45 % domácností v České republice.), skutecne neni VDSL jen SW upgrade ? :roll: Zkusim ukecat majitela lajny, at do toho jde a uvidime... doufam ze ty novy modemy nebudou stejny mrdky jako ty shitusy huráwei 520i za 1kc k ADSL-ku. A/V dsl 2 modem co by asi mel nafasovat : Comtrend VR-3026e - nic mi to nerika, no snad to povali ok...

PW
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Uz si videl aby ti nekdo dal za korunu neco echt kvalitniho? ja tedy ne ....
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

a ty už jsi viděl modem za korunu? Nezapomeň že to dotují. To je jako bys u mě řekl že když dávám zařízení za korunu, že je to šmejd, přitom na to doplácím 1800 :)
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

No jasne "dotuji" kdyz podepises smlouvu na urcitou dobu a ta doba musi bejt takova abyse jim to zaplatilo vcetne nakladu souvisejicich s provozem za danou dobu, zadarmo nebo dotovat te dneska nikdo nebude , leda blazen , takzepokud budes znat naklady na pripojeni za mesic tak lehce dodjdes k cene modemu a zy ty peniez necekej neco vymazlenyho ....
0 x

pcwifi

takze smolíq, cislo znameho je moc daleko od ustredny...VDSL se nekona...takze je li 1100-1300m moc,tak to je sluzba skutecne jen pro dost malo lidi...to se O2 posralo. Plyne z toho i, ze na webu o2 overeni dostupnosti brat s hodne velkou rezervou...napise li 8M,tak v praxi max 5M.Hnus velebnosti :cry:

by me zajimalo jak ty kable ve mestech vedou,zkusil sem najit dum, ktery po silnici vede az do ulice k adsl ustredne je vzdalen do 600m a adsl max 8M,no to si fakt dela nekdo prdel...asi clovek musi u ustredny stanovat aby mu to fakt valilo bo co :lol:

PW
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 14 years ago

víme, že o2 má nereálná čísla, ale ještě více nereálná čísla má Starnet a ostatní wifi ISP.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

reset

ono by to vdsl fungovalo i na delsi vzdalenosti , pokud by meli vsude odpovidajici kabelaz , ale kdyz to tahali, o nejakem adsl natoz vdsl nemeli ani nejbujnejsi fantazii, navic se setrilo jako svine. Proto jim to ted na polovicnim prumeru vodicu nefunguje. Pro vdsl je potreba cca 0.8mm a natazeno je udajne jen 0.4mm . Tak asi tak nejak .
Jsem naopak rad a o2 se zacinam smat . Konkurence se proste nekona.
0 x