❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Banky
Re: Banky
Znam, a zname ho asi vsichni, i kdyz je to z jaksi jineho soudku a nas se to asi netyka. Ale pro ilustraci, Kadafi. Mel bambiliony, sponzoroval kde koho, byl sama pusinka s kde kym, dostal radu vyznamenani atdatd. Pak se par blbecku rozhodlo, ze je to vlastne nejvetsi nepritel a finance mu zabavili. Tak asi tak. Jeste mi chces tvrdit ze mit penize v bance je bezpecno? To je mit doma pod polstarem bezpecnejsi, ne?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
reset píše:Znam, a zname ho asi vsichni, i kdyz je to z jaksi jineho soudku a nas se to asi netyka. Ale pro ilustraci, Kadafi. Mel bambiliony, sponzoroval kde koho, byl sama pusinka s kde kym, dostal radu vyznamenani atdatd. Pak se par blbecku rozhodlo, ze je to vlastne nejvetsi nepritel a finance mu zabavili. Tak asi tak. Jeste mi chces tvrdit ze mit penize v bance je bezpecno? To je mit doma pod polstarem bezpecnejsi, ne?
Jinymi slovy mas problem s tim ze se zlocincum/nepratelum zabavuji penize? Ja znam par lidi kterym vykradli byt vcetne penez, co tam meli...ale neznam nikoho, komu by prachy ukradla banka, kdyz tedy nepocitam zlocince a statniky, se kterymi je nase zeme resp. EU ve valecnem konfliktu.
0 x
ten priklad jsem dal zamerne, ono je tezko rici kdo je zlocinec a kdo neni. Jedna velka zlocinecka organizace se take jmenuje EU , OSN , USA, NATO , a podobne . Ono si nevyberes. Ve vysledku jsme vsichni zlocinci, protoze tyhle organizace podporujeme. Ale vem si, udelas nekdy nekde nejakou chybu vuci FU , policii, statu, vuci komukoliv , on jakozto mocny organ (mu rupne v bedne) a pres banku ti obstavi uctu a jsi namydlenej. Tobe , tvoji firme, tvoji rodinne a podobne.
Mit je zasity v polstari asi taky neni idealni. Ono ve vysledku neni idealni asi nic.
Za bolsevika stacilo rici, ze husak je "debil".
Mit je zasity v polstari asi taky neni idealni. Ono ve vysledku neni idealni asi nic.
0 x
reset píše:ten priklad jsem dal zamerne, ono je tezko rici kdo je zlocinec a kdo neni. Jedna velka zlocinecka organizace se take jmenuje EU , OSN , USA, NATO , a podobne . Ono si nevyberes. Ve vysledku jsme vsichni zlocinci, protoze tyhle organizace podporujeme. Ale vem si, udelas nekdy nekde nejakou chybu vuci FU , policii, statu, vuci komukoliv , on jakozto mocny organ (mu rupne v bedne) a pres banku ti obstavi uctu a jsi namydlenej. Tobe , tvoji firme, tvoji rodinne a podobne.
Chlape, ty jsi anarchista! Myslim ze vim, o cem mluvis (zeit geist a pod jsem videl), ale zatim nidkdo nic lepsiho nevymyslel, respektive nezrealizoval

0 x
Walkeer píše:...(zeit geist a pod jsem videl)...
asi nee , mrknu se , diky za tip
anarchista? hele, nevim, ona anarchie ma hodne pevne uskupeni, pevny rad, na rozdil od toho co si hoodne lidi mysli ze anarchie je chaos. Anarchie je prave opak .
.. chctel jsem tu ted neco napsat, ale nevim jak to spravne rici, navic je to abs. mimo tema , .. mozna nekdy jindy, nekde jinde
jen snad dooms day...
0 x
Znovu otvírám toto staré vlákno.
Má někdo z vás firemní účet u RB (pro právnické - s.r.o), na který posílají klienti platby?
Chtěl bych jet na pobočku řešit poplatky za příchozí platby, proto mě zajímá, jestli se vám někomu podařilo dohodnout nějaké individuální podmínky.
Před rokem mi jejich přidělený bank. poradce nabízel za měsíční paušál 1400kč 250 příchozích zdarma a zbytek podle standartního ceníku, ale to mi připadne
trochu na hlavu, když si zpočítám, že 250 příchozích plateb mě teď vyjde na 1750Kč, s paušálem je budu mít za těch 1400Kč a zbytek nad 250 plateb se nemění.
Suma sumárum na tom ušetřím blbých 350Kč měsíčně, což mi jako moc velká výhra nepřipadá
Má někdo z vás firemní účet u RB (pro právnické - s.r.o), na který posílají klienti platby?
Chtěl bych jet na pobočku řešit poplatky za příchozí platby, proto mě zajímá, jestli se vám někomu podařilo dohodnout nějaké individuální podmínky.
Před rokem mi jejich přidělený bank. poradce nabízel za měsíční paušál 1400kč 250 příchozích zdarma a zbytek podle standartního ceníku, ale to mi připadne
trochu na hlavu, když si zpočítám, že 250 příchozích plateb mě teď vyjde na 1750Kč, s paušálem je budu mít za těch 1400Kč a zbytek nad 250 plateb se nemění.
Suma sumárum na tom ušetřím blbých 350Kč měsíčně, což mi jako moc velká výhra nepřipadá

0 x
T-T
Pak se pochlub, jak jsi dopadl. Já mám na tohle jednoznačný názor - proč by to ta banka dělala? Nám se povedlo udělat extra tarif u KB. Místo pětikoruny snad tři pade. Už si to moc nepamatuji, je to docela dlouho. Jenže to bylo jen na rok. A ještě to mělo ten efekt, že nás převedli administrativně z Kutné Hory do Kolína. Takže práci s námi měly známé kutnohoračky, ale kšeft z toho měl Kolín.
A to nemluvím o tom, že to jednání trvalo také snad rok, ne-li déle.
Naprdlo nás to tak (v KH nejsme zase tak malý zákazník), že příchozí platby máme ve FIO. KB jsme používali jen pro odchozí, kde nás poplatek netrápí (tolik). Ale hlavně to bylo protože FIO neuměla vícenásobnou autorizaci plateb. KB ano.
Ale v podstatě si nevybereš. FIO zase má zásek s půjčkou. Prostě nechtělo půjčit z principu (a to na víc jak půlku té nemovitosti jsme tam měli v podstatě hotovost, nemluvě o tom, že většinu splátek pokrývá existující věcné břemeno). Tak jsme tam udělali takový vyrvál, že nakonec nabídka přišla. Ale podmínky takové, že by lépe vyšel nějaký pokoutní šmelinář ... O nemožnosti založit kontokorent, když máš vlastní prostředky ani nemluvě. To, že je máš vázané na "něco" a nemůžeš (resp. nechceš) s nima operovat je nezajímá.
Mbank zase neumí právnické osoby. A tím člověk asi končí s výběrem ...
A to nemluvím o tom, že to jednání trvalo také snad rok, ne-li déle.
Naprdlo nás to tak (v KH nejsme zase tak malý zákazník), že příchozí platby máme ve FIO. KB jsme používali jen pro odchozí, kde nás poplatek netrápí (tolik). Ale hlavně to bylo protože FIO neuměla vícenásobnou autorizaci plateb. KB ano.
Ale v podstatě si nevybereš. FIO zase má zásek s půjčkou. Prostě nechtělo půjčit z principu (a to na víc jak půlku té nemovitosti jsme tam měli v podstatě hotovost, nemluvě o tom, že většinu splátek pokrývá existující věcné břemeno). Tak jsme tam udělali takový vyrvál, že nakonec nabídka přišla. Ale podmínky takové, že by lépe vyšel nějaký pokoutní šmelinář ... O nemožnosti založit kontokorent, když máš vlastní prostředky ani nemluvě. To, že je máš vázané na "něco" a nemůžeš (resp. nechceš) s nima operovat je nezajímá.
Mbank zase neumí právnické osoby. A tím člověk asi končí s výběrem ...
tom-tom píše:Znovu otvírám toto staré vlákno.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Proc nepouzivate FIO ?
0 x
mBank ... a nic neresim...
mBank > mBank = pripsano okamzite
mBank > jina banka = druhy den
jina banka > mBank = druhy den
jina banka > jina banka = nikdo nevi, kde ty prachy jsou
poplatky za prichozi / odchozi = 0
jenze lidi jsou moc lenivi na to, aby presli, a cim dumyslneji zamotanejsi formular pro ukonceni smlouvy, tim mene lidi nakonec odejde jinam... a vite co? Dobre vam tak!! Vyhazujte si prachy oknem, ale pak tu nebrecte
mBank > mBank = pripsano okamzite
mBank > jina banka = druhy den
jina banka > mBank = druhy den
jina banka > jina banka = nikdo nevi, kde ty prachy jsou
poplatky za prichozi / odchozi = 0
jenze lidi jsou moc lenivi na to, aby presli, a cim dumyslneji zamotanejsi formular pro ukonceni smlouvy, tim mene lidi nakonec odejde jinam... a vite co? Dobre vam tak!! Vyhazujte si prachy oknem, ale pak tu nebrecte

0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
aliney píše:
Ale ted se tu řeší účet pro právnickou os. a to mBank neumí. Jinak odchozí platba u nich je za 3Kc. Já jsem ted u Fio a spokojenost. Lepší než mBank a GE kde mi po par měsících změnili sazebník ze sem se nestačil divit. Škoda jenom ze Fio neumí změnu majitele úctu z FO na PO takže az se časem budu transformovat tak bude zase změna úctu.,(už po 3ti). To me klienti budou milovat.
0 x
Bývalý ISP...
ludvik píše:Pak se pochlub, jak jsi dopadl. Já mám na tohle jednoznačný názor - proč by to ta banka dělala?
Tak třeba, banky krom nesmyslných poplatků žijí hlavně z toho, že klienti nechávají na účtech své peníze - čím víc, tím líp.
Takže bych asi začal tím, že na účtu budu nechávat jen částku nutnou pro pokrytí měsíčních provozních nákladů, zbytek (nezanedbatelná suma) vyvedu do kasy na hotovost, nebo na druhý účet.
Přechod do jiné banky považuju jako nejkrajnější řešení. Přece jen, obeslat tolik klientů, aby si změnili číslo účtu, není jen tak.
Ale ročně nás příchozí platby stojí skoro 50k, takže možná ten přechod nakonec udělám, ikdybych ty klienty měl obejít osobně a pěšky

0 x
T-T
Jenže oni žijí právě z těch poplatků
Dobrovolně se takového příjmu zbavovat nebudou.
Nás v roce 2009 stála banka něco přes 100 tisíc. Po přechodu k FIO to padlo na 27. A další rok jsme už byli v plusu
Ale to udělalo vysoké úročení ve FIO. A jak se říká - mít sto a nemít sto, to je dohromady dvě stě.

Nás v roce 2009 stála banka něco přes 100 tisíc. Po přechodu k FIO to padlo na 27. A další rok jsme už byli v plusu

tom-tom píše:ludvik píše:Pak se pochlub, jak jsi dopadl. Já mám na tohle jednoznačný názor - proč by to ta banka dělala?
Tak třeba, banky krom nesmyslných poplatků žijí hlavně z toho, že klienti nechávají na účtech své peníze - čím víc, tím líp.
Takže bych asi začal tím, že na účtu budu nechávat jen částku nutnou pro pokrytí měsíčních provozních nákladů, zbytek (nezanedbatelná suma) vyvedu do kasy na hotovost, nebo na druhý účet.
Přechod do jiné banky považuju jako nejkrajnější řešení. Přece jen, obeslat tolik klientů, aby si změnili číslo účtu, není jen tak.
Ale ročně nás příchozí platby stojí skoro 50k, takže možná ten přechod nakonec udělám, ikdybych ty klienty měl obejít osobně a pěšky
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Jsme taky u FIO a maximální spokojenost.. Sice jsem ted mluvil s někým z ABRY a tvrdí, že i FIO má zavést nějaký poplatek, ale jen doufám, že to jsou kecy 

0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
A výmluva bude stejná jako u Skylinku, ne? Máme moc klientů, takže nám rostou náklady, takže musíme zavést servisní poplatek ... Nestraš při neděli!
Insider píše:Jsme taky u FIO a maximální spokojenost.. Sice jsem ted mluvil s někým z ABRY a tvrdí, že i FIO má zavést nějaký poplatek, ale jen doufám, že to jsou kecy
0 x