❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Kontakt JON - Routery NETIS

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
okoun
antispam: Ano

Re: Kontakt JON - Routery NETIS

Příspěvekod okoun » 9 years ago

jasně poe je šmejd ale tplink s ním problém nemá, jestli si někdo dal tu práci to rozebrat tak asi víte že to tam je totálně ochuzené a vlastně i ten prpojovací kabel UTP je ochuzenej
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

mpcz

Příspěvekod mpcz » 9 years ago

To všechno víme, ale otázky zněly úplně jinak. Docela by mě to zajímalo, zkoušel jsem to navodit v praxi, ale nikdy se mě to nepodařilo. A že tady mám těch POE obrovské hromady.
Děkuji za odpověď, mpcz, 19.08.2016
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 9 years ago

Ja mam zase stovky tplinku a nepozoruji problemy. Obcas reset (nastavim vzdalene). Vyjmecne kompatibilita. Obcas nejakej odejde. Ale ty netise strasny. Hlavne porad meni samy konfiguraci. Zapinaji dhcp pri zmene kanalu napr. Potrebuji casto silny zdroj aby netuhla wifi... Uz je nechci ani videt.
0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 9 years ago

Úplně jsem to tu nečetl, ale potvrzuji tyto věci:
- SXT s originální verzí poe vražené do netisu = problém. Padá link a je třeba tam dát jiné poe. Zákazník co od nás netis dostává už rovnou dostává do ruky i jiné poe. Jiné routery (d-link, tp-link, zyxel) s tím poe opravdu problém nemají

- vyresetování do defaultu se stává, stačí když šikovně u e-onu "zablikají". To že někdo dokáže použít propisku na reset i v případě, že mu nenaběhne notebook je běžné. Ale určitě to neudělalo 30 lidí, které jsme během 24 hodin řešili. Vychytávka "# flash set DEF_REMOTE_MGMT_ENABLE 1" v tomto případě nepomůže. Používáme doporučený fw 1.2.29433

- další vychytávka je pokud v úvodní obrazovce v režimu bridge změníte heslo k wifi, tak se router přepne do režimu router.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 9 years ago

Posledni vychytavka lol, ja jsem se uz nekolikrat nasral a nemam to za potrebi. Ono to delalo v jenom FW pak to nejak opravili/neopravili a pak to udelalo znova. Takze konec.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 9 years ago

hafieror píše: - další vychytávka je pokud v úvodní obrazovce v režimu bridge změníte heslo k wifi, tak se router přepne do režimu router.

To snad ne :D
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 9 years ago

honzam píše:
hafieror píše: - další vychytávka je pokud v úvodní obrazovce v režimu bridge změníte heslo k wifi, tak se router přepne do režimu router.

On to někdo nastavuje přes Quick a ne přes Advanced?
0 x

mpcz

Zdravím,
od počátku používám pouze bridge a advanced a ještě se mi to takto nepřeplo.
mpcz, 19.08.2016
0 x

hafieror

Striker píše:
honzam píše:

On to někdo nastavuje přes Quick a ne přes Advanced?

Pokud vola zakaznik, ze chce zmenit heslo n wifi, nebyl duvod lezt do advance dokud jsne to neudelali na prvnim bridge.

Jeste to ma jednu funkci, kterou jsem nikde nevidel. Pokud to na wanu narazi na adresu z 192.168.1.0/24, tak to na lanu prepne na 192.168.0.0/24.
0 x

mpcz

Zdravím,
- jeden důvod mám. Už od první verze podpora sdělovala, že se to na Quicku nemá měnit, tak to nedělám.
- tu druhou věc jsem zatím moc nepochopil, těžko říci
mpcz, 19.08.2016
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 9 years ago

Nevím, i když zákazník volá, že chce změnit heslo tak dycky říkám přes advanced. Nelépe to ale udělám přímo já sám buď osobně nebo přes povolenej Remote management, protože zákazník co tomu nerozumí tomu spíš ublíží..
Navíc, dáváme svoje SSID a hesla pokud při instalaci neřeknou jinak.
0 x

mpcz

Zdravím,
víme přesně, ověřeně, co to udělá v poslední verzi firmware a nastavení skrze Quick? V té první verzi to úplně zrušilo přístup do NETISe anebo to udělalo něco, o čem věděl pouze výrobce. Zkrátka, musel jsem dát reset - default. Neříkám ani tak, ani tak, ale je divné, že pokud by to byla chyba, že by to za skoro dva roky neopravili. Možná mají pouze nějaký divný, pro lidi těžko pochopitelný záměr. Kritické chyby se opravují všude nejrychleji.
Co se týká ssid a hesel, používáme podobný systém, ovládání zásadně od nás přes Advanced, SSID a heslo lze pomocí "šifrovacího klíče" odvodit z veřejně známých údajů i po letech, což se již mnohokrát osvědčilo. Nikdo nemusí nic evidovat ani si pamatovat. Heslům od zákazníka se urputně bráníme.
mpcz, 22.08.2016
0 x

hafieror

U nás zákaznák nemá nikdy přístup na router a pokud ano, končí naše diagnostika natom jestli router vidím nebo ne, takže změnu hesla děláme vždykcy my. A lézt ke změně hesla do advance jsme považovali za zbytečný do změny u dvou routerů, kdy se to projevilo.
Striker píše:Nevím, i když zákazník volá, že chce změnit heslo tak dycky říkám přes advanced. Nelépe to ale udělám přímo já sám buď osobně nebo přes povolenej Remote management, protože zákazník co tomu nerozumí tomu spíš ublíží..
Navíc, dáváme svoje SSID a hesla pokud při instalaci neřeknou jinak.

h
0 x

Striker

Příspěvekod Striker » 8 years ago

Nechce se mi zakládat nové téma.
Nevíte někdo jestli jde přes web NETISe zjistit S/N? MAC najdu v pohodě ale S/N tam nevidím. Potřeboval bych to zjistit u jednoho zákazníka, vzdáleně se na to dostanu ale třeba nějakej příkaz? :D Netuším..
0 x

hol
antispam: Ano

Příspěvekod hol » 8 years ago

Striker píše:Nechce se mi zakládat nové téma.
Nevíte někdo jestli jde přes web NETISe zjistit S/N? MAC najdu v pohodě ale S/N tam nevidím. Potřeboval bych to zjistit u jednoho zákazníka, vzdáleně se na to dostanu ale třeba nějakej příkaz? :D Netuším..

Pokud vim, tak to nejde.My si ho tam zadavame pres telnet pri instalaci, prave z dovodu vzdalene evidence. Leze se na to pres telnet, ale nejde to pres wan.
0 x