❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Existuje CTU? nebo je to jen fiktivni strasak ?
Re: Existuje CTU? nebo je to jen fiktivni strasak ?
no já jsem czfree a bylo celkem logické abych byl neveřejná síť, ale dle mého názoru je czfree dost nepohodlné ostatním BIG ISP (mafie napojená na ČTU), protože síť která má vydělávat nemůže halt konkurovat síti, kde veškeré peníze jdou do provozu. no a když se někdo bude chtít zbavit takové to sítě tak je jednoduší pro ČTU aby byla veřejná, protože sed á napadnou v mnoha záležitostech...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
tady už to zavání paranoiou, ale ostatní body chápu...okoun píše:ale dle mého názoru je czfree dost nepohodlné ostatním BIG ISP (mafie napojená na ČTU)
0 x
Bc. Martin Doubrava
http://www.doubrava.net - Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí
http://www.doubrava.net - Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí
douby píše:tady už to zavání paranoiou, ale ostatní body chápu...okoun píše:ale dle mého názoru je czfree dost nepohodlné ostatním BIG ISP (mafie napojená na ČTU)
Ukazte mi nejaky isp napojeny na ctu a jdu k nim delat at zjistim jak se to dela

0 x
hmm, koukni do offtopicu na moje problémi s jednim takovym velkym ISP. Ty maji kanceláře hned pod kancelářemi ČTU a je to znát 

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Vzhledem k poctu wifin je nejake cisteni nemozne a ani se o nej nikdo ve volnem pasmu snazit nebude.
0 x
no to je jasné že nic nebude, je to pouze a pouze buzerace aby to vypadalo že se něco děje. kdyby to bylo nějak vážně brané tak by se tyto akce rozjížděly v praze, brně a jiných velkých městech.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Maxik píše:Vzhledem k poctu wifin je nejake cisteni nemozne a ani se o nej nikdo ve volnem pasmu snazit nebude.
Volne pasmo to sice je , ale za urcitych pravidel . To mas jako bys rekl ze silnice je taky verejna komunikace , ale jezdit na ni musis podel pravidel , muze na ni kazdej kdyz nedodrzi pravidla prijde o ridicak nebo pokutka . Bohuzel policajtu z ctu je malo , myslim si ze na pokutach by ale uzivily malou armadu zamestnancu

0 x
Tak CTU asi existuje
Nejmenovana firma v okoli ktera jela na indoor frekvencich snad z osmdesati procent vsech vysilacu co jsem mel moznost naskenovat znicehonic preladila svoje uzasUBNT rocket body na normalni frekvence, grafy jejich celkoveho konektu nejak divne rychle poklesly a co se mi doneslo od jejich zakazniku tak uz nejede net nejede tak uzas rychle jako driv
. Nejak divne cas preladeni koliduje s casem kdy ctu projizdelo po okoli 

0 x
ppp76 píše:Tak CTU asi existujeNejmenovana firma v okoli ktera jela na indoor frekvencich snad z osmdesati procent vsech vysilacu co jsem mel moznost naskenovat znicehonic preladila svoje uzasUBNT rocket body na normalni frekvence, grafy jejich celkoveho konektu nejak divne rychle poklesly a co se mi doneslo od jejich zakazniku tak uz nejede net nejede tak uzas rychle jako driv
. Nejak divne cas preladeni koliduje s casem kdy ctu projizdelo po okoli
áá už vím proč je UBNT tak levné. to je jasné. protože aby uživatelé UBNT měli na zaplacení pokuty od ČTU

0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
to hapi: S tím společným sídlem jsi to trefil.
0 x
Kazdopadne to chce cist ty pismenka pod tou carou kde se odkazuji na dalsi zakony ci normy a ty nasledne procist. Tady bych videl to omezeni jelikoz jako provozovatele jsme povini je dodrzovat takze se nan nas vztahuje Telekomunikacni zakon a zde uz CTU urcite pravomoce ma.
0 x
ČTU má pravomoce si dělat co chce když používáš nějaký zařízení co něco vysílá. To se vztahuje i na zákazníky kteří maji zařízení protože to provozujou defakto oni.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
Ja bych byl pro to aby ctu davali na zarizeni ktery smej na trh lvicka jako kdysi , jeden hned vedel ze kdyz tohle nekam da tak nebude mit problem a trosku by se vyselektovali sracky
dneska je na trhu kde co a jdene aby me doma pomalu zkusebni laborator aby vedel jestli to co deklarujou na papire je aspon castesne pravda. Mame sice ze na trh smej veci jen CE! ale to uz si tam tamani taky lepej na kdeco 

0 x