❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Supermicro A1SAi-2750F - představení
Re: Supermicro A1SAi-2750F - představení
A jaká verze ti na tom běžela? V AHCI to taky nejelo, proto jsem to přepínal na IDE.
0 x
hmm už nevim, ale rozhodně bych tam nedával poslední verzi. Zkusil bych 6.19 a rozhodně AHCI režim. Vem disk, napoj ho do jinýho pc, pust netinstall, naláduj to na ten disk, strč ho do routeru a jedeš. Tohle prostě musí fungovat.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Bingo, tak vrácení zpět na AHCI pomohlo
Dík
Takže pokud by to někdo ještě řešil:
1) nepokoušet se to instalovat přímo v routeru
2) nehrabat se v nastavení SATA
3) dát disk do jiného PC a natlačit tam ROS přes netinstall
4) vrátit disk do A1SAi
5) enjoy

Takže pokud by to někdo ještě řešil:
1) nepokoušet se to instalovat přímo v routeru
2) nehrabat se v nastavení SATA
3) dát disk do jiného PC a natlačit tam ROS přes netinstall
4) vrátit disk do A1SAi
5) enjoy

0 x
Taky jsem již musel nasadit něco výkonnějšího, starý atom už byl udýchaný.
No šel jsem do A1SAi-2758 a mám ten samí problém, nemohu do něj dostat mikrotik.
Zkouším asi 4 disky v různých kombinacích nastavení v biosu ale stále disk nejde vidět(v BIOSU ano). Primárně to chci dostat na kingstone 64G s SLC - SSDSA2SH064G1GC, zkoušel jsem i obyč SATA disk i různé konektory na desce. Zkoušel jsem prvně dostat mikrotik na SSD v druhém pc přes netinstall, poté dal do supermicra, marně, ten ho nevidí. Netinstall 6.19 i 6.10
Poté zkouším SSD nechat v supermicru a přes netinstall boot install nainstalovat, no instalace se chytne ale pak mikrotik napíše že nenalezl disk.
Zkoušel jsem i instalaci z cd, také mikrotik nenalezl disk. V biosu jsem zkoušel jak AHCI tak IDE, také marně.
Pro jistotu jsem zkusil instalaci Windows ta disk viděla.
Už nevím co dělám špatně. Poradí někdo?
Děkuji
No šel jsem do A1SAi-2758 a mám ten samí problém, nemohu do něj dostat mikrotik.
Zkouším asi 4 disky v různých kombinacích nastavení v biosu ale stále disk nejde vidět(v BIOSU ano). Primárně to chci dostat na kingstone 64G s SLC - SSDSA2SH064G1GC, zkoušel jsem i obyč SATA disk i různé konektory na desce. Zkoušel jsem prvně dostat mikrotik na SSD v druhém pc přes netinstall, poté dal do supermicra, marně, ten ho nevidí. Netinstall 6.19 i 6.10
Poté zkouším SSD nechat v supermicru a přes netinstall boot install nainstalovat, no instalace se chytne ale pak mikrotik napíše že nenalezl disk.
Zkoušel jsem i instalaci z cd, také mikrotik nenalezl disk. V biosu jsem zkoušel jak AHCI tak IDE, také marně.
Pro jistotu jsem zkusil instalaci Windows ta disk viděla.
Už nevím co dělám špatně. Poradí někdo?
Děkuji
0 x
Tak instalace komplet v jiném pc a pak přendání do supermicro pomohla.
Co optimalizujete v BIOSE u této desky pro mikrotik?
Co optimalizujete v BIOSE u této desky pro mikrotik?
0 x
vše je tu napsaný. čti.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik