❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
vtipné fotografie
Dnešní výlet na výškový bod vysílač Velká Javořina. Metr za hranicí česko-slovensko je na české straně tohle. Foceno z SK strany tak většina antén míří na slovensko. Vše jen ubnt spoje. Jen uplink jeden profi spoj Summit poslední generace směr cca Uherský Brod.
0 x
Teda kromě antén mě docela zaujala ta stupačka na dolním konci té pravé trubky. Nikdy mě nenapadlo otočit vzhůru nohama držák antén s dvojitým uchycením a místo antény tam dát stupačku 30x40 - na to si vážně někdo stoupne?
3com píše:Dnešní výlet na výškový bod vysílač Velká Javořina. Metr za hranicí česko-slovensko je na české straně tohle. Foceno z SK strany tak většina antén míří na slovensko. Vše jen ubnt spoje. Jen uplink jeden profi spoj Summit poslední generace směr cca Uherský Brod.
Javo1.jpg
4 x
To bylo taky to první co jsem koukal. Ta stupačka - když už by jí člověk věřil tak se musí stejně jistit a modlit 
3 x
Ona uz ta zakladna stozaru od zeme po ten bod nez se to zmensuje je raritní
To jsou 4ks trubky cca 60mm vedle sebe svarene dohromady 
0 x
Dohledano ) https://turbonet.cz/ Ale na SK straně pokryti neuvádějí a většina antén tam míří tak buhví jak to tam je jestli přes jinou firmu třeba....
1 x
-
- Kontaktovat uživatele:
3com píše:Dohledano ) https://turbonet.cz/ Ale na SK straně pokryti neuvádějí a většina antén tam míří tak buhví jak to tam je jestli přes jinou firmu třeba....
https://turbonet.sk Mají pokrytí a celkem toho mají dost, na SK moc bezdrátu není a když už je tak to má někdo kdo má nebo měl byznys v ČR
0 x
Tie 5Ghz spoje isto musia chodit dobre ked to pozera vsetko jednym smerom, nehovoriac o tom, ze Javorina je vysoko polozena, takze to bere veskere rusenie 
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Gemb píše:Tie 5Ghz spoje isto musia chodit dobre ked to pozera vsetko jednym smerom, nehovoriac o tom, ze Javorina je vysoko polozena, takze to bere veskere rusenie
Jak jsem psal výše největší rušení jde ze strany česka , na slovensku je 5ghz spojů méně (menší rušení, usuzuji také z nedávného putování slovenskem a sxtčkem
0 x
kadlcikales píše:Gemb píše:Tie 5Ghz spoje isto musia chodit dobre ked to pozera vsetko jednym smerom, nehovoriac o tom, ze Javorina je vysoko polozena, takze to bere veskere rusenie
Jak jsem psal výše největší rušení jde ze strany česka , na slovensku je 5ghz spojů méně (menší rušení, usuzuji také z nedávného putování slovenskem a sxtčkem), a jak výš že je to vše 5ghz může to být i 2,4Ghz ale i 11Ghz. Takže si myslím že jim to chodí. Jinak by to tam neměli.
Chodil si na slovenskej strane so sken listom aspon 4900 - 6000MHz ? Ak nie tak potom sa necudujem, ze malo spojov si nasiel
3 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Gemb píše:kadlcikales píše:Gemb píše:Tie 5Ghz spoje isto musia chodit dobre ked to pozera vsetko jednym smerom, nehovoriac o tom, ze Javorina je vysoko polozena, takze to bere veskere rusenie
Jak jsem psal výše největší rušení jde ze strany česka , na slovensku je 5ghz spojů méně (menší rušení, usuzuji také z nedávného putování slovenskem a sxtčkem), a jak výš že je to vše 5ghz může to být i 2,4Ghz ale i 11Ghz. Takže si myslím že jim to chodí. Jinak by to tam neměli.
Chodil si na slovenskej strane so sken listom aspon 4900 - 6000MHz ? Ak nie tak potom sa necudujem, ze malo spojov si nasiel
Ne asi , neberu v potaz větší města tam je rušení skoro všeho , ale ve venkovských oblastech když to srovnáš s čr tak na slovensku je 100% menší rušení
0 x
Tu mas venkovsku oblast, 120st ac ubnt sektor, nepozera priamo na ziadne mesto, vidi to len jednu malu dedinu pred sebou a za chrbatom to ma kopce...ano viem, ze je tam hodne sieti cez -70 ale aj tak...rit sveta a toto tam je...samozrejme nv2 to nenaskenuje....aspon sa efektivne vyuziva pasmo od 5,04 po 5,9
obsadenost 5,4-5,5 je tiez zaujimava, niektori ISP to beru ako legalnu cast
0 x
-
raz som naskenoval aj 4930 frekvenciu 
- Přílohy
-
- scan.jpg (167.68 KiB) Zobrazeno 4446 x
0 x
Gemb píše:obsadenost 5,4-5,5 je tiez zaujimava, niektori ISP to beru ako legalnu cast![]()
ano, aj u nas taky jeden "isp.xy" pomaly v celom meste nema SSID ktory by vysielal "v pasme"
Inak, je mozne ze by na tu cast 5400MHz niekto dostal licenciu a mohol tam vysielat legalne ?
0 x
Viděl jsem to tam už v roce 2014. Se divím že to ještě nespadlo.
Kousek od Javořiny je rozhledna Jelenec na ni jsem letos viděl zničený POP. Doporučuji, atmosféra se podobá Far Cry
Kousek od Javořiny je rozhledna Jelenec na ni jsem letos viděl zničený POP. Doporučuji, atmosféra se podobá Far Cry
3com píše:Dnešní výlet na výškový bod vysílač Velká Javořina...
1 x