❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Existuje CTU? nebo je to jen fiktivni strasak ?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Besito

Re: Existuje CTU? nebo je to jen fiktivni strasak ?

Příspěvekod Besito » 15 years ago

ppp76 píše:Ja bych byl pro to aby ctu davali na zarizeni ktery smej na trh lvicka jako kdysi , jeden hned vedel ze kdyz tohle nekam da tak nebude mit problem a trosku by se vyselektovali sracky :twisted: dneska je na trhu kde co a jdene aby me doma pomalu zkusebni laborator aby vedel jestli to co deklarujou na papire je aspon castesne pravda. Mame sice ze na trh smej veci jen CE! ale to uz si tam tamani taky lepej na kdeco :evil:

S timhle každopádně souhlasim.... Doby, kdy CTU lepilo cedulky jsou ale pryč... ted to vidim jen na mobilech :-D
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 15 years ago

Zdravím,

jak jste dopadli ti, co jim prisel tenhle dopis? Včera došel, tak mě zajímá, co se dělo, kolik jste toho poslali a tak.

Provozujeme velmi mnoho spojů (více než 100) a je to práce na hodně hodin, tak at víme, co jim stacilo a tak. Moc dik.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 14 years ago

Ahoj, já když sem měl nedávko kontrolu ctu, tak mě to bylo oznámeno sice jen telefonem, ale prakticky tam bylo řešeno to samí, naštěstí jsme se domluvili že kontrolu uděláme na jednom bodě, ač pán z ctu mi původně řikal abyhc mu dal podklady topologie sítě, a tkaový věci, tak já jsem si na to měření přinesl jenom vytisklou tabulku s použitým HW, nastaveným výkonem, ssid a možná i macovkama (to ted nevim jistě)... to jsem mu dal změřili si co dokázali poděkovali a odjeli, vyjádření jsem sice nedostal cca už víc jak měsíc tak už jsem malinko nervózní co se kde děje... mám za to že jsem měl vše v cajku...
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

pfadmin
antispam: Ano

Příspěvekod pfadmin » 14 years ago

Mě napadlo, že kdyby si provideři založili nějaký cech, že by to nebylo na škodu. Kdo by v něm byl, musel by splňovat nějaká kritéria, a kdyby se to hodně rozšířilo, slyšeli by na to i klioši a ouřady - chcete připojení od Lojzy, co není schopnej splnit ani zákonné podmínky, nebo od Franty, kterej je v cechu "ISP slušňák", co zvedne ten a ten telefon, má zregulované spoje a komunikuje s ostatními v cechu, když je nějaký problém či rozepře. A jistě by i ČTÚ svou pozornost pak spíše směroval na subjekty vně tohoto cechu, kde je větší pravděpodobnost, že někdo dělá prasečiny, což by bylo i prospěšné věci.
A samozřejmě by to pak neslo i další aspekty (jednotnost, třeba i spolupráce proti O2 apod., výhodné ceny konektivity, telefonů, hardware, možnost pokrýt velké zakázky, kde by jeden nezvládal v korporátní sféře, případně by 2 malé subjekty nesplnily podmínky tendru, ale více malých v jednom už ano...)
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 14 years ago

pfadmin píše:Mě napadlo, že kdyby si provideři založili nějaký cech, že by to nebylo na škodu. Kdo by v něm byl, musel by splňovat nějaká kritéria, a kdyby se to hodně rozšířilo, slyšeli by na to i klioši a ouřady - chcete připojení od Lojzy, co není schopnej splnit ani zákonné podmínky, nebo od Franty, kterej je v cechu "ISP slušňák", co zvedne ten a ten telefon, má zregulované spoje a komunikuje s ostatními v cechu, když je nějaký problém či rozepře. A jistě by i ČTÚ svou pozornost pak spíše směroval na subjekty vně tohoto cechu, kde je větší pravděpodobnost, že někdo dělá prasečiny, což by bylo i prospěšné věci.
A samozřejmě by to pak neslo i další aspekty (jednotnost, třeba i spolupráce proti O2 apod., výhodné ceny konektivity, telefonů, hardware, možnost pokrýt velké zakázky, kde by jeden nezvládal v korporátní sféře, případně by 2 malé subjekty nesplnily podmínky tendru, ale více malých v jednom už ano...)

Utopie
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

Jen ho nech at zkusi na utopii zapracovat :twisted: trebas se mu to povede .....a bylo by to jen fajn ....
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

a já bych se třeba spojil ne proti O2 ale proti jinýmu ISPíkovy :-)

Ten cech by asi ani nešel udělat protože by to musel bejt nějakej právní subjekt a ne 410 firmem nebo tak nějak...
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

Hapi a ze uhodnem proti kterymu ispikovi by ses chtel spojit :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

hele, kamarádství má meze. Jakmile na sajt příjdou dvá, je zle.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 14 years ago

To uz tu jednou bylo a uz si na to nikdo ani nevzpomene.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Jj nekoukaly z toho love tak se to vytratilo jak pára nad hrncem...a žádná škoda:) .
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 14 years ago

hapi píše:a já bych se třeba spojil ne proti O2 ale proti jinýmu ISPíkovy :-)

Ten cech by asi ani nešel udělat protože by to musel bejt nějakej právní subjekt a ne 410 firmem nebo tak nějak...

dalo by se to založením holdingové společnosti...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pfadmin

Příspěvekod pfadmin » 14 years ago

Stačí z. s. p. o.
0 x

czatlantis

Příspěvekod czatlantis » 14 years ago

Maxik píše:budte radi ze se vysila na vsech moznych kanalech, jakmile by to neslo a vsichni by vlezli ty horni bude to katastrofa.

Proč jsou vlastně ty nízký kanály jen pro indoor? Není to škoda nevyužít?

Jde mi o to, že budu potřebovat udělat jeden spoj barák-->barák pro sdílení internetu pro známý. Nic komerčního, isp nejsem, je to jen můj koníček dalo by se říct. Je to celkem v centru města tak se bojím, že i 5Ghz bude zarušený. Ještě jsem tam žádnej scan nedělal, je to zatím ve fázi "jak bude čas v létě" . Tak přemejšlím jak moc velkej problém by byl teoreticky použít jakejkoliv volnej kanál na 5GHZ co najdu....
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 14 years ago

czatlantis píše:
Maxik píše:budte radi ze se vysila na vsech moznych kanalech, jakmile by to neslo a vsichni by vlezli ty horni bude to katastrofa.

Proč jsou vlastně ty nízký kanály jen pro indoor? Není to škoda nevyužít?

Jde mi o to, že budu potřebovat udělat jeden spoj barák-->barák pro sdílení internetu pro známý. Nic komerčního, isp nejsem, je to jen můj koníček dalo by se říct. Je to celkem v centru města tak se bojím, že i 5Ghz bude zarušený. Ještě jsem tam žádnej scan nedělal, je to zatím ve fázi "jak bude čas v létě" . Tak přemejšlím jak moc velkej problém by byl teoreticky použít jakejkoliv volnej kanál na 5GHZ co najdu....

1. harmonická do 10GHz + harmonizace EU.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!