❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Napájení ze solárních panelů

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
hapi

Re: Napájení ze solárních panelů

Příspěvekod hapi » 16 years ago

právě jsem psal, zatahlo se a RB133 se vesele vypnula. Nechci vidět co to bude dělat v zimě. Mám tu papíry na projekt o velikosti 3000 panelů a v prosinci daji denně 546kWh a červenci 2869kWh. Jako nechápu jak to z toho dostanou ale při jednom panelu to nezvádne utahnout ani to jedno RBčko natož nabíjet baterii.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 16 years ago

hapi píše:právě jsem psal, zatahlo se a RB133 se vesele vypnula. Nechci vidět co to bude dělat v zimě. Mám tu papíry na projekt o velikosti 3000 panelů a v prosinci daji denně 546kWh a červenci 2869kWh. Jako nechápu jak to z toho dostanou ale při jednom panelu to nezvádne utahnout ani to jedno RBčko natož nabíjet baterii.

pockej, to mi chces rict ze to udela skoro 3 MegaWatty? to je nejaka <>, ne?? O_O
Dyt temelin udela na jednom bloku nejakych 10-12 MW ne?
0 x
Jan Ptáček

hapi

temelín kterej mám 20km od baráku udělá 500MW na jedno bloku a bloky tam jsou dva.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 16 years ago

prostě, když je slunce pod mrakem, měl by panel, který má 50W dávat například 10W, rozhodně by neměl dávat nic
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 16 years ago

hapi píše:temelín kterej mám 20km od baráku udělá 500MW na jedno bloku a bloky tam jsou dva.

aha, tak to se omlouvam, nevim kde jsem vycet takovy udaj.... :roll:
0 x
Jan Ptáček

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

tak ten temelin co vim ma 1000 MW elektrickych na blok (ma 2 bloky) a dukovany asi 440 MW na blok (ma 4bloky) jen tak pro upresneni :)
0 x

hapi

fakt, seš si jistej? Neni to peak?
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 16 years ago

je to tak ;)
0 x

Zbojnik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zbojnik » 15 years ago

Mame na jednom bode - chata bez elektriny (skor chatka so zahradkou... ) prepoj, je tam solarny padel, k tomu regulator baterka....

cez leto je to ok, ale ako nahle je dlhsie zamracene (jesen, jar) tak je problem, pokial je zima a husto snezi tak to nevydrzi..

chlapik chodil s baterkami doma to nabijal a nosil na chatku a tam vymenil, vybite zobral domov nabit... inak pre zdravie to moze byt celkom gut take prechadzky...

tak sme mu kupili elektrocentralu.. teraz to necha nabijat primo tam...

neviem aky je tam panel ani neviem ake odbery maju zariadenia su tam aironet 2x

ale ako bezproblemove riesenie by som to nevidel...
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 15 years ago

no jo ses v CZ tak tam musí dát ještě větrnou a je to OK :))
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 15 years ago

Jeden takovej bod only solar máme, ale muselo se to pořádně naddimenzovat, aby to bylo spolehlivý. Je to 5g retranslace, RB433 s dvěma CM9 a celý to je plošině mezi třema modřínama :D ve výšce asi 17m nad zemí. Rostlej stožár a nepotřebuješ na to povolení :D Běžej z toho na obě strany linky asi jen 750m, ale jinak je ta vesnice úplně nedosažitelná. Akorát včera v tom hovadským větru se to párkrát odpojilo, jinak OK. Uptime RBčka je 118 dní.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 15 years ago

spíš by se hodilo napsat to dimenzování, kolik dělá dimenzování. 500W v panelech?
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 15 years ago

Peyrak píše:Jeden takovej bod only solar máme, ale muselo se to pořádně naddimenzovat, aby to bylo spolehlivý. Je to 5g retranslace, RB433 s dvěma CM9 a celý to je plošině mezi třema modřínama :D ve výšce asi 17m nad zemí. Rostlej stožár a nepotřebuješ na to povolení :D Běžej z toho na obě strany linky asi jen 750m, ale jinak je ta vesnice úplně nedosažitelná. Akorát včera v tom hovadským větru se to párkrát odpojilo, jinak OK. Uptime RBčka je 118 dní.

A nebyla by fotka, to bych chtel docela videt. :lol:
0 x

level

Příspěvekod level » 15 years ago

ja taky :lol:
0 x