❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Záložní napájení síťových prvků - jak to řešíte vy?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Gemb

Re: Záložní napájení síťových prvků - jak to řešíte vy?

Příspěvekod Gemb » 8 years ago

Pozri si sortiment od meanwellu. Zdroje 48V maju vo viacerych prevedeniach, mna zaujima len 500W a vyssie vykony. Menice len z rady SD od 15-1000W. Tieto menice su dost odolne a vydrzia bezproblemov bezat pretazene v 50C+ dlhodobo. S kvalitou tiez nebol problem, niekde to bezi +5 rokov (len ine varianty 12/24V) Vo vykonoch 100-300W tu je este BKE ale ked clovek potrebuje vacsi vykon tak cena ide vyrazne hore.
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 8 years ago

Gemb: hod mi prosim odkazy na konektory pro PSC 160B-C, diky.
0 x

pgb

Příspěvekod pgb » 8 years ago

2 gemb, je mi líto, ale jsem slepý :( (procházím origo web meanwellu i české distributory), pokud by jsi mě navedl správným směrem, byl bych vděčný určitě nejen já. Děkuji
Požadavky které hledám:
- výkon přes 500W
- zdroj pro 48V větev
- zvládl dobíjet baterky
- odpojení při vybití baterek

- těsně před zařízením to stabilizuji přes SD měnič. Pro malé výkony to není problém.
0 x

Gemb

To co hladas nenajdes, meanwell take riesenie neponuka. Treba si spravit kombinaciu - zdroj 48V (resp 55V) hned za tym modul nabijania/odpojovania aku a z tohoto modulu budes mat vystup 48V (55V) k tomu zapojis menic na 24V. Modul nabijania/odpojovania na 48V meanwell priamo nema. Maju len slabu 24V verziu. Tento modul riesim od BKE. Najdi si taky ktory ti b ude vyhovovat http://www.bke.cz/cs/produkty/ac-dc-nabijece Taketo riesenie ma pre mna zmysel z pohladu efektivity a z pohladu ceny oproti hotovemu rieseniu. Cena tohoto riesenia je naozaj velmi nizka oproti IMCO power a podobnym vyrobcom. Ked popatras po google tak najdes mraky hotovych rieseni - tj zalohovany 48V zdroj s velkym vykonom 500W a viac - cena je vsak pre mna uplne mimo.
0 x

pgb

Děkuji, na ten odpojovač jsem také myslel, jen jsem pořád marně hledal hotové řešení od MW a už se nedivím že jsem nenašel. Ta cena/efektivnost tohoto řešení je úžasná. Skoro jako z pána prstenů - hlavní 48V větev vládne všem. Najít zdroj už není problém.

edit: tak jsem prošel odkaz a vlastně jediné vhodné řešení vidím 6M (SA-ODP-545/DIN) nebo SA-ODP-545/DIN_6MCL ..... ta druhá verze reguluje i napájecí proudy. + Dostatečně dimenzovaný zdroj.
Naposledy upravil(a) pgb dne 27 May 2017 11:46, celkem upraveno 1 x.
0 x

Gemb

Nezabudni vsak zdroj riesit ako 55V nie 48V (vacsinou sa daju nastavit trimrom) 48V zdrojom by si toho moc nenabil :smile:
0 x

pgb

Je mi to jasné :) ... teď jsem editoval příspěvek o jeden výše, mezitím jsi poslal příspěvek.
0 x

ocior

Příspěvekod ocior » 8 years ago

Behemot píše:Pro začátek má smysl změřit vnitřní odpor jednotlivých akumulátorů, jsou na to ESR metry. Jestli o to je zájem, můžeme uspíšit pořízení, mám dlouhodobě vyhlídnutý od jednoho taiwanského výrobce (oproti japoncům stojí třetinu, ale pořád ranec)

Ahoj, jaky je to konkretni model? Hioki BT3554?
0 x

Behemot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Behemot » 8 years ago

ne
0 x
Špičkové elektrolytické kondenzátory; akumulátory; baterie; repasované UPS lepší než nové; zdroje; mikrospínače aj.

sacnok

Příspěvekod sacnok » 8 years ago

Kolega má v práci toto: http://eshop.micronix.cz/akumulatory-a- ... 2-ibt.html používají to na měření bateií do UPS a pochvalují si to.
0 x

Behemot
Kontaktovat uživatele:

To je dost orientační, těžko se dá simulovat 20hodinový vybíjení v sekundách, že, vybíjecí křivky jsou dost nelineární. U nových akumulátorů asi dost podobný, to jo, ale těžko budou stejný i u ojetejch (sulface, ztráta elektrolytu…).
0 x
Špičkové elektrolytické kondenzátory; akumulátory; baterie; repasované UPS lepší než nové; zdroje; mikrospínače aj.

mpcz

Příspěvekod mpcz » 8 years ago

Zdravím,
ano, taky bych řekl, tyto měřící přístroje jsou zářným příkladem moderního marketingu, jak vysokou cenou navodit dojem úžasného zařízení. Ve skutečnosti je to pouze dost nepřesný odhad hraničící s generátorem náhodných čísel. Pokud změříte tu stejnou baterii předepsaným způsobem od výrobce, přijdete k diametrálně odlišným výsledkům. To už obyčejný starý klešťový zátěžový měřící přístroj dává lepší výsledky (hlavně u autoAku). Kdo nevěří, ať to zkusí.
mpcz, 07.07.2017
0 x

Behemot
Kontaktovat uživatele:

No pokud to má mikroprocesor apodle nějaké křivky to dopočítá, tak se třeba dá k průměrné přesnosti +-20 % dostat, tak orientačně to jde. Otázkou je, jestli má smysl za takovou hračku dávat pětku :D Většinou právě spíš tydle rychlotestery za pár tisíc řeknou s přesností kolem 10 % ESRko. Měřit kapacitu jinak než vybíjením a měřením proudu a času po celou dobu bude vždycky +- autobus.
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 8 years ago

No přál bych investorům do těchto přístrojů (a jsou i tací, co dali 20k!) tu přesnost 10-20 procent. Léta se zabývám vývojem a výrobou měřičů kapacity dle normy výrobců i provozem staničních akumulátorů. Dle mého názoru je to přesnost dosažitená náhodou.
Právě ta sulface (sulfatace) o které se zmiňuješ má zásadní vliv na výsledek, protože velmi zvyšuje vnitřní odpor baterie, ale méně již dlouhodobou kapacitu.
Někde jsem to tady již psal. Protože málokdo má čas na dlouhodobé zkoušky, (ty by ale měl dělat každý větší prodejce), je asi nejlepší způsob jak získat přehled, při výpadku el. posílat na server hodnoty napětí z kteréhokoliv lepšího RB v daném místě emailem cca po 5 minutách. Z toho se pak dá krásně vyčíst vše, co potřebujeme. To vše zařídí jeden malý skript ROS = zdarma.
mpcz, 07.07.2017
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 8 years ago

mpcz píše:Někde jsem to tady již psal. Protože málokdo má čas na dlouhodobé zkoušky, (ty by ale měl dělat každý větší prodejce), je asi nejlepší způsob jak získat přehled, při výpadku el. posílat na server hodnoty napětí z kteréhokoliv lepšího RB v daném místě emailem cca po 5 minutách. Z toho se pak dá krásně vyčíst vše, co potřebujeme. To vše zařídí jeden malý skript ROS = zdarma.
mpcz, 07.07.2017

bohuzel absolutni hodnota napeti na RBckach je silne individualni zalezitost...
0 x