To nám takhle minulej tejden ve 2 hodiny v noci zdechnul jeden vysílač co máme za městem v takový vesničce. Celá vesnice je utopená v údolí a někam do pryč je vidět jen z vrcholu kopce toho údolí. Je to vlastně úplně nejvejš co to šlo, hned pod lesem. Dostat k tomu vysílači dá dvouma cestama a to bud přímo z vesnice asi 150m do pěkně prudkýho kopce po louce a nebo objet celou vesnici po lesní cestě a po vrstevnici se dostat asi 50m nad vysílač a pak se musí lesem asi 50m z kopce. K vysílači je zakopanej el. kabel v kopoflexu a dóle u silnice je antoníček s jističema, chráničem atd. První moje cesta samozřejmě vedla k týhle budce a byl spadlej chránič, takže jsem to nahodil, vylezl s notebookem na silnici a skenoval dostupný sítě . . . a ono nic

Tak jsem se vydal k vysílači tou lesní cestou. Na jedničku jsem se vyškrábal na ten kopec a u toho si málem očesal spodek auta. Vypakoval jsem skládací žebřík, brašnu a hurá lesem z kopce na louku. Když jsem tam přišel a čučel nahoru na stožár, tak mě tam něco chybělo . . . Po chvilce nechápavýho koukání kam všechny ty kabely vedou mě docvaklo že tam něco chybí

Nějáká sv.ně ukradla celej sarel s RB600 a kameru za 15k. A aby toho nebylo málo, tak si to ten někdo vychutnal, protože z koaxů od antén vyštípal 30cm kousky, asi aby se to nedalo znova okonektorovat a aby jsme museli vyměnit úplně všechny kabely od antén. Elektrika byla taky vyštípaná na několika místech. K tomu sarelu se dá dostat jen ze žebříku, je to tak v 3,5 - 4m vejšce. V tý vesnici nemáme žádnou konkurenci, teda krom O2, ale těm jde net jen v první polovině vesnice a to max. jen 1Mbps. Takže si prostě někdo dal práci se tam nějak škrábat ve 2 hodiny v noci se žebříkem a něco tam montovat. Proč to někdo udělal se neví . . . Druhej den se tam dal novej sarel s MK, samozřejmě že se udělali potřebný opatření svářečkou aby to už nikdo neodnesl a uvidí se. Ten vysílač tam stojí už několik roků a nikdy nic . . .