❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

vtipné fotografie

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
kure05

Re: vtipné fotografie

Příspěvekod kure05 » 12 years ago

To nám takhle minulej tejden ve 2 hodiny v noci zdechnul jeden vysílač co máme za městem v takový vesničce. Celá vesnice je utopená v údolí a někam do pryč je vidět jen z vrcholu kopce toho údolí. Je to vlastně úplně nejvejš co to šlo, hned pod lesem. Dostat k tomu vysílači dá dvouma cestama a to bud přímo z vesnice asi 150m do pěkně prudkýho kopce po louce a nebo objet celou vesnici po lesní cestě a po vrstevnici se dostat asi 50m nad vysílač a pak se musí lesem asi 50m z kopce. K vysílači je zakopanej el. kabel v kopoflexu a dóle u silnice je antoníček s jističema, chráničem atd. První moje cesta samozřejmě vedla k týhle budce a byl spadlej chránič, takže jsem to nahodil, vylezl s notebookem na silnici a skenoval dostupný sítě . . . a ono nic :( Tak jsem se vydal k vysílači tou lesní cestou. Na jedničku jsem se vyškrábal na ten kopec a u toho si málem očesal spodek auta. Vypakoval jsem skládací žebřík, brašnu a hurá lesem z kopce na louku. Když jsem tam přišel a čučel nahoru na stožár, tak mě tam něco chybělo . . . Po chvilce nechápavýho koukání kam všechny ty kabely vedou mě docvaklo že tam něco chybí :x Nějáká sv.ně ukradla celej sarel s RB600 a kameru za 15k. A aby toho nebylo málo, tak si to ten někdo vychutnal, protože z koaxů od antén vyštípal 30cm kousky, asi aby se to nedalo znova okonektorovat a aby jsme museli vyměnit úplně všechny kabely od antén. Elektrika byla taky vyštípaná na několika místech. K tomu sarelu se dá dostat jen ze žebříku, je to tak v 3,5 - 4m vejšce. V tý vesnici nemáme žádnou konkurenci, teda krom O2, ale těm jde net jen v první polovině vesnice a to max. jen 1Mbps. Takže si prostě někdo dal práci se tam nějak škrábat ve 2 hodiny v noci se žebříkem a něco tam montovat. Proč to někdo udělal se neví . . . Druhej den se tam dal novej sarel s MK, samozřejmě že se udělali potřebný opatření svářečkou aby to už nikdo neodnesl a uvidí se. Ten vysílač tam stojí už několik roků a nikdy nic . . .
Přílohy
22112012292.jpg
22112012292.jpg (233.13 KiB) Zobrazeno 1798 x
22112012285.jpg
22112012285.jpg (84.58 KiB) Zobrazeno 1798 x
22112012276.jpg
22112012276.jpg (80.2 KiB) Zobrazeno 1798 x
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 12 years ago

kure05 píše:To nám takhle minulej tejden ve 2 hodiny v noci zdechnul jeden vysílač co máme za městem v takový vesničce. Celá vesnice je utopená v údolí a někam do pryč je vidět jen z vrcholu kopce toho údolí. Je to vlastně úplně nejvejš co to šlo, hned pod lesem. Dostat k tomu vysílači dá dvouma cestama a to bud přímo z vesnice asi 150m do pěkně prudkýho kopce po louce a nebo objet celou vesnici po lesní cestě a po vrstevnici se dostat asi 50m nad vysílač a pak se musí lesem asi 50m ......

Nevypadá to špatně, ale podle ěm to má jeden malej háček...
Je to moc malý... myslim, že ta krádež jako taková byla spíš cílená na ukradení toho RBčka, a té kamery, než jako nějaký cílený protikonkurenční tah... každopádně to je trestný čin a stejně tak bych s tím i postupoval (policie - řešení všeho oficiální cestou)
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

kure05

Nikam se to nehlásilo, protože by nikdo na nic nepřišel. Záznam z kamery se nikam nezaznamenával, takže k prdu . . .
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 12 years ago

a to je prave to... nikdy nevis, muzou ho chytit pri necem jinem a dokazat mu potom i to tvoje, takhle mu to v podstate schvalujes co udelal
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

chytnou tak leda velky prd ... priklad : pred dvema lety nam v prave poledne na namesti vykradly sluzebni auto, notebook, penize .. vsechno pryc a jeste okno za dva a pul tacu plus reklamni polep :/ ... vedle chlapovi ukradly taky prachy a kartu ... z te potom jeste vybraly 14tisic ... bylo je videt na kamere namesti, na kamere bankomatu ... a co policie ? ... po mesici dosel dopis, ze to bylo odlozeno ... :(
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

kure05

Já jediný co jsem hlásil bylo vykradení služebního auta tohle jaro. Zmizel kufr s SDS Makitou a druhej s akučkou téže značky, pak asi 100Kč v drobákách cojsem tam měl a moje podomácku udělaná čelovka. A poměrně nový autorádio který se na člověka rozsvítí jakmile se otevřou jakýkoliv dveře, tam zůstalo bez povšimnutí. Když jsem to nahlásil příslušníkům, tak asi po půl hodině přijel jeden, nafotil to a čekalo se snad hodinu než přijel další, co snímá otisky. Samozřejmě že nic nevykoumal a celkem tři hodiny vprde.i . . . :evil:
0 x

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 12 years ago

U nás v budove začiatkom leta sa pokusili vykradnúť susednú kanceláriu. Pokúsili lebo to bolo doobeda približne okolo jedenástej . Chalan došiel k dverom pozerá že sú pootvorené tak ich otvoril rovno dostal po papuli hned ako sa trocha spamatal tak začal zlodeja náhanať (udajne ako scéna z akčného filmu ) neskôr ho na ulici po pár sto metroch chytil . Samozrejme došli fýzli , spísali zápisnicu nafotili rozbitý zámok na kancli , týpka ešte v ten deň poobede pustili s tým že mu nevedeli dokázať že tú kanceláriu otvoril že ta vôbec bol , lebo ho tam videl len jeden človek aj to zamestnanec dotyčnej firmy , zvyšok ludí ich videlo len ako sa nahánajú.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

jasne vsak vzit otisky ze zamku byla tezka drina :D
0 x
- programming
- development
- education

aliney

Predevcirem tady ve meste chytli nemakacenka primo u auta s rozbitym oknem a s notebookem v ruce :-D ale to je jeden z desetitisice no...
Me osobne kdysi vykradli auto, vzali autoradio, bez jakehokoli poskozeni auta (otevrit felicii neni problem ze) prisel mi dopis o odlozeni a za nejaky pul rok ho nejak chytli a prisoupli mu dalsi 4 auta z toho parkoviste. Mel uz byt ve vykonu trestu a jeste dal vesele kradl. Ke vsemu se priznal, ze to udelal.
0 x

aliney

Viktor Novotný píše:jasne vsak vzit otisky ze zamku byla tezka drina :D

otisk ze zamku je ti asi k nicemu, tam se strka klic, ale jestli si myslel otisk z kliky, tak ten je ti taky k nicemu, protoze na ni saha kdekdo a ten otisk, byt posledni, nejcerstvejsi tam proste neni sejmutelny ;-)
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

tak ale asi necim ten zamek poskodil .. a to se ho jako u toho ani nedotkl ? nasledne se uvnitr niceho nedotkl ? ... no nevim bud to byl tvrdy profik v rukavickach a profi oteviranim zamku ... nebo jsou fizly fakt volove
0 x
- programming
- development
- education

kure05

Mě bylo řečeno že nějaký jiný otisky než moje tam jsou, ale že nejsou celý aby z toho byli schopni něco určit. Jediná památka co z toho je dodnes jsou zasraný dveře auta, protože ta sra.ka kterou to identifikujou nejde ničim smejt na tom bílým autě. Pak mě samozřejmě čekal nákup sady novejch zámků a jejich následná výměna a nervování se u toho . . . :roll:
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

fotka to zas nebude ale za sem se zasmal , klient si koupil wifinu a v krame mu rekli ze kabel co mu vede ze strechy strcte do tady modry zasuvky a musi to fungovat ... klient zastrkava jak o zivot a vola ze si koupil wifinu ale kdyz ji zapoji tam mu prestane internet fungovat co prej s tim internetem mam :shock: ze wifina je ok v krame mu ji predvedli a nastavily .... no jo jenze mu rekli kabel co vede odshora a on doslovne vytahl kabel z trafa a soupnul ho otrocky do wifiny a vubec ho netrklo ze kdyz nahoru nejde elektrika ze mu nic nepojede :lol:
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to je bezne :)
0 x
- programming
- development
- education

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Úplně běžná věc. Tohle mě napadne jako první když volají lidi že si zapojili wifi a od té doby jim nejde net.

Ted jsem řešil jednoho zákazníka že mu internet píše že je odpojen z důvodu neplacení. Koukám na něj a odpojen není - divné. Byla to bytovka tak koukám jestli není chyba v NATu. Také nic.
Až na místě jsem zjistil že místo na svou wifi se připojují na nezabezpečenou wifi sousedky (která je neplatič) :)
0 x