❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

UBNT vs. Mikrotik , N vs A

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
ppp76
Kontaktovat uživatele:

Re: UBNT vs. Mikrotik , N vs A

Příspěvekod ppp76 » 15 years ago

Tak sem testoval novou verzi 5beta6, testovaci spoj na 1,5 km, zamerne spatna fresnelka se stromem cca uprostred trasy kterej zabere cca pul fresnelky , anteny prowax 24db, ladene kabely , prumerne zarusene prostredi, zadnej extrem ale ani ne malo , na koncich rb 800 protokol tcp, vysilaci vykon na antenach 2db karty R52N. Testoval co da max a jaky budou pingy pri max prutoku takze je danej 40Mhz kanal kterej v realu zatracuju a vrazdil bych za nej :twisted: pro ucely testu sem to pustil a rekl bych ze sice beta ale velice mile me prekvapila , protoze oproti 4kovej verzi daleko vetsi stabilita a odezvy ktery se mi na ctyrce pri tomhel prutoku nedarilo vubec dosahnout a byly nekde v risi snu. Takze vysledek po nekolika hodinach testu byl prumerna rychlost 94Mb min.76Mb max 102 Mb vetsinou se to motalo kolem tech 92Mb a prumernej ping byl 11ms min 6 max 21ms. Oproti vysledkum z verzema 4.x je to rozdil hodne velkej . Nevim proc ale ve verzich4.x se mi nedarilo dosahnout nejaky slusny stability spoje . Jeste me cekaj testy se dvema antenama a ruznejma sirkama pasma (5 a 10mhz) uvidime jak dopadnu a jak dopadne ostra verze 5, zatim bych rekl ze jsou na dobry ceste . Rad bych pak udelal stabilni spoj pri sirce pasma 10Mhz a dvema antenama ale pochybuju ze klasickej nstreme dual to prekona hlavne co se tyce odezvy . Co se tyce propustnosti ta asi se dvema antenama bude trosku vetsi :twisted:
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 15 years ago

také zkoušením nko na RB ale furt nevím jak to dostat do 40 MHz, nevím kde se to nastavuje. mám ale pouze jednu anténu, nemám duální spoj.

celej spoj který zkouším se mi přepne do nkovejch rychlostí ale furt to prostě jedním směrem jede max 28 Mb/s více nic, už fakt nevím kde co nastavit
signál mám kolem -66 až -70
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

extension channel je 40MHz.

nikde už nic, takhle se mi to projevovalo i na stole. Neni to prostě dolazený.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ppp76
Kontaktovat uživatele:

testnete tu 5 beta 06 ta slape docela fajnove na to ze je to beta sem tam nenasel zadny funkcni mouchy ...aspon zatim
0 x

okoun

hapi píše:extension channel je 40MHz.

nikde už nic, takhle se mi to projevovalo i na stole. Neni to prostě dolazený.

a jak to že v mikrotiku foru to ukozavali jak to da na stole 50/50 Mb/s
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

okoun

tak jsem v data ratesu odškrtal všechny hodnoty sice se to chtělo připojit pouze na ty nkové ale nikdy se to neslinkovalo. prostě celá páteř sletěla. tak vřele nikomu nedoporučuji si hrát s nkem v ostrém provozu
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Covece okoune to je chybka mezi klavesnici a zidli :mrgreen: me to nesletelo , ale pravda nez sem to zkusil na pateri testoval sem to na soubeznem testovacim spoji :roll:
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dantasik » 15 years ago

Okoune, asi by pro tebe bylo jednodusi si koupit ubnt mrchy .)Prestanes si aspon vsade stezovat a dokonce ti toi pojede :)
Me to jede i na 4.10 s dual antenama na 2,5Km a 100Mbit tam dam....
0 x
Daniel Tasáry

hapi

dantasik píše:Okoune, asi by pro tebe bylo jednodusi si koupit ubnt mrchy .)Prestanes si aspon vsade stezovat a dokonce ti toi pojede :)

jo takovejch tu je plný forum ale když sem se zeptal jaká má anteny a signál, tak bylo ticho po pěšině takže přepalovač... Vyrvat žaludek a umlátit ho s nim.
0 x

okoun

dantasik píše:Okoune, asi by pro tebe bylo jednodusi si koupit ubnt mrchy .)Prestanes si aspon vsade stezovat a dokonce ti toi pojede :)

ne nebylo já to nko nepotřebuji, pouze jsem to zkoušel
k UBNT se tedy nesnížím
navíc si nestěžuji pouze píšu že se to neslinkovalo a to je vše
0 x

dantasik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod dantasik » 15 years ago

Me to na prvni pokusy chodilo kolem 80Mbit...podle wikiny mikrotikovy a pak jsem nasel navod jeste jinaci resp nastaveni overene a funkcni a vylepsilo se to..takze to funguje..
0 x
Daniel Tasáry

hapi

dantasik píše:Me to na prvni pokusy chodilo kolem 80Mbit...podle wikiny mikrotikovy a pak jsem nasel navod jeste jinaci resp nastaveni overene a funkcni a vylepsilo se to..takze to funguje..

ale antény, signál a vzdálenost stejně neřekneš co.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Koukam jedinej kdo tu uvedl anteny karty atd sem asi ja .), priste pridam fotky :)
0 x

okoun

no jo no ja to dle toho návodu na wiki nedělal, zkoušel jsem to nastavovat sám a to byla asi chyba.
dnes to ještě zkusím na jednom nedůležitém spoji
0 x

erotel

Příspěvekod erotel » 15 years ago

Test:
spoj 6 km,antény Jirous: PAR29- Duplex , karty R52N , alix ,výkon na každé straně 3db,stabilně 60Mbit TCP HD, ping průměr 21 ms při plném zatížení.Jedna strana hodně zarušena.
RouterOs 5.05 beta.Wireless protocol:nstreme.

P.S jede někomu NV2?mě se to nepodařilo rozjet.Spoj se slinkuje,ale neprojde ani ping.
0 x