❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ČTÚ existuje a měří

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Maxik
Kontaktovat uživatele:

Re: ČTÚ existuje a měří

Příspěvekod Maxik » 15 years ago

Vetsinou je to pres limit na sektorech, aby vsesmerech a klientsky smejdy aka nano a spol mely dobrej signal a aspon trochu fungovaly. Na smerove antene neni treba byt pres 30db pokud to teda neni na 20km. Napr vsesmerku 2.4G mistniho tragickeho ISP slysim na cca 8km s pouzitelnym signalem to asi nebude 20 db hm ?
Naposledy upravil(a) Maxik dne 23 Mar 2010 07:04, celkem upraveno 1 x.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

okoun píše:no víš mě by hlavně zajímalo, jak oni měřejí výkon směrového spoje když třeba někdo používá antény 6 stupnu tak jak to změřejí? to by se museli přímo dostat do cesty toho spoje, neumím si to představit

pokud tu tvojí 4° anténu slišim i dole pod barákem silně, tak maji vyhráno.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 15 years ago

stejnak by mě zajímalo, jak to teoreticky spočítají? zkoušel jsem to, jde to, ale není to vůbec přesné, nevím no, ale pokud nikdo někoho neudává tak defacto nemají šanci ani dát pokutu, to by museli jedině zapojit měřák přímo do té karty, tam by to bylo přesnější, ale zase kdo je pustí na střechu :))...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

na střechu ty jako ISP podléhající ČTU je tam pustit musíš pokud se nepletu.

Oni nic nepočítaji. Vemou anténu se spektrákem a stopnou si tam. Vemou vzdálenost a hned vidí jak to tam někdo smaží. Ono o je jednoduchý, když chytáš někoho na kilák a slyšíš ho se signálem -70dB z jinýho směru, tak je jasný že to neni v normě ani omylem.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

level

Příspěvekod level » 15 years ago

odsroubujou ti s tvojim souhlasem konektor z anteny a meri pak pripoctou jen zisk anteny a pokuta je na svete
ale neboj daji ti predem vedet ze se bude merit bez tve pritomnosti ti nemuzou na nic sahat.
0 x

okoun

no, já bych zde vyděl nějaký příspěvek, který by popsal jak ČTU dalo pokutu...
já jsem proto aby ČTU měřilo a dávalo třeba i výstrahy a pokuty, ale furt se mi zdá že se nic neděje, alespoň ne ve středních čechách
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Maxik
Kontaktovat uživatele:

jsou to volny pasma tak to nikdo neresi, takovejch ap a p2p spoju ktere pojedou tak 40db tady je kolem plno
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 15 years ago

okoun píše:no, já bych zde vyděl nějaký příspěvek, který by popsal jak ČTU dalo pokutu...
já jsem proto aby ČTU měřilo a dávalo třeba i výstrahy a pokuty, ale furt se mi zdá že se nic neděje, alespoň ne ve středních čechách

No u mne CTU kdysi bylo , nastesti vsecko v pohode , ale od tej doby uteklo hoooooooooodne vody z rybnika , dodrzuju normy jak pako vylizany a kdyz to vidim kolem chce se mi brecet ....32 antena a do tej pere naplno , pokusy od ubnt s maximalne velkejma antenama , nizky kanaly ... a kazdymu je to sumak .... novy poskytovatele pribejvaj jak houby po desti ... nechapou ze zaparkovat na plnym parkovisti asi nepujde tak to vrznou kam to jde a je jednou ze ostatni nevyjedou - takova mala paralela ... ale tak je to vsude kazdej si chce utrhnout svuj kousek ... a prave proto by melo ctu zafungovat ... sak kdyby pribrali vsuda par novejch lidi tak se jim jen na pokutach musej zaplatit do roka na par let dopredu ... a hlavne by zmizeli ty ubnt prepaleny nesmysle z eteru ...ano nemam je rad :D
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

jenze to je utopie, na kazdy 2 strese je neco co bude pres limit to se resit neda a proto to taky nikdo neresi, kdo si co urve vykonem to je jeho jako pred casem na 2.4g
0 x

okoun

ale dá se to řešit stačí udělat pár pořádných pokut a výstrah, mediálně to zveřejnit a lidé se trochu zaleknout. Především ti UBNTáři!
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Maxik píše:jenze to je utopie, na kazdy 2 strese je neco co bude pres limit to se resit neda a proto to taky nikdo neresi, kdo si co urve vykonem to je jeho jako pred casem na 2.4g

To je pravda pravdouci na kazde druhe strese uz vidim jak strasi talir velikosti ufa co na tom jaky ma psv a vyzarovaci charakteristiky , hlavne ze u nej dodavatel pise ze ma 26 nebo lepe 29dB hezky na predku nasroubovanej bullet a uz to perou a chlubej se jak jim to beha az 14 Mb...chudaci... s doubrou antenkou a hluboko pod limitem delam 22 Mb v klasicky petce :D

Snad se nebesa smilujou a CTU uz zacne neco delat a jak pise okoun ...musi se to medialne rozmaznout pak se to snad zas na cas uklidni .... sakra ze bych napsal do novy? :D by meli na par reportazi :twisted:
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 15 years ago

ppp76 píše:
Maxik píše:jenze to je utopie, na kazdy 2 strese je neco co bude pres limit to se resit neda a proto to taky nikdo neresi, kdo si co urve vykonem to je jeho jako pred casem na 2.4g

To je pravda pravdouci na kazde druhe strese uz vidim jak strasi talir velikosti ufa co na tom jaky ma psv a vyzarovaci charakteristiky , hlavne ze u nej dodavatel pise ze ma 26 nebo lepe 29dB hezky na predku nasroubovanej bullet a uz to perou a chlubej se jak jim to beha az 14 Mb...chudaci... s doubrou antenkou a hluboko pod limitem delam 22 Mb v klasicky petce :D

Snad se nebesa smilujou a CTU uz zacne neco delat a jak pise okoun ...musi se to medialne rozmaznout pak se to snad zas na cas uklidni .... sakra ze bych napsal do novy? :D by meli na par reportazi :twisted:

Jestli chces, aby lidi sli zase k ADSL, hura do toho ... idealne udelat spatnou reklamu celemu odvetvi ... myslim, ze nova by se zminila i o zdravotnich rizicich "bezdratoveho Internetu".

Takze opatrne hosici.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

okoun

snad se nebojíš ? :D

ppp76 píše:

no ono je hezke to mit mnohonasobne pod limitem, ale take na jakou je to vzdálenost a kde. me to spise funguje tak tak v norme na uplnem krajicku nez abych to jeste snizoval
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

soooc píše:
ppp76 píše:

Jestli chces, aby lidi sli zase k ADSL, hura do toho ... idealne udelat spatnou reklamu celemu odvetvi ... myslim, ze nova by se zminila i o zdravotnich rizicich "bezdratoveho Internetu".

Takze opatrne hosici.

tak teho ze by zdrhali k adsl se nejak nebojim , za sest let existence odesli dva zakaznici k adsl a to jeste bydlej tak do 500m od ustredny takze jim to z tech slibovanejch 8 mb jede 6 coz dnes hrave predezenu za lepsi penize . Zrovna dneska sem zas kyslikum jednoho z dsl prebral . Takhle kolisavy dsl sem snad nevidel jeste .... chvilku 5 do minuty 1,2 Mb a ping na seznam 50 minimalne tomu se pak konkuruje velice jednoduse :D
Co se tyce vysilaich vykonu , na bodiky davam vetsinou 10dB sektory a poustim do nich tak 5 - 8 a bohate to staci na vykryti do 2km a klienti maj 19dB schiboxy a tem tam nastavuju 5 a propustnost lita nekde kolem 20Mb... dyz tam dam vetsi vykon vetsinou jde propustnost akorat dolu
Jediny kde sem tesne na limitu sou spoje bo na ne davam 24db Prowaxy protoze maj limec a mensi paraboly bohuzel nedelaj :( , ale mam i spoje kde mam nastaveno 0 a jak slapu na 3km :D
0 x

okoun

no jo 0 dB na 3Km :D to bych chtěl také, ale já tady řeším spoje nad 5 km.. asi tam začnu dávat 10 GHz a bude.
0 x