❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
UBNT vs. Mikrotik , N vs A
Re: UBNT vs. Mikrotik , N vs A
NV2 mi jede v beta6 jak vino a pingy sou v nem stabilnejsi nez v cemkoliv nkovym predtim
0 x
ppp76 píše:NV2 mi jede v beta6 jak vino a pingy sou v nem stabilnejsi nez v cemkoliv nkovym predtim
Můžeš mi prosím poslet odkaz na konfiguraci nv2.Už se stím mrd...m 3den.Díky
0 x
0 x
Tak mala ukazka s nv2 nastavenim , delka 4,3 km, antena prowax 24 db jedna na kazde strane ( se dvema antenama spoj udelam az tam vylezu a pridam druhy - buh vi kdy to bude )
Je to teda mezi vesnicema kde toho moc ve vzduchu nejni , kazdej kanal najdu obsazenej tak 1x, dal sem to na ten relativne nejcistejsi. Jediny co se mi jeste nezda je ten ping , jeste zalaboruju s nastavenim a taky pockam na ostrou verzi trebas se to zlepsi . Pri obosutrany komunikaco to dela tak 50/50 s podobnym pingem.
Je to teda mezi vesnicema kde toho moc ve vzduchu nejni , kazdej kanal najdu obsazenej tak 1x, dal sem to na ten relativne nejcistejsi. Jediny co se mi jeste nezda je ten ping , jeste zalaboruju s nastavenim a taky pockam na ostrou verzi trebas se to zlepsi . Pri obosutrany komunikaco to dela tak 50/50 s podobnym pingem.
- Přílohy
-
- test n.JPG
- (171.19 KiB) Staženo 937 x
0 x
doufám že to byl TCP test.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
JJ byl , musel sem kvuli tomu na jedny strane zneuzit zakaznikovo pcko
protoze rb600 tohle nevygeneruje v tcp ani kdyby se rozkrajela 

0 x
skuz omezit datovej tok nějakým QT aby spoj nejel na doraz. Pak by se mohly podstatně snížit odezvy. Předpokládám že si jel 1x1 na 40MHz.
0 x
Byl to test nadoraz co to da
v realu tam tolik nepotece , bude tam tak do 20 mb a tam mi pingy poletovali do 15ms ale i to je na mne dost
sem zvyklej z nstreme dualu na pingy kolem 1ms
Takze az odtestuju stejen ta pujde dual .
Jinak byl pouzit 40Mhz kanal . Pokud sem totiz pochopil dobre novy VO tak uz nejsme omezeny 20Mhz kanalem , aspon sem to tam nikde uz nevidel .

Jinak byl pouzit 40Mhz kanal . Pokud sem totiz pochopil dobre novy VO tak uz nejsme omezeny 20Mhz kanalem , aspon sem to tam nikde uz nevidel .
0 x
ppp76 píše:Byl to test nadoraz co to dav realu tam tolik nepotece , bude tam tak do 20 mb a tam mi pingy poletovali do 15ms ale i to je na mne dost
sem zvyklej z nstreme dualu na pingy kolem 1ms
![]()
Nikdy nebylo omezeni používat Kanal do 20 mhz, je to ale o slušnosti a hospodarnosti využití pásma. Pokud budu dneska stavet spoj na nku, s ubnt technologii udělám 20/20 mb a s 1/3 pingem na jedne anténě a kanálu 20 mhz temahle mk technologiema akorát zbytečně zatěžujete pásmo.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
Ted to buhuzel nemuzu jiz najit ale byvalo kdesi dano dano ze sirka kanalu smi byt 20Mhz, proto se turbo nesmelo pouzivat. Jen ted uz vaznenevim kde sem to cetl
Tohle jsou zatim testy , ale kdesi sem na forku ohledne tiku sem videl uz testy ze to zvladali s pingem kolem 4ms zatim se mi to ale nedari
Ten sirsi kanal je stejne pouzitelnej jen nekde v horni dolni kde najdu tak 4dalsi ssid
Jinak se jen zasere pasmo a poradne to nechodi , to je mi jasny . I kdyz ubnt se 40Mhz tu kolem je pouzivanej a zrovna dobre nechodi co jsem videl , tech 40 je pri dnesnim provozu a nechuti okoli se dohodnout na nejakym rozlozeni ve spektru nepouzitelnej .
Uvidime co nam prinese ostra verze 5... snad do konce roku bude.

Tohle jsou zatim testy , ale kdesi sem na forku ohledne tiku sem videl uz testy ze to zvladali s pingem kolem 4ms zatim se mi to ale nedari

Ten sirsi kanal je stejne pouzitelnej jen nekde v horni dolni kde najdu tak 4dalsi ssid

Uvidime co nam prinese ostra verze 5... snad do konce roku bude.
0 x
o šířce kanálu se můžeme dohatovat. Do nedávna měla canopy 7MHz. Pak snad i 14MHz. Taky pěkný ne? Nko při 40MHz používá 2x20MHz a chová se jako dva kanály, doslova dva kanály na 20MHz pokud se nepletu. Takže i argumenty typu že 40MHz v Nku neni povolený je možná nepravda. 40MHz jako turbo je jiná, tam se jedná opravdu o rozšíření kanálu a zabrání mezery mezi kanály. No ovšem i tohle na czf řešily a dobraly se k závěru a dokonce našly i normy a VO na wifi a i tam byl 40MHz kanál. Zajímavý bylo že nic o 7MHz jako používá canopy tam nebylo. Doslova tam bylo 5, 10, 20, 40MHz.
0 x
To co platilo bylo ze maximalni sirka kanalu smi byt 20Mhz minimalni tam nikde stanovena nebyla ale jak pises kdyz se prohrabes vsim najdes neco proc se to pouzivat smi . Jako nekteri pouzivaji pasmo nad 5700 deklaruji ty spoje ne jako wifinu a ctu na ne nemuze. Neznam podrobnosti ale pri dodrzeni urcitejch veci to je pouzitelny a proslo jim to. Odvolavali se na VO-R/10/03.2007-4
0 x
Jinak novej test spoje a pri 20mhz kanalu protahuju 30/30 s pingem prumer 6ms bohuzel testovani v udp nemam tam ted pcka
Zajimavy je ze cim vetsi tok tim stabilnejsi ping ... testuju dal

0 x
-
ppp76 píše:Jinak novej test spoje a pri 20mhz kanalu protahuju 30/30 s pingem prumer 6ms bohuzel testovani v udp nemam tam ted pcka![]()
Zdar, uvazuji na tom postavit spoj na 5,3 km s antenama prowax 29dB
Ten tvuj spoj na 4 km ti jede v limitu? Zkousel jsi propustnost s pc na pc, jestli ten zvyseny ping negeneruje to RB?
Mam ted zelezo na stole a cekam jak se ti to osvedci, jestli s tim vubec ztracet cas. Dik
0 x
Ty 29dB anteny bych rekl ze budou zbytecne veliky na tu vzdalenost to bude dobre chodit aj se 24 , s tema 29 budes mimo limit. Ja tam mam 24 na kazdymam nasteveno 4 a signaly sou -78. test z pc na pc ted nemam sanci nejak udelat , to az bude klient doma abych u nej pustil jperf. Je to pak hodne o laborovani s nastavenim . Crcal sem se s tim pekne dlouho nez sem to vyladil o obrazu svemu 
Lip to chodi s 5 beta 6 nez se 4.11, ale beta 6 mi chodi dobre zatim jen na rb600, ale kdyz se nastavi tak to slape jak z praku .

Lip to chodi s 5 beta 6 nez se 4.11, ale beta 6 mi chodi dobre zatim jen na rb600, ale kdyz se nastavi tak to slape jak z praku .
0 x