❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Hledám technika - lokalita Brno a blízké okolí

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
David2006

Re: Hledám technika - lokalita Brno a blízké okolí

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Tvá teorie je sice krásná, ale praxe naprosto jiná. Přítelkyně dělá ve firmě s pár mld. obratu kde konkurenční doložka frčí o sto šest a finančák si tam se sociálkou podávají dveře a nic se neděje. Jde o to jaké právníky si prostě platíš... .
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 14 years ago

David2006 píše:Tvá teorie je sice krásná, ale praxe naprosto jiná. Přítelkyně dělá ve firmě s pár mld. obratu kde konkurenční doložka frčí o sto šest a finančák si tam se sociálkou podávají dveře a nic se neděje. Jde o to jaké právníky si prostě platíš... .

Jistě, co je napsané v té smlouvě je celkem fuk. Jiné je, když dojde na lámání chleba. Takže doporučuji najít si příslušné rozhodnutí soudů, ať už na téma konkurenční doložky v případě zaměstance, kde je to dáno zákoníkem práce. Nebo i v případě, že jedeš na smlouvu dle obchodního zákoníku je už pár zajimavých judiktátů Nejvyššího soudu ČR.
V principu je to vše stejné, pokud nějak doložkou omezím práci/podnikání, tak musím poskytnout ve stejné výši přiměřenou kompenzaci, jinak je ta doložka neplatná....

Jinak ta teorie v případě zaměstnance je naprsot pevně daná, viz §310 a §311 v zákonu č. 262/2006 Sb. U obchodního zákoníku je to složitější. Jistě, mnoho firem si napíše do smluv bludů dle své nálady, ovšem jejich platnost je nulová a spoléhají na to, že daný bude zastrašen a držet hubu a krok, což je bohužel blbost těch lidí. Shodou okolnosít vím i o jednom případě, kdy ISPík v Jižních Čechách píše lidem takovou kapánek nesmyslnou doložku, široce pojatou časově, funkčně a bez zmínek o kompnzaci a potkal jsem človíčka, které odešel a stěžoval si, že není schopen teď najít práci kvůli tomu. Po lehkém upozornění, jak to vidí legislativa už práci v klidu má. Pan majitel firmy samozřejmě začal hned mávat tou smlouvou a na víc, než vzteklé mávání se nezmohl.
0 x

Standa99
antispam: Ano

Příspěvekod Standa99 » 14 years ago

U D/THP profesí používat konkurenční doložku? Tohle opravdu napoví vše o budoucím zaměstnavateli. Vidět to v návrhu smlouvy, tak bych v životě pod takovým ko**tem nedělal!
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

Je ine robit technika za par korun štylom podaj podrz, pripoj navrtaj...Ako robit technika, stylom tu máš sieť, staraj sa! Suhlasim, šikovný človek zvládne 1000 klientov (v prípade, že tá sieť ako tak stojí a chodí). Tu je problém nájsť zodpovedného človeka, ktorému by dal človek do rúk sieť...každý by zobral 600€ mesačne, len zodpovednosť žiadna..všetko dolezitejsie si sprav sam....
0 x

tech

Příspěvekod tech » 14 years ago

Stále hledáte technika lokalita Brno a blízké okolí?
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 14 years ago

midnight_man píše:každý by zobral 600€ mesačne, len zodpovednosť žiadna..všetko dolezitejsie si sprav sam....

a ty davas technikom 200-300 eur ci co? u mna maju chalani od 600 eur vyssie
0 x

midnight_man

Ja robim sam, ešte zvladam. Ostatne tu technikovi 600E nikto neda..možno blby kraj :) . Vseobecne je tazke najst cloveka na ktoreho je spolah...
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 14 years ago

midnight_man píše:Ja robim sam, ešte zvladam. Ostatne tu technikovi 600E nikto neda..možno blby kraj :) . Vseobecne je tazke najst cloveka na ktoreho je spolah...

spytam sa inak... bol by si ty spolahlivy za 300 eur? lebo ja nie... vsetko sa odraza od platu. proste pracovny pomer je vztah dvoch ludi: zamestnavatela a zamestnanca. kazda stana musi respektovat a uctit si toho druheho. zamestnavatel to urobi "normalnym" platom a zamestnanec zasa normalne alebo nadstandartne urobenou pracou. ked ty budes len drat toho druheho, nebudes ho inspirovat (napr. pravidelny rast platu alebo 13-ta vyplata), tak necakaj oddaneho pracovnika, ktory ti bude verny a ochotny ist aj v noci na servis, ked ti vypadne polovica siete.
to je moj overeny nazor, ktory sa mi zatial osvedcil. radsej zaplatim viac, mam istotu, ze o pol roka nemusim hladat noveho technika, lebo siel robit niekam na pas, kde mu dali o 50 eur viac alebo co je este horsie, tak ku konkurencii
0 x

midnight_man

Teraz si to maťo 100% vystihol :) nemožem inak, len suhlasit.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

no za 15 kdybych tady sehnal cvičenou opicu která se aspoň naučí připojovat sama klienty bez toho aniž by volala, tak si pískám a byl bych spokojený :)
Onehdá si mě tu borec řekl o 250 na hodinu, tak jsem mu řekl rovnou, že za 250 na hodinu, bych chtěl trošku víc, než lamu co neumí monentálně vůbec nic a možná se časem zaškolí aspoň na ty připojovačky. Lidi nevijou co by za prácu chtěli. Každý si myslí kdovíjak wifináři těžijou. Před půl rokem mě dostal borec, prej, nojo, vy to máte super, připojíte a penízky už se pak sypou. Když jsem mu vysvětlil že musím platit konektivitu a pomalu každý 2-3 měsíc kupuju spoj za 100k + dotuju uplně klientské zařízení, tak mu sklaplo.
0 x

midnight_man

ja som makal za 350E, 98% samostatne...+ dohlad siete a servis 24 hod... no este ze som sa na to vysral :mrgreen:
0 x

Leeonek

něco jiného je makat za 350E měsíčně 2 hodiny denně a nebo 8h denně ;) Za 8h denně bych ani nezačal :))
0 x

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

350E mesicne ? jsi upadnul
za to ti budu delat max 2 dny , neboli 2x8h

Leeonek píše:no za 15 kdybych tady sehnal cvičenou opicu která se aspoň naučí připojovat sama klienty bez toho aniž by volala, tak si pískám a byl bych spokojený :)
Onehdá si mě tu borec řekl o 250 na hodinu, tak jsem mu řekl rovnou, že za 250 na hodinu, bych chtěl trošku víc, než lamu co neumí monentálně vůbec nic a možná se časem zaškolí aspoň na ty připojovačky. Lidi nevijou co by za prácu chtěli. Každý si myslí kdovíjak wifináři těžijou. Před půl rokem mě dostal borec, prej, nojo, vy to máte super, připojíte a penízky už se pak sypou. Když jsem mu vysvětlil že musím platit konektivitu a pomalu každý 2-3 měsíc kupuju spoj za 100k + dotuju uplně klientské zařízení, tak mu sklaplo.

vidis, ja tu delam beznou udrzbu pc pro jedny zelinare za 400czk/zapocatou hodinu , nic co by cvicena opice nezvladla
na siti delame dva, tomu druhemu platime 800E az 1000E (pri kurzu 25czk/1E)
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

Leeonek

pokud pro něj máš využití a je to schopný člověk, proč ne. Já mám využití pro člověka tak max 2h denně, ikdyž to jsem ještě přehnal :)
0 x

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

vyuziti pro nej mam,
u nas je prace hodne narazova, nekdy treba tyden nic,
maka se i v noci a o weekendech .
Plat ma fixnuty , marod nemarod, dovolena nedovolena , prace neprace.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam